G4Media.ro

Dan Vîlceanu, despre falimentul City Insurance: Dacă vor exista suspiciuni, Parlamentul are…

Dan Vîlceanu, despre falimentul City Insurance: Dacă vor exista suspiciuni, Parlamentul are posibilitatea să facă comisii de anchetă

Discuțiile legate despre un posibil dosar penal deschis împotriva unor foști șefi din Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) nu fac bine sistemului de asigurări, a declarat marți seară ministrul Economiei, Dan Vîlceanu, în cadrul unei emisiuni la Digi24.

”ASF e sub control parlamentar și dacă vor exista suspiciuni, parlamentul are posibilitatea să facă comisii de anchetă și se poate ajunge până la demiterea conducerii.  Am aflat din presă că și în legătură cu acest caz a fost sesizat DIICOT, DNA și așa mai departe. Nici nu e bine să facem astfel de supoziții. (…) Dacă în urma acestor anchete penale vor fi observate fapte care să conducă la această concluzie sunt organe ale statului care să se ocupe, nu Ministerul Finanțelor face anchete”, a spus Vîlceanu.

Pentru despăgubirea asiguraților de la City Insurance, ministrul spune că se vor folosi bani din fondul de garantare. ”La acest moment nu am informații că s-ar depăși fondul de garantare. Mâine avem în guvern o ordonanță de urgență prin care modificăm o lege. Îi ajutăm cu bani din fondul de guvernare. Până acum, primeai 400, 500 de mii de lei per persoană și nu conta câte polițe aveai. Acum primești 500 de mii de lei per poliță”, a explicat Vîlceanu.

Ministrul spune că s-a ajuns la această decizie pentru a proteja păgubiții. ”E o analiză pe care ASF a făcut-o tocmai pentru că vrem să protejăm păgubiții din acest faliment”, a mai spus Vîlceanu.

Sursa foto: Inquam Photos Ilona Andrei

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. …doamne ce a ajuns țara noastră. Stau si ma intreb cum il privește un profesor de economie pe acest habarnist.

 2. Bai pretine, statul NU se poate amesteca in traseul unei firme private. Valcene, esti bolnav psihic? Ce urmeaza ba, planul cincinal? Industrializarea fortata ? CAP-uri? Prostule!

  Economia de piata este una libera si semi-libera (subventii in domenii strategice), urmarind parcursul pietii, cu respectarea legilor cererii si ofertei. In comunism, economia este una subordonata statului, care urmareste parcursul asa-ziselor companii private si intervine acolo unde are interese.

  Repeta dupa mine: Romania este o democratie. Romania este o democratie.

 3. Scursura Vranceanu ne spune ca finantele nu au treaba cu fraudele fiscale ….. atunci cu ce au treaba… sa ii execute silit pe contrubuabli onesti in situatii grele sau ce?

 4. Asa va acoperiti murdariile, faceti comisii de ancheta in Parlament, o adunatura de loaze.
  Dlui Valceanu ii tremura nadragii pentru ca prietenul si seful lui a calcat stramb si s-a compromis rau de tot. Urmeaza scandalul. Asezati-va in fotolii si urmariti spectacolul!
  Nu jubilati, noi nu castigam nimuc, e doar o lupta intre „ei”.

 5. Dan Vȋlceanu: „Dacă vor exista suspiciuni, Parlamentul are posibilitatea să facă comisii de anchetă”.

  Ȋţi miroase gura, Dane: voi vreţi nu care cumva să intervină procurorii, ci totul să fie ȋmpotmolit de borfaşi, prin comisii de anchetă parlamentară.

 6. parlamentul face ancheta? atunci dna, procuratura ce mai fac? dau legi?