G4Media.ro

Dancă: Au fost oprite toate angajările în funcții publice de la nivelul…

Dancă: Au fost oprite toate angajările în funcții publice de la nivelul Cancelariei premierului și al instituțiilor/agențiilor subordonate. Vom propune reorganizarea aparatului de lucru de la nivelul Guvernului

Șeful Cancelariei primului ministru, Ionel Dancă, anunță că au fost oprite toate angajările în funcții publice de la nivelul Cancelariei premierului și al instituțiilor/agențiilor subordonate și că va fi propusă, în dezbatere publică, reorganizarea aparatului de lucru de la nivelul Guvernului.

Dancă spune că își dorește să facă o Cancelarie TIP (transparență, integritate și profesionalism) și precizează că angajările în cadrul aparatului de lucru al premierului vor fi publice, pe bază de concurs, printr-o evaluare independentă a competențelor celor înscriși.

Postarea lui Ionel Dancă:

Vreau să facem împreună o #CancelarieTIP la Guvernul României. Alături de Premierul Ludovic Orban, îmi doresc să facem la Cancelaria Prim-ministrului un aparat de lucru suplu și eficient, bazat pe trei principii fundamentale pentru o bună guvernare liberală: Transparență, Integritate și Profesionalism (TIP).

1. Transparența
Voi folosi orice prilej și voi comunica ori de câte ori va fi nevoie tot ceea ce facem la Cancelaria Prim-ministrului Ludovic Orban, începând cu agenda de lucru zilnică a Prim-ministrului, programul întâlnirilor de la Cancelarie și proiectele aflate în lucru la nivelul Cancelariei.

2. Integritatea
Respectarea regimului incompatibilităților și al conflictelor de interese este o condiție obligatorie pentru orice demnitar și funcționar angajat în cadrul aparatului de lucru al Prim-ministrului și nu va fi tolerată nicio o abatere de la această normă legală iar orice încălcare a acestui regim va duce la demiterea imediată a celor aflați în această situație.

3. Profesionalism
Angajările în cadrul aparatului de lucru al Prim-ministrului aflat în coordonarea Cancelariei vor fi publice, pe bază de concurs, printr-o evaluare independentă a competențelor celor înscriși.

În acest moment, au fost oprite toate angajările în funcții publice de la nivelul Cancelariei și al instituțiilor/agențiilor subordonate, urmând ca împreună cu Secretariatul General al Guvernului să propunem în dezbatere publică o reorganizare a aparatului de lucru de la nivelul Guvernului.

Numirile politice în funcțiile de demnitate publică la nivelul Cancelariei Prim-ministrului și la conducerea instituțiilor și agențiilor din subordine vor trebui să respecte aceleași principii de integritate și de profesionalism.

Depesedizarea statului înseamnă schimbarea radicală a felului de a face numiri la conducerea instituțiilor și a agențiilor/companiilor aflate sub autoritatea Guvernului, de la numiri strict politice clientelare fără nicio pregătire profesională la promovarea unor oameni politici profesioniști în domeniul lor de competență.

Facem curățenie după mizeria politică lăsată de PSD în administrația publică și la conducerea multor instituții și companii!

Sursa foto: Facebook Ionel Dancă

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Foarte bine! „Cu siguranta” se vor face lucrurile ca la carte! Cat sa fie cresterea salariului minim?! „Cat vreti dvs.!”

  2. Vorbe goale. Copiii securistilor vor impanzi din nou institutiile. Am mai vazut filmul asta.

    La vremuri noi, tot hoti.

  3. eu sunt optimist. Se vede ca nu stiti , cei care invirt vorbe pe aici, ce se petrece in birourile fara numar din ministere. Curvareala, betii. Sa va mai interesati de exemplu la ce se intimpla de exemplu la ministerul transporturilor in birourile lor fara numar. Cum s-au creat mici dumnezei in fiecare birou si asta cred ca este valabil peste tot

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.