G4Media.ro

Dăncilă anunță două ordonanțe de urgență în ședința de guvern: Una pentru…

Dăncilă anunță două ordonanțe de urgență în ședința de guvern: Una pentru a oferi atribuții sporite secretarilor generali din ministere, alta pentru prelungirea termenului până la care românii din diaspora se pot înscrie în registrul electoral

Premerul Viorica Dăncilă a anunțat joi, în debutul ședinței de guvern, că pe agenda Exeecutivului se află două ordonanțe de urgență: una de modficare a Codului Administrativ, astfel încât secretari generali ai ministerelor să coordoneze activitatea acestora în cazul demisiei minștrilor și o a doua pentru prelungirea termenului până la care românii din diaspora se pot înscrie în registrul electoral.

„Am convocat o şedinţă extraordinară de Guvern pentru a adopta soluţii urgente necesare în câteva cazuri care nu suportă amânare. În primul rând vom debloca plata salariilor angajaţilor din Ministerele Mediului, Energiei şi Relaţia cu Parlamentul, precum şi din instituţiile subordonate. (…) Concret, completăm printr-o ordonanţă de urgenţă Codul administrativ în sensul consolidării atribuţiilor secretarului general al ministerului, înaltul funcţionar public, care are rolul de a asigura continuitatea activităţii instituţiei. Secretarul general al ministerului va fi ordonator principal de credite în situaţia vacanţei funcţiei de ministru sau în cazul în care ministrul se află în imposibilitatea absolută a exercitării atribuţiilor”, a anunțat Viorica Dăncilă.

Ea le-a transmis secretarilor generali ai ministerelor Mediului, Energiei și pentru Relația cu Parlamentul, rămase fără conducere după demisia miniștrilor ALDE, să se ocupe cu prioritate de plata salariilor angajaților din subordine.

Șefa guvernului a mai anunțat că, tot prin ordonanță de urgență, va fi extins până pe 15 septembrie termenul până la care românii din diaspora se pot înscrie în registrul electoral pentru a putea vota la alegerile prezidențiale.

”Fac încă o dată apel la președintele Klaus Iohannis să lase la o parte jocurile politice”, a mai spus Viorica Dăncilă.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Acest guvern nu are confirmare de susținere parlamentară.Nu poate emite legi, decrete, nu poate emite nici un act, nimic.Fara confirmare el nu există.

  • Intr-adevar este nelegitim,iar Veorica ii prelungeste agonia,pentru a ramane la conducere cu orice pret si a avea acces la resurse,jalnic,concret nu s-a schimbat nimic !!!

 2. Observati cum PSD a construit un guvern paralel.

  In cazul in care ministrii nu sunt acolo, PSD sa poata jefui tara in continuare. La fel si cu departamentul „marilor proiecte” de la transporturi, un pseudo-minister care paraziteaza Ministerul Transporturilor.

 3. Este absurd să susții că dacă nu este ministrul nu se pot plăti salariile… în toate instituțiile sunt desemnate două persoane cu drept de semnătură..
  Pe de altă parte, nu se întreabă nimeni de ce sunt așa puțini înscriși pe listele electorale din străinătate… pentru că aplicația, pusă la dispoziția cetățenilor români din străinătate, este descurajantă… dacă se folosește adresă de email yahoo…s-ar putea să nu meargă (?!).. și trebuie reluat procesul de înscriere.. și încă multe alte aspecte..nu există asistență referitoare la procesul de înscriere…
  Deși am votat să nu se mai guverneze cu ordonanțe de urgență…
  Ce să mai comentezi?… țara lui Papură Vodă…

  • Ministrul in functie nu a delegat nimănui nici o competență și a demisionat.Daca se simplifică procedura de vot,aceste partide dispar,nu vor accepta in veci.Ar trebui declanșată o procedură la nivel UE

 4. Acesti salariati sunt angajatii ministrului? De ce salariile lor stau in pixul unui singur efemer sau doamna considera ca ne dorim praf in ochi si dulcegarii electorale?!?

 5. Nu cred ca are voie sa dea OUG cu un guvern aflat in aer.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.