G4Media.ro

Curtea de Apel Bucureşti a confirmat cererea şefului DNA de redeschidere a…

Curtea de Apel Bucureşti a confirmat cererea şefului DNA de redeschidere a anchetei în cazul lui Ioan Folescu, fost şef PDL al Electrica / Folescu e acuzat de o mită de aproape 7 milioane de lei

Curtea de Apel Bucureşti a confirmat cererea şefului interimar DNA, Nistor Călin, de redeschidere a anchetei în cazul lui Ioan Folescu, fostul şef PDL al Electrica, potrivit portalului instanţei. Ioan Folescu este acuzat că ar fi primit mită aproape 7 milioane de lei de la avocatul Doru Boştină ca să îi acorde contracte de asistenţă juridică.

„În perioada 2010 – 2013, inculpatul Folescu Ioan, în calitate de persoană cu funcție de conducere în cadrul S.C. Electrica S.A., a pretins şi primit de la o persoană un comision ce varia între 30% şi 50 % (în total 6.811.328 lei) din cuantumul a cinci contracte de consultanță încheiate între S.C. Electrica S.A. și societatea acesteia din urmă. Banii respectivi au fost pretinși și primiți în legătură cu atribuirea şi, ulterior, derularea, în condiţii avantajoase, a contractelor respective”, arăta DNA în martie 2017, atunci când l-a plasat pe Folescu sub control judiciar.

Ulterior însă, în iunie 2018, procurorul de caz a clasat acuzaţia pe motiv că „nu există probe suficiente care să susțină săvârșirea de către persoana respectivă a infracțiunii de luare de mită”.

„Deși este incontestabilă existența remiterii sumelor de bani, de către denunțător către intermediari, doar declarațiile anumitor persoane (denunțător, martori) nu au o valoare probatorie în sine, decât dacă sunt coroborate cu alte probe certe de vinovăție, dincolo de orice dubiu rezonabil, din care să rezulte că inculpatul ar fi comis infracțiunea respectivă (regula „in dubio pro reo” constituie un complement al prezumției de nevinovăție)”, arătau procurorii într-un comunicat de presă.

Ulterior, în noiembrie 2019, şeful interimar al DNA, procurorul Nistor Călin, a infrmat decizia de clasare şi a cerut Curţii de apel redeschiderea anchetei.

FOTO Extras din motivarea judecătorului Curţii de Apel Bucureşti de redeschidere a dosarului lui Ioan Folescu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Ar trebui ca sefii companiilor de stat sa nu fie numiti politic.

    Dar romanii sunt prea salbatici sa faca asa.

  2. CAB e putin mai normala la cap decat ICCJ.

  3. relax, au trecut deja 10 ani…inca putin si se prescriu faptele .

  4. Tovarasul 20% Vanghele e bine merci ? Cum sa nu fie ? Partidul are grija de el.

    Mai mult, explica prostimii prin documentare cum a devenit el „capitalist”, cum vindea cate un kilogram de aur pe zi.

  5. Omul sa-si dea demisia daca nu are obrazul prea gros. Dupa ce ca au avut un penal 100% la conducerea instituției, acum nici bine nu s-au instalat si o luam de la capăt cu povestile cu iz penal. Ne ajunge la toți.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.