G4Media.ro

Dacian Cioloș, nominalizat de Politico printre cei 20 de europarlamentari de urmărit…

Dacian Cioloș, nominalizat de Politico printre cei 20 de europarlamentari de urmărit în 2020: Supranumit Macron al României, conduce grupul de care depind aranjamentele în PE pe marile teme 

Publicația Politico îl incllude pe liderul Renew Europe, Dacian Cioloș, în topul celor 20 de europarlamenari care merită urmăriți în 2020, amintind că fostul comisar al agriculturii conduce grupul politic inițiat de președintele Franței, Emmanual Macron, și că de el depinde formarea majorităților largi pe teme importante în Parlamentul European.

”Cine? Numit cândva ‘Macron român’, fostul premier al României şi fostul comisar european conduce ‘creația’ lui Macron în Parlamentul European: grupul centrist Renew Europe.

De ce? El conduce un grup care va fi determinant în formarea unor largi coaliţii în PE, printre care mari dosare ale UE precum clima şi economia digitală. Va trebui să menţină coeziunea în interiorul grupului, unde multe partide au diferite opinii despre politicile liberale şi au puţine în comun.

Ce? Influența sa este de asemenea provocarea sa. El conduce un grup identificat în mod covârşitor cu Emmanuel Macron. Şi credeţi sau nu, nu toată îl iubeşte pe Macron în Parlamentul European”, scrie Politico.

Cei 20 de eurodeputaţi asupra cărora politico.eu îşi îndreaptă atenţia în acest an sunt, în ordine, Pascal Canfin, Petra De Sutter, Irene Tinagli, Manon Aubry, Esther de Lange, Dacian Cioloş, Johan Van Overtveld, Ville Niinisto, Esteban Gonzalez Pons, Daniel Caspary, Daniel Freund, Samira Rafaela, Katalin Cseh, Alex Agius Saliba, Martin Hojsik, Herbert Dorfmann, Tiemo Wolken, Carles Puigdemont, Nico Semsrott şi Laura Huhtasaari.

În articolul intitulat 20 de europarlamentari de urmărit în 2020, Politico notează că Parlamentul European este mai tânăr, mai divers şi mai divizat ca niciodată şi este de aşteptat ca mulţi eurodeputaţi să aibă un rol major în subiecte precum schimbările climatice, inteligenţa artificială şi politica industrială.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Mai degrabă e omul lui Macron, adică al Franței, în România. Că doar politicienii noștri nu or fi de capul lor. În orice caz, nu cei care ajung în prim plan.

  2. Foaie verde loboda…a vorbit si nea ion ca si el e om!
    Acest individ anost , insipid, incolor si inodor ce lucru bun pt societatea romaneasca a gandit si pus in practica?! Unul singur nu prea multe caci s-ar putea sa ni se aplece!
    Ne „indragostim”de cine am vrea noi sa fie si pe urma este …perfect!
    Uitati-va la colegul Barna…o nulitate caruia i s-a umflat capul, cu ce altceva s-a remarcat…colegul Cristian Ghinea, un oportunist….si noi ca prostii speram intr-o formatiune politica onesta, responsabila, profesionista , altruista…. cetateni ai mileniului III!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.