G4Media.ro

Daniela Rus, prima femeie directoare a celui mai mare laborator de cercetare…

Daniela Rus, prima femeie directoare a celui mai mare laborator de cercetare de la MIT: Previziunile apocaliptice privind pierderile de locuri de muncă din cauza AI sunt exagerate

“Previziunile apocaliptice privind pierderile de locuri de muncă din cauza AI sunt exagerate”, spune Daniela Rus, prima femeie care conduce laboratorul de Informatică și Inteligență Artificială al prestigiosului institut MIT. Într-un interviu acordat La Repubblica și preluat de Rador, clujeanca Daniela Rus, care din 2012 este directoarea celui mai mare laborator de cercetare de la Massachusetts Institute of Technology, declară că Inteligența Artificială (AI) “nu concurează cu oamenii în ceea ce privește percepția, raționamentul, comunicarea și creativitatea”.

Cercetătoare în robotică, Daniela Rus este directoarea laboratorului CSAIL – Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory de la MIT. În anii ’80, Rus a emigrat din România, împreună cu familia, în Statele Unite, unde și-a dat doctoratul în computer science la Cornell University, potrivit TVR.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.