G4Media.ro

Dacia mizează pe motorul cu combustie: Vrem să rămânem printre ultimii care…

Sursa foto: Dacia.ro

Dacia mizează pe motorul cu combustie: Vrem să rămânem printre ultimii care oferă încă Diesel și benzină

Marca tradițională Dacia își va îmbogăți paleta modelelor, dar își lasă mai mult timp pentru o electrificare completă. Șeful Dacia, Denis Le Vot, a declarat că „vrem să rămânem printre ultimii care oferă încă Diesel și benzină.” La sfârșitul anului va apărea noul Duster, acesta va avea un motor hibrid, dar nu va fi exclusiv electric, transmite Süddeutsche Zeitung, citat de Rador.

Această schimbare a fost anunțată abia pentru viitoarea generație de Sandero – în 2027-28. Iar peste câțiva ani când va apărea noul Duster, acesta va fi de asemenea electric- spune Le Vot. Astfel la fiecare tip va exista și o versiune cu baterie.

Dacia nu dorește să participe la competiția dintre celelalte mărci: „Toată lumea vrea să ajungă la 500 Kilometri și 30 de minute, dar cere în schimb 40.000 euro sau și mai mult. Dacia nu va participa la așa ceva. Noi dorim să avem mașinile nu cele mai bune, ci cele mai ieftine”.

Anterior, Denis Le Vot a explicat că marca românească va ajunge la prețuri mici prin metode precum o durată mai mare de încărcare a bateriei. ”Este o alegere cu patru roți, iar dacă încărcarea peste noapte cu viteză mai mică de încărcare înseamnă că poți economisi 2.000 de euro, atunci clienții noștri, mulți oameni, vor dori să facă acest lucru”. a mai spus Denis Le Vot.

La uzina Dacia de la Mioveni sunt produse doar mașini cu motoare pe combustie. Singurul model electric, Dacia Spring, este produs în China.

Automotive este unul dintre cele mai importante sectoare industriale din România. Întreaga industrie auto din UE este sub o mare presiune după ce atât Uniunea Europeană, cât și mai multe state membre au decis accelerarea tranziției spre automobilul electric pentru a scădea poluarea cu noxe.

(Traducerea: Imola Stănescu)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

 1. Mai există și oameni normali!

  • Oameni normali sunt toti, si e bine ca exista oferta diversificata. Cum tie ti se pare normal sa dai 15-20.000 eur pe o Dacie, altii considera rezonabil sa dea 20-25 pe un renault, altii 30-40.000 pe o Toyota, si tot asha. Si fiecaruia i se pare ca o masina de nivel superior reprezinta bani aruncati.

 2. De bun simt acest comentariu.

  • Corect. Ca o marca low-cost, ar fi ciudat sa se ia la tranta cu cei care-s in marja de 40-50.000 eur/masina. Desi mie Dacia in ultima vreme mi se pare cam scumpa in comparatie cu ce ofera.

 3. Da, buna decizie, este nevoie de masini clasice suficient de bune, la preturi mici, pentru proletariatul european si lumea a treia.

 4. Vreți să fiți ultimii….
  Așa să fie
  Dar după ce faceți , vă luați jucăriile și pa ?
  Chinezii și americanii sunt primii la baterii pentru electrice iar europenii au rămas de căruță nici o șansă de a-i ajunge