G4Media.ro

Dacă noua tulpină de coronavirus a fost descoperită la o pacientă care…

Dacă noua tulpină de coronavirus a fost descoperită la o pacientă care nu a fost în afara ţării, înseamnă că se răspândeşte în comunitate, consideră Raed Arafat

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, afirmă că dacă noua tulpină de coronavirus a fost descoperită la o pacientă care nu a fost în afara ţării, înseamnă că se răspândeşte în comunitate. „Faptul că am depistat noua tulpină la o pacientă, nu înseamnă că este singura pacientă”, afirmă Arafat, adăugând că trebuie atenţie la orice creştere a numărului de cazuri pentru a se lua măsuri.

„În pandemie, vorbim de două fronturi. Primul este frontul de vaccinare. Cu cât vaccinăm mai mult, vom ajunge la un moment să avem un procent suficient de persoane vaccinate, astfel încât să limităm răspândirea şi vulnerabilitatea faţă de virus. Şi frontul al doilea, este cel care continuă să se lupte cu răspândirea virusului, într-un moment în care nu sunt suficiente persoane vaccinate”, a afirmat Raed Arafat, vineri seară, la Digi 24, conform news.ro.
Arafat a adăugat că dacă noua tulpină începe să se răspândească, poate să fie „un impact foarte serios”. 
„Faptul că am început vaccinarea nu înseamnă că s-a redus riscul şi totul este rezolvat. Vedem lumina de la capătul tunelului, fără discuţie, dar mai este un drum de parcurs în acest tunel până ajungem acolo”, a mai declarat Arafat.
Întrebat despre noua tulpină de coronavirus, Arafat a afirmat: ”deja tulpina undeva se răspândeşte în comunitate. Faptul că am depistat-o la o pacientă, nu înseamnă că este singura pacientă. Trebuie să ne deschidă ochii, să fim atenţi la orice creştere a numărului de cazuri pentru a lua măsurile pe plan local, pe plan zonal, cum am luat până acum”.
Noua tulpină de coronavirus a ajuns şi în România, fiind detectată la o femeie din Giurgiu, care din primele date nu ar fi fost plecată din ţară, relatează news.ro.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. No shit, Sherlock.
  Ce deductie logica si fentare a responsabilitatii in acelasi timp.
  Atat s-a putut, n-ai ce sa faci, noi am fi vrut dar soarta a fost potrivnica.

  Testare pe bune, definitie de caz pe bune, carantina pe bune pentru persoanele care vin din UK, cu testare dupa 14 zile?
  N-avem.

 2. daca ninge este iarna!!!

  TOTUSI asta de ce nu este LA PUSCARIE dupa colectiv si cta ???

 3. Demisia, Arafat!

 4. Pregatim o noua stare de urgență cu achiziții de izolete, masti pentru persoane defavorizate și vaccinuri?

  PS: vaccinuri nu se pot cumpara asa usor pentru că UE, mastile de asta primăvară nu au ajuns la vârstnici si handicapați, iar izoletele nu au mai fost folosite din martie 2020. Dar un parandarat face toți banii, nu?

  Știm, știm: stam in case, ca e vina noastra ca s-au infectat alții, copiii se tampesc, angajații horeca saracesc…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.