G4Media.ro

Curtea Constituţională amână pentru 21 septembrie sesizările USR privind majorările salariale din…

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Curtea Constituţională amână pentru 21 septembrie sesizările USR privind majorările salariale din sistemul public

Curtea Constituţională a amânat, miercuri, pentru 21 septembrie, dezbaterile asupra sesizărilor USR în legătură cu proiectele de lege privind majorările salariale din sistemul public, relatează Agerpres.

Uniunea Salvaţi România a anunţat că a depus două sesizări la Curtea Constituţională care vizează proiectele de majorări de salarii din sistemul public trecute prin Parlament.

Principalele argumente de neconstituţionalitate invocate în sesizări sunt lipsa fişei financiare, încălcarea principiului bicameralismului, încălcarea procedurilor parlamentare de adoptare a legilor.

Potrivit USR, iniţiatorii legilor contestate nu au indicat sursa de finanţare pentru acoperirea cheltuielilor bugetare ce decurg din aplicarea noilor măsuri.

USR acuză şi încălcarea principiului bicameralismului, deoarece la Camera Deputaţilor s-au introdus amendamente care nu au existat în forma dezbătută de Senat şi care „au deturnat total” scopul actului normativ aprobat.

„Cea mai gravă încălcare a procedurilor parlamentare privind adoptarea proiectului Pl-x 21/2022 este că, la o săptămână după ce actul normativ a fost adoptat de plenul Camerei Deputaţilor, puterea a decis, sub pretextul existenţei unei aşa-zise erori materiale, modificarea legii prin introducerea în text a unei excepţii care prevede că se măresc şi indemnizaţiile tuturor demnitarilor. Or, Parlamentul, când a votat proiectul de lege, nu a aprobat aşa ceva”, mai susţine USR.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. FEMEILE si BARBATII din CCR , impropriu numiti judecatori ( intrucit nu fac parte din sistemul judecatoresc ) , beneficiari de pensii necontributive , neconstitutionale , cumul de salarii de lux nejustificate + pensie , privilegii pe care poporul nu le-a votat niciodata , si le condamna , nu au timp si chef de munca ! BANII CURG GIRLA ! sI MII DE COPIII SE CULCA SEARA NEMINCATI ! poporule, poporule … cum isi bat joc de tine !!! PE FATA , FARA FRICA SI FARA REMUSCARI !