G4Media.ro

Dan Șucu (Mobexpert și Rapid București) se extinde în presa controlată de…

sursa foto: Facebook/ FC Rapid 1923

Dan Șucu (Mobexpert și Rapid București) se extinde în presa controlată de Adrian Sârbu / Surse – omul de afaceri dorește să preia controlul Mediafax (economica.net)

Dan Șucu, proprietarul Mobexpert și acționar majoritar la echipa de fotbal Rapid București, este în curs de a transforma în active creanța la Mediafax Group, pe care a preluat-o la începutul anului de la ING. Omul de afaceri susține că se va implica în business-ul Mediafax, dar nu și în zona editorială, potrivit economica.net.

„Este vorba despre o creanță care se transformă în active. Este un proces în curs. Cumpărarea de creanțe este un business în sine și înseamnă că un număr de active vor fi păstrate, iar la altele voi renunța”, a declarat omul de afaceri, pentru economica.net.

„Partea redacțională, tot ce are legătură cu structura, este foarte bine pusă la punct și nu ar fi necesar un input din partea unui om de afaceri”, a adăugat el.

Surse din piață au arătat, pentru Economica, că omul de afaceri dorește să preia controlul Mediafax. Aceleași surse au mai spus că Adrian Sârbu, fondatorul Pro TV, în prezent acționar majoritar al grupului Mediafax, ar căuta să vândă activele pe care le deține în presă, cu excepția televiziunilor construite în jurul Aleph News.

În tranzacțiile cu Dan Șucu nu intră în calcul și Ziarul Financiar, care este controlat de Sârbu printr-o firmă distinctă. Totuși, fondatorul Pro TV ar negocia și vânzarea singurului cotidian economic din România, cu alți potențiali cumpărători.

 

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Din cate cunosc Dan Sucu nu este actionar majoritar la Rapid! Are 49%!

  2. exact – plus alte erori in articol, este gresit de la un capat la altul, nu e vorba de mediafax agentia de presa