G4Media.ro

Demis de Cîțu, fostul șef al Corpului de control al guvernului pus…

Demis de Cîțu, fostul șef al Corpului de control al guvernului pus de Orban a revenit pe poziția de director în ANRE

Dragoș Tănăsoiu, fostul șef al Corpului de control al guvernului în mandatul de premier al lui Ludovic Orban, a fost eliberat din funcție de premierul Florin Cîțu în primele zile de mandat și a revenit pe postul de director al Direcției de Logistică și Achiziții din Autoritatea Națională de Reglementare în Energie (ANRE), pe care îl ocupase înainte de a veni la guvern, potrivit unui anunț postat pe site-ul instituției.

Tănăsoiu fusese adus de Orban tot de la ANRE, unde anterior a fost secretar general. ANRE este condusă de fostul PSD-ist Dumitru Chiriță, acuzat unanim de experți și jucătorii din piață în scandalul facturilor mărite la energia electrică.

Potrivit anunțului oficial al ANRE, Tănăsoiu, în calitate de director, a organizat o procedură de achiziție directă, fără licitație, pentru cumpărarea a 350 de teste PCR pentru depistarea infecțiilor cu coronavirus la angajații ANRE. Achiziția a fost decisă de conducerea ANRE.

Achiziția de teste PCR vine pe fondul apariției în România a testelor rapide cu antigen, mult mai ieftine, și în condițiile în care majoritatea instituțiilor publice din România nu au achiziționat teste pentru angajații lor.

Cine este Dragoș Tănăsoiu. Daniel Dragoș Tănăsoiu a fost secretar general al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei înainte ca fostul premier Ludovic Orban să îl numească șef al Corpului de control în ianuarie 2010.

Până să fie numit secretar general la ANRE în 2012, Daniel Dragoș Tănăsoiu a fost director adjunct al Direcției Inspecție și Control General din cadrul primăriei Capitalei. În ianuarie 2008 a fost numit cu caracter temporar de fostul premier de atunci, Călin Popescu Tăriceanu, în funcția de secretar general al Ministerului Transporturilor, până la data încetării suspendării din funcţie a titularului.

Soția sa a devenit în 2020 directorul Direcției de relații externe și protocol la Compania Națională de Aeroporturi București. (Sursa Foto: Facebook/ Daniel Dragoș Tănăsoiu)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Numai functiile si fitosagurile il intereseaza p-asta si pe nevasta sa

 2. Niciodată sistemul nu se va curăța, fiindcă e format din oameni santajabili, care la rândul lor, fă servicii și pot șantaja pe alții. Când încerci să scoți o verigă din asta, se rupe tot lanțul și poate degenera totul, așa că se preferă mutarea lor pe alte posturi călduțe, să nu ciripească și eventual să mai poată fi folosiți.

 3. Partidul nu-si lasa la greu soldatii disciplinati.

  Puteti intreba si la dna @Gabriela Constantinescu; chiar si dansa i-ar trece clasa, nevlegi asa cum sunt, daca sunt inflacarati de liberalism, cum e voinicul asta din articol.

 4. Asa va arata mareata Reforma PNLista a Statului roman: ii muta PNL de colo colo, dar nu se-ndura sa scape de ei!
  Crede careva vreun bugetar va ajunge SOMER?!
  Nici unul, tineti minte, nu se vor atinge de ei, rusine PNL, sper sa plecati cat mai repede!

 5. Ieri la 15:30 a predat cheile de la birou si laptop-ul inginerul Musteata de la Apele Romane (post desfintat!), pentru ca s-a opus numirii politice a unei nulitati. Rusine PNL!

 6. Degeaba ne arata UE ca stam prost la reciclarea gunoaielor; intr-un fel sintem cei mai buni la asta.

 7. inca o invarteala marca ROMANICA-EDUCATA-NORMALA, din categoria Chirica-Alexe-animalul-politic-apele-romane