G4Media.ro

Dan Barna cere schimbarea ministrului Energiei, Virgil Popescu: A asistat pasiv la generarea…

Sursa Foto: Inquam Photos/ Ovidiu Micsik

Dan Barna cere schimbarea ministrului Energiei, Virgil Popescu: A asistat pasiv la generarea acestei crize

Dan Barna, vicepreședinte USR, cere într-un comunicat demisia sau demiterea lui Virgil Popescu, ministrul Energiei, pe care îl critică pentru că ar fi asistat ”pasiv” la criza facturilor la energie.

”Domnilor Ciolacu, Cîțu și Ciucă, aveți o coaliție mamut, o majoritate uriașă în parlament și nicio scuză în fața familiilor care lună de lună plătesc tot mai mult. În chestiunea energiei, singura voastră preocupare a fost să umpleți ANRE de sinecuriști inutili. În ceea ce il privește pe ministrul Virgil Popescu, cel care a asistat pasiv la generarea acestei crize, el trebuie înlocuit rapid. Demisie sau demitere, oricare soluție ce poate readuce competența în acea instituție este bună”, a spus Dan Barna.

El arată că există soluții pentru rezolvarea crizei, enumerând propunerile făcute de USR: reducerea TVA de la 19% la 5% pentru energie electrică și gaze naturale pentru consumatorii casnici și non-casnici pe o perioadă de 6 luni, și eliminarea accizei pe energie electrică, precum și credit fiscal pentru întreprinderi în cuantumul a jumătate din creșterea facturii la energie și gaze naturale.

De asemenea, Barna propune exceptarea de la plata certificatelor verzi în factura consumatorului casnic. (Sursa Foto: Inquam Photos/ Ovidiu Micsik)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

22 comentarii

 1. Vinovați sunt cei care au decis „liberalizarea pieței” anul trecut.
  Cine era vicepremier???

  • Buna ziua. Nimeni nu spune din ce e compus tariful de furnizare gaz. In 2020 a aparut Ord.18 in care se spune ca distribuitorul face bransamentele si extinderile de conducta pe banii lor. De unde, fiind firme private?. Mai apare un paragraf unde se specifica ca suma acestora se va regasi in tariful gazului. Suma nu este mica, fiind vorba de foarte multe solicitari, fiind totul gratuit. Totul a fost pentru campanie electorala si acuma tragem toti. Guvernantii sa caute solutii de urgenta, altfel darile ne ingroapa de vii.

  • @Straight Liberalizarea s-a facut la finalul lui 2019, sa nu inducem lumea in eroare

  • Nu a asistat pasiv, a dat din fleancă.

  • Liberalizarea a adus costurile la suprafata. Merge un an, doi, trei, sa faci ca PSD, sa te iei imprumuturi si sa tii pretul jos prin artificii. Dar la un moment dat vine nota de plata. Inflatie, putere de cumparare redusa, pensii de miz(e)rie. Nu asta e solutia, sa ascunzi preturile prin subterfugii si sa dai senzatie ca platesti putin. Nu platim mai putin. Nu mai mintiti.

  • Prostanacule cine sunt „baietii destepti” din energie … nu cumva clientela de partid a mafiei PNL PSD UDMR?

  • @Gogu:
   De la 1 ianuarie 2021, prețul energiei electrice pentru consumatorii casnici nu mai este stabilit de către Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), ci se formează liber, reflectând condițiile din piață. O piață liberă înseamnă pentru tine posibilitatea de a alege oricând oferta care răspunde cel mai bine nevoilor tale.
   Deci da, să nu mai inducem lumea în eroare!
   Liberalizarea s-a decis de proaspăt instalat guvernul PNL-USR, cu ministru de resort usr-ist și vicepremier usr-ist.
   QED!
   P.S. Ghertoii care nu știu să vorbească civilizat, nu primesc răspuns :))

  • De când i-au căzut ochelarii, barna nu a văzut ca usr nu mai este la guvernare. Hai, săriți voi ăștia useristii de pe forum, ridicați-i ochelarii șefului!!!

 2. Buna ziua. Nimeni nu spune din ce e compus tariful de furnizare gaz. In 2020 a aparut Ord.18 in care se spune ca distribuitorul face bransamentele si extinderile de conducta pe banii lor. De unde, fiind firme private?. Mai apare un paragraf unde se specifica ca suma acestora se va regasi in tariful gazului. Suma nu este mica, fiind vorba de foarte multe solicitari, fiind totul gratuit. Totul a fost pentru campanie electorala si acuma tragem toti. Guvernantii sa caute solutii de urgenta, altfel darile ne ingroapa de vii.

 3. usr-istii au reanceput sa ceara demisii pnl-istilor…sunt in pericol psd-istii ???

  • Atât știu și ei, să ceară demisii.
   Când au fost la guvernare și nu mai puteau cere demisii…. n-ai mai auzit de ei

 4. Hop si eu de la Durau…S-a trezit Barna după atâtea luni…Pai ce, numai la noi este situația asta neplăcută, numai la noi au crescut preturile ?
  Ce nu face USR pentru a nu mai scădea abrupt in sondaje…

 5. Si uite aşa măririle de salarii de la stat şi pensile, se întorc tot la stat. Cei de la privat, iar plătesc inconptența politicului. Păcat!!!

 6. Alt opac. Nu ei au liberalizat în vara piața de energie +?! Așa a vrut Europa lui Cioloș?!?

  • Nu are legătură liberalizarea cu creșterile actuale, preturile au crescut peste tot in Europa.

  • @Gigi,
   Dacă nu era liberalizarea, mai puteau crește prețurile?
   Deci, are legătură sau nu?

 7. Cand esti in cadere libera te agati de orice pentru a frana caderea! Drum bun!

 8. Nu inteleg de ce Barna nu isi continua fuga , fugi nenica fugi ! Ce Dumnezeu mai vor cei care au deschis usa PESEDE la guvernare ? Plecati ati fost plecati sunteti !!!!

 9. Barna ca de obicei apare când nu te aștepți.
  Dar chiar așa: Virgil cu ce se mai ocupă ,care mai este rolul lui sau mai bine zis care a fost treaba lui in toate guvernele din care a făcut parte?
  În afară de câteva apariții timide la TV nu prea cred că știe care este treaba unui ministru în guvern……

 10. Cand trebuia sa vorbesti, sa construiesti, prioritate a avut ciolanul.
  Ce vrei sa demonstrezi acuma cand esti un nimeni

 11. Hopa a aparut senilul dupa ce piticul sef de la USR a facut ceva comentarii, senilul ca sa nu uite lumea de ei vine si da solutii dupa ce au distrus tara in cateva luni. USR partid de adunatura si scursuri.