G4Media.ro

Daimler va investi peste 40 de miliarde de euro pentru ca în…

Daimler va investi peste 40 de miliarde de euro pentru ca în 2030 să producă doar vehicule electrice

Grupul german Daimler, producătorul autovehiculelor marca Mercedes-Benz, a anunţat joi că între 2022 şi 2030 va investi peste 40 de miliarde de euro pentru a dezvolta automobile electrice pe baterii, transmite Reuters.

Daimler a precizat că, împreună cu partenerii săi, va construi opt noi uzine de baterii, pe măsură ce îşi va majora producţia de automobile electrice, şi de asemenea va fi pregătit ca până în 2030 să fie un constructor care produce numai vehicule electrice. Cu toate acestea, grupul german nu a oferit un termen limită ferm de la care va înceta să mai comercializeze autoturisme echipate cu motoare pe combustie internă.

Unii constructori auto, precum Volvo Cars, s-au angajat ca până în 2030 să facă tranziţia completă la producţia de modele electrice în timp ce General Motors Co intenţionează să facă acelaşi lucru până în 2035.

„Trebuie să mutăm dezbaterea dincolo de când vom construi ultimul motor cu ardere internă, pentru că acest lucru nu este relevant. Întrebarea relevantă este cât de rapid pot să te apropii de 100% electric şi aceasta este întrebarea pe care ne concentrăm noi”, a spus directorul general de la Daimler, Ola Kallenius.

Conform planurilor Daimler, în 2025 compania se aşteaptă ca automobilele electrice şi cele hibride să fie responsabile pentru jumătate din vânzările sale, mai devreme decât prognozele anterioare conform cărora acest lucru urma să se întâmple în 2030.

Constructorul auto german va dezvălui trei platforme electrice, una pentru autoturisme, una pentru camionete şi una pentru vehicule ultra-performante, care vor fi lansate în 2025. De asemenea, Daimler va achiziţiona compania britanică YASA Limited pentru a putea dezvolta motoare electrice cu performanţe sporite. AGERPRES/ (AS-autor: Constantin Balaban, editor: Andreea Marinescu)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. O sa dea bani sa ti un boiler electric!

 2. Când își vor recupera astea 30 de miliarde?
  Dacă n-ar fi legislația UE care sa favorizeze mașinile electrice intr-un mod agresiv, aceștia nu si-ar mai recupera banii prea curând făcând toată afacerea o pierdere de timp.
  E bine când conduci o uniune de 27 de state (din care doar 3-4 suverane) si iti faci piata pentru propriile produse ( masini, alimente etc.)
  Dacă ne-ar preocupa clima atat de mult , sunt o mulțime de masuri best-effort mult mai la indemana dar pe care UE nu le aplica.
  Autoturismul electric pentru schimbările climatice este placebo la preț de terapie genetica.

 3. Pana intra astea in functiune, planeta e deja arsa si inecata.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.