G4Media.ro

Daniel David, despre scandalul studiilor ministrului Cercetării, Florin Roman: ”I-am cerut să-și…

sursa foto: UBB

Daniel David, despre scandalul studiilor ministrului Cercetării, Florin Roman: ”I-am cerut să-și corecteze CV-ul. E absolut onorabil că ai absolvit la Babeș Bolyai, nu trebuie să scrii altceva. Nu sunt convins că a înțeles”

Daniel David, rectorul Universității Babeș Bolyai, a declarat, miercuri, la Antena 3, că i-a cerut ministrului Florin Roman să corecteze în CV faptul că este licențiat la instituția pe care o conduce, dar că nu este convins că a înțeles acest lucru: ”Este absolut onorabil că ai absolvit studiile la Babeș Bolyai, nu trebuie să scrii altceva”.

David a mai spus că ”nu îl bucură” astfel de situații și a explicat faptul că Florin Roman, ministrul Cercetării și Digitalizării, a absolvit studii de scurtă durată în cadrul unui colegiu aparținând Universității din Alba Iulia, iar la Babeș Bolyai doar a absolvit studiile, fără a fi licențiat la prestigioasa universitate din Cluj-Napoca (adică ministrul a finalizat studiile superioare de scurtă durată, fără a fi licențiat însă, adică fără a susține o lucrare care marchează încheierea acestui ciclu de învățământ).

Context

Ministrul Cercetării, Florin Roman, susține în CV că e licențiat de două ori în economie, la Universitatea Babeș-Bolyai Cluj în 1992-1996 și apoi la Universitatea Athenaeum București în 2008-2011. Libertatea a rugat cele două instituții de învățământ superior să răspundă dacă ministrul Cercetării a fost studentul lor și dacă și-a luat licența.

Facultatea cel mai recent absolvită, Athenaeum, a confirmat că Roman a urmat cursurile, dar cu un an devansat față de ceea ce ministrul scrie în CV. Roman a declarat ”2008-2011”, Athenaeum spune că ”Domnul Roman I. Florin Claudiu a urmat cursurile în perioada 2007-2010”. În iulie 2010 și-a luat licența și a primit diploma de absolvire. Babeș-Bolyai nu l-a găsit ca student sau licențiat, ci cu un examen La universitatea clujeană Babeș-Bolyai, absolvită în perioada 1992-1996, deslușirea a durat câteva zile.

La cererea ziarului Libertatea, Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) a căutat și a găsit în arhivă că, de fapt, politicianul a studiat în perioada menționată (1992-1996) la un colegiu universitar neacreditat aparținând de Universitatea 1 Decembrie din Alba Iulia. Roman a urmat la colegiul din Alba Iulia un învățământ superior de scurtă durată, de trei ani, și apoi și-a dat la UBB doar un examen de absolvire a colegiului, care nu echivalează cu o licență, după cum subliniază Universitatea în răspunsul oficial către redacție.

sursa foto: UBB

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Oare diploma de bacalaureat e ok, aia a-ti verificat-o

  2. La derapajele actualelei guvernări mă gândeam că ăștia sunt in stare sa-l demită pe rector. Te poți aștepta la orice de la asemenea șarlatani.

  3. Escroc ..rromanul asta..in șarlatan obraznic, un tupeist care , dacă nu îl oprești, îți ia și chiloții de pe tine.

  4. Vorba lu aia..un sas, un sas, un sas