G4Media.ro

Dacian Cioloş, după ce Florin Cîţu l-a acuzat că s-a opus refacerii…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Dacian Cioloş, după ce Florin Cîţu l-a acuzat că s-a opus refacerii coaliției PNL-USR: Caută şi acum, la un an şi jumătate, ţapi ispăşitori pentru încăpăţânarea sa şi lipsa oricărei abilităţi politice

Fostul preşedinte USR, Dacian Cioloş, susţine că refacerea coaliţiei de guvernare PNL-USR a fost blocată chiar de Florin Cîţu, care a pus condiţia ca tot el să fie prim-ministru. Replica europarlamentarului Renew vine în contextul în care Florin Cîţu l-a acuzat pe Dacian Cioloş că a spus „Nu” refacerii coaliţiei de guvernare în toamna anului 2021, transmite News.ro

”Domnul Cîţu ori nu îşi mai aminteşte bine momentul reluării negocierilor după ce Guvernul pe care îl conducea a căzut în Parlament, ori caută şi acum, la un an şi jumătate, ţapi ispăşitori pentru încăpăţânarea sa şi lipsa oricărei abilităţi politice. Realitatea o reamintesc: după ce a picat guvernul pe care îl conducea, domnul Cîţu a pus o mare condiţie pentru a se reface coaliţia dintre PNL cu USR: să fie tot el prim-ministru.

Ori acest lucru era complet ilogic şi de neacceptat nu doar de USR, ci de bunul simţ. Un premier demis în Parlament azi nu se poate duce mâine să ceară vot de încredere în acelaşi Parlament”, a declarat Dacian Cioloş pentru News.ro.

Publicitate electorală

Fostul lider USR îi acuză pe liberali că au preferat formarea unei coaliţii de guvernare cu PSD.

„USR, la momentul respectiv, şi-a dorit refacerea coaliţiei cu PNL, dar cu un alt premier, inclusiv cu domnul Ciucă. PNL însă nu a mai vrut, spunând că cere de la USR doar susţinere, inclusiv pentru un eventual guvern minoritar.

Pe scurt, eu nu am refuzat refacerea coaliţiei cu PNL, din contră, am şi discutat cu domnul Ciucă despre asta după ce a fost desemnat de preşedinte să formeze un nou guvern, dar am primit un refuz pe care l-am înţeles abia după ce s-a văzut că existau discuţii avansate cu PSD”, a conchis Dacian Cioloş.

Fostul premier Florin Cîţu a declarat sâmbătă, în emisiunea Insider politic, că a dorit refacerea alianţei cu USR în toamna anului 2021, însă Dacian Cioloş a refuzat acest lucru.

„Am un regret că, după ce şi-au făcut jocul – s-au dus lângă AUR, ceea ce nu credeam niciodată, au votat moţiunea PSD, iar nu credeam niciodată – m-am dus tot la ei să facem coaliţia şi cel care astăzi nu mai este în USR a spus ”Nu”, domnul Cioloş, ceea ce îmi ridică multe semne de întrebare şi ar trebui să îşi ridice multe semne de întrebare”, a declarat Florin Cîţu.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

 1. Cîțu e o cutra de om, de la impostor la ipocrit. A vrut să fie mare, președinte de partid și premier și a realizat nimic.

 2. Acesta e adevarul , Citu autonumit superman a distrus coalitia PNL USR . Va aduceti aminte cat de arogant era cand USR ii batea la usa pentru refacerea coalitiei? Citu trebuie sa dispara din viata politica pentru ca a adus numai rau.

  • A dispărut de mult, este un mare nimic.

  • Cîțu nu a distrus nimic. Nu ii permiteau sforile cu care era manevrat, avea doar libertatea de a deschide gura.
   Se cunoaste autorul, ii se mai spune si Grivco.

 3. catzu, marele nimic traieste din pacate pe picior mare pe banii nostri. Un alt mare parazit din miile de cioflingari a caror singura calitate e nesimtirea crasă.

 4. Citu, tu esti??? Ca numai aberatii ai scris mai sus!

 5. Sa iti moara copii daca minti 👍🏼

 6. Ciolos care era mâna forte din USR dupa alegerile din 2020 a facut o greseala strategica majora forțând inlaturarea lui Orban din guvern.
  Astfel a influentat decisiv echilibrul de putere din penele. Don Ficus a avut mana libera pentru preluarea ostila a tuturor pârghiilor de putere pe care le-a folosit ulterior pentru demiterea a doi ministri USR pe motive puerile ( si-a simtit amenintata hegemonia asupra justitiei si a delapidarii fondurilor covid) si pentru aducerea partenerilor Grivco la guvernare.

  • „Ciolos […] a facut o greseala strategica majora ”

   Nu cunosc de-aproape lucrurile, dar se spune că „ordinele nu se discută, ci se execută”. În presă au apărut numeroase informații despre direcția din care ar putea veni ordinele.

 7. Dintre Câțu și Cioloș, ultimul are aer de politician. Primul? Câțu? Loser…

  • Nici dl. Ciolos nu este departe de Citu… A beneficiat de numiri in înalte demnități publice si pare putin mai spălat.

 8. Domnul Cîțu visa într-o vreme la funcția de Guvernator al Băncii Naționale.

  Sper să-i fi trecut gândul, altfel ar putea fi un coșmar pentru România.

 9. Cîțu, după ce s-a purtat mârlănește cu partenerii de coaliție, acuma ar vrea să-l primească cu brațele deschise. Cine ar mai avea încredere în PNL să mai facă o coaliție cu el, oricare ar fi președintele lui, după ce s-a purtat astfel cu partenerii de coaliție și a devenit sluga prea plecată a PSD ?