G4Media.ro

Curtea de Justiție a UE: Femeile solicitante de azil care cred în…

Sursa Foto: Facebook / Stelian Ion

Curtea de Justiție a UE: Femeile solicitante de azil care cred în egalitatea între sexe se pot califica pentru statutul de refugiat, dacă există risc de persecuție din acest motiv în țările de origine

Femeile solicitante de azil care cred în egalitatea între sexe se pot califica pentru statutul de refugiat dacă această convingere a lor riscă să fie un „motiv de persecuţie” în ţara de origine, a decis marţi Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, potrivit DPA, transmite Agerpres.

Cazul se referă la două adolescente irakiene ale căror cereri iniţiale de azil în Ţările de Jos au fost respinse. Apoi, ele au depus încă o dată cereri de azil, argumentând că au adoptat obiceiurile occidentale în timpul şederii lor lungi în ţară. Cererile lor au fost respinse din nou, aşa că au mers în instanţă.

Curtea de Justiţie a UE a decis marţi că femeile şi fetele care „se identifică cu valoarea fundamentală a egalităţii între femei şi bărbaţi” se pot califica pentru statutul de refugiat dacă situaţia din ţara lor de origine fac din acest lucru un „motiv de persecuţie”.

Curtea a mai stabilit că „o lungă şedere într-un stat membru, mai ales atunci când coincide cu o perioadă în care un solicitant minor şi-a dezvoltat identitatea”, trebuie luată în considerare atunci când se stabileşte dacă solicitanţii sunt expuşi riscului de persecuţie pentru adoptarea valorilor occidentale.

Judecătorii au adăugat că, în cazul în care un solicitant de azil este minor, ţările UE trebuie să „determine în mod concret interesul superior al minorului respectiv, ca parte a unei evaluări individuale”.

Întrucât Curtea de Justiţie este cea mai înaltă instanţă a UE, hotărârea este definitivă şi nu poate fi atacată.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Interesant. Daca nu cred nu au dreptul la azil? Le testeaza cu detectorul de minciuni?

    • S-au prins si ei ca pentru cresterea natalitatii, de femei este nevoie nu de batausi si fanatici religiosi. :))