G4Media.ro

Dan Diaconescu a fost plasat în arest la domiciliu. Fostul șef OTV,…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Dan Diaconescu a fost plasat în arest la domiciliu. Fostul șef OTV, întrebat dacă se aștepta să fie eliberat: ”Da, normal. A fost un linșaj, o înscenare juridică”/ Avocatul: ”Măsura este o reparație”

Dan Diaconescu a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile, în urma unei decizii a Judecătoriei Constanța, vineri seară. Fostul șef OTV a fost întrebat de jurnaliștii care îl așteptau la ieșirea din instanță dacă se aștepta să fie eliberat: ”Da, normal”, a răspuns acesta. Avocatul lui Dan Diaconescu a declarat că ”măsura (arestului la domiciliu, n.red.) este o reparație” în acest context.

”Avem 48 să depunem o eventuală contestație. Măsura, în aceste circumstanțe, este o reparație pentru ce s-a întâmplat injust. Am fost pentru prima dată în fața unui judecător, diferența s-a văzut”, a declarat avocatul lui Dan Diaconescu.

Dan Diaconescu a vorbit despre ”un linșaj”: ”A fost o înscenare juridică. Nu mai vreau să îmi aduc aminte (…) Sper ca în cel mai scurt timp toată țara să vadă că sunt nevinovat”.

Context

Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța a anunțat, vineri, într-un comunicat, că a cerut arest preventiv pentru 30 de zile în cazul lui Dan Diaconescu, acuzat că ar fi întreținut relații sexuale cu minore în anii 2020 și 2021. Diaconescu este acuzat că ”a întreținut raporturi sexuale și acte sexuale orale, în mod consimțit și repetat, contra unor sume de 300-400 de lei, cu două persoane vătămate minore, surori gemene, în vârstă de 15 ani, ce au împlinit vârsta de 16 ani în luna iulie 2021”.

Procurorii menționează că pedeapsa prevăzută de lege pentru infracțiunea de act sexual cu un minor, în forma reținută în cauză, este închisoarea de la 3 la 10 ani, iar cea pentru infracțiunea de folosirea prostituției infantile este închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau amenda, cu mențiunea că în cazul recidivei postexecutorii limitele speciale ale pedepselor prevăzute pentru noile infracțiuni se majorează cu jumătate.

Dan Diaconescu a mai fost condamnat la 5 ani şi jumătate de închisoare cu executare pentru şantaj, în 2015 şi a fost eliberat după aproape 3 ani.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Pedofilia Continua. Io zic pa Dincă da Caracal sa il faceti Episcop.