G4Media.ro

Dan Barna: Până cel mai târziu 30 aprilie, PNRR va fi transmis…

sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Dan Barna: Până cel mai târziu 30 aprilie, PNRR va fi transmis oficial la Bruxelles

Vicepremierul Dan Barna a anunţat, joi, că a fost deschisă seria întâlnirilor de lucru dedicate actualizării Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, adăugând că, până cel mai târziu la 30 aprilie, PNRR va fi transmis oficial Comisiei Europene.

„Am deschis azi seria întâlnirilor oficiale de lucru dedicate actualizării Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. E o etapă importantă pentru ca aprobarea şi aplicarea PNRR să nu întâmpine niciun fel de dificultăţi. Participarea reprezentanţilor tuturor ministerelor la această primă discuţie, precum şi a unor instituţii cu atribuţii complementare în gestionarea viitoarelor priorităţi din PNRR este premisa că eforturile noastre vor fi coordonate, dar transparente, în aplicarea reformelor finanţate prin plan”, a afirmat Barna, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului.

El a subliniat că termenele sunt „foarte scurte”, iar premisa de la care se pleacă este că aceste 30 de miliarde de euro vor fi folosite ca suport bugetar pentru reforme reale în următoarea perioadă în România.

„Nu numai că respectăm condiţiile impuse de Comisia Europeană, dar vrem să facem din cheltuirea acestor fonduri un moment esenţial în transformarea angajamentelor de guvernare în realităţi. Până în martie vom identifica şi defini în termeni clari toate investiţiile, obiectivele de etapă, ţintele şi costurile aferente tuturor priorităţilor de finanţare din cadrul celor şase piloni stabiliţi prin Regulamentul Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă: tranziţie verde şi schimbări climatice, digitalizare, sănătate, educaţie şi servicii sociale, rezilienţă instituţională, competitivitate economică şi inovare, noua generaţie”, a transmis viceprim-ministrul.

Potrivit acestuia, după aceea, guvernanţii vor mai avea mai puţin de o lună pentru a face „reglajele fine” împreună cu Comisia Europeană.

„Până cel mai târziu 30 aprilie, PNRR va fi transmis oficial la Bruxelles. Am încredere că intrăm într-o nouă etapă de construcţie şi de viziune de dezvoltare pentru demararea acestui proces”, a declarat Barna.

Foto: Dan Barna și Cătălin Drulă. Sursa: Inquam Photos / George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

8 comentarii

 1. Până atunci- 30 aprilie ,poate vă apucați și voi de treabă: auditați toate structurile care vor gestiona banii din PNRR. Nu lăsați cheltuirea banilor europeni pe mâna vechilor structuri care au manevrat mafiot banii statului român, care au supt ca lipitorile și căpușele tot banul care le-a trecut prin fața ochilor. Care au furat și continua să fure de la becul adus pentru …schimbat, la carburantul mașinilor, la hârtia de la buda muncitorilor , la paza unităților sau a bunurilor agențiilor. Mafia gulerelor albe: cei care fură, care sunt corupți și coruptibili, care acoperă cu semnăturile lor , hoțiile respective. Dacă banii din PNRR ajung tot pe mâna Hoților care au acționat până acuma mai bine să rămână acolo. Nu vor mai avea ce fura, că de 30 de ani tot asta fac…

 2. Pana in aprilie s-ar putea sa nu mai fiti la guvernare la cate prostii faceti. Ziua si prostia. Angajari de securisti, pesedisti, traseisti, etc. La justitie ministrul e inca zen, la sanatate a fost, este si va fi zen. Nu vorbesc de ministrii PNL pe care ii stim: USL.

 3. Cineva sa-i explice individului ca gardu ca planul lor de distrus natura trebuie supus evaluarii strategice de mediu, conform legii. Si evaluarea nu se face peste noapte, mai ales la un plan atat de mare si plin de mizerii.

 4. Nea Costel ar termina planu’ ala mai repede, din cinci cuvinte.
  Va saluta echipa TNR.

 5. Tigrii Ieuropei, ce plm!

 6. Ce plan?
  Care plan?
  Habar nu aveti!
  Proiecte nu aveti!
  UE nu da bani pe desene!

  Vedeti si PNDR cum Primari Fara Creier risipesc FE sa faca sali de sport in catune sau sa toarne asfalt in iarba!
  Aici e jaf si Parchetul nu vede jaful de milioane €!

  Asa ca fi si cu planul asta!
  Proiecte zero.
  Organizare zero .
  Mai aduceți niste pasarici securiste sa gestioneze acest program?

 7. Până pe 30 aprilie face răchita micșunele …