G4Media.ro

Curtea de Apel Cluj dispune anularea a trei hotărâri de Guvern, inclusiv…

Curtea de Apel Cluj dispune anularea a trei hotărâri de Guvern, inclusiv cea care reglementează participarea la unele activităţi în baza certificatului verde COVID / Decizia nu este definitivă

Un complet de la Curtea de Apel Cluj a admis, marţi, o acţiune formulată de două persoane fizice care solicită anularea a trei hotărâri ale Guvernului României. Două dintre actele normative vizează prelungirea stării de alertă, iar a treia reglementează folosirea aşa-numitului certificat verde pentru unele activităţi. Soluţia Curţii de Apel Cluj nu este definitivă, procesul urmând a fi tranşat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, relatează News.ro.

”Respinge excepţia tardivităţii modificării de acţiune. Respinge excepţia nulităţii cererii de chemare în judecată şi excepţia lipsei de interes a reclamanţilor în formularea acţiunii. Admite în parte acţiunea formulată de reclamanţii K M K şi M G împotriva pârâţilor G R şi M A I. Anulează în întregime HG 826/5 august 2021, H G 932/9 septembrie 2021 şi HG 990/17 septembrie 2021. Respinge capătul privind acordarea de daune morale. Cu drept de recurs în 15 zile de la comunicare”, este soluţia pronunţată, marţi, de Curtea de Apel Cluj şi publicată pe portalul instanţelor de judecată.

Documentele la care se face referire sunt: Hotărârea de Guvern nr. 826 din 5 august 2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 11 august 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19; Hotărârea de Guvern nr. 932 din 9 septembrie 2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10 septembrie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 şi Hotărârea de Guvern nr. 990 din 17 septembrie 2021pentru modificarea şi completarea anexelor nr. 2 şi 3 la Hotărârea Guvernului nr. 932/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10 septembrie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Ultimul act normativ, care modifică HG din 932/9 septembrie 2021, este cel care reglementează folosirea în unele zone şi la unele activităţi a aşa-numitului certificat verde COVID care atestă că o persoană este vaccinată anti-COVID, că aceasta a trecut prin boală în ultimele şase luni sau că poate prezenta un test negativ pentru infecţia cu SARS-CoV-2, test efectuat în ultimele 48 de ore dacă este de tip antigen sau în ultimele 72 de ore dacă este de tip Real Time PCR.

Dosarul a fost deschis în instanţă de către două persoane fizice, pârâţi fiind Guvernul României şi Direcţia Generală Juridică din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

O soluţie definitivă în acest dosar va fi dată de judecătorii Curţii supreme.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Danilet ce naiba face?
  De ce nu infiltreaza Curtea?
  Azi, mâine, Curtea va anula stările astea de urgență și politicenii nu vor mai putea face afaceri.
  Trebuie de făcut ceva!

 2. Decizia Curtii de Apel Brasov de ce nu o publicati? Au anulat astazi propunerea CNSU de prelungire a starii de alerta din luna martie 2021, motivarea fiind ca aceasta nu a fost publicata in Monitorul Oficial, deci dpdv juridic este „inexistenta”. Au restrans libertati si drepturi fundamentale fara ca macar sa se acopere ei dpdv legal, atat de prosti sunt cei de la conducere. Asa si cu hotararea de guvern anulata in instanta astazi de Curtea de Apel Cluj, care doar a constatat ca s-a incalcat Constitutia, drepturi si libertatile fundamentale neputand fii restrictionate decat printr-o lege organica, trecuta in Parlament. Raspunde cineva pentru aceste lucruri? Sunt constienti guvernantii cat de multe procese o sa fie deschise pe aceasta speta?

 3. Sefa Curtii de Apel Cluj este Dana Girbovan, fana PSD si care si-a dat demisia din functia de judecator acum nu cu mult timp in urma crezand ca o accepta Iohannis ca propunere de ministru al Justitiei din partea PSD. Cum nu a acceptat-o, si a retras imediat demisia.

  P.S: esti si o infocata fana a antivaccinarii si a restrictiilor.

  • Ce spui tu stim de mult, dar a dat Garbovan solutia? Daca e presedinte de instanta, nu inseamna ca o si asculta judecatorii de la Curte. Prietenii stiu despre ce vorbesc…

  • A aparut si martoaga sa arunce cu petarde. Intreaba-l pe Gheorghita, poate totusi poti sa folosesti pasaportul ala la ceva. Campanie agricola de toamna este in plina desfasurare, se cauta culegatori cu QR.

  • Chiar era necesar sa imputesti aerul pe aici, cu tâmpeniile tale

 4. Alerta este data din pdv sanitar!Autoritatile au prelungit aceasta stare nejustificat prin raportare la masurile luate si situatia existenta.Adica, turismul, nuntile etc. sunt deschise… fara restrictii de circulatie…iar tu vii cu „stari” pe care le prelungesti nejustificat, la nesfarsit!

 5. Poate se detoneaza Arafat! Ce faceti fara „magraon”?

 6. Așa da cum spuneți

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.