G4Media.ro

Cursuri de recuperare pe vară, la școală, cu grupe mici de elevi…

sursa foto: Salvati Copiii Romania

Cursuri de recuperare pe vară, la școală, cu grupe mici de elevi – cerute Guvernului de Salvați Copiii, pentru reducerea decalajelor. Organizația solicită și folosirea banilor din programul “Cornul și laptele” pentru alimente pentru copiii vulnerabili

La nivel național, 250.000 de elevi nu au acces în acest moment la tehnologie și nu pot desfășura cursuri online, potrivit anunțului făcut de Ministrul Educației, Monica Anisie. În contextul în care școala de acasă adâncește și mai mult decalajele educaționale, Salvați Copiii “solicită Guvernului și autorităților locale ca, în perioada verii, în funcție de evoluția pandemiei și de redefinirea restricțiilor sociale, să poată fi organizate cursuri de recuperare cu grupe mici de copii, în spații cu destinație educațională”.

Totodata, organizația recomandă folosirea sumelor destinate programului “Cornul și laptele” pentru cumpărarea de alimente pentru copiii vulnerabili și utilizarea microbuzelor școlare pentru transportul alimentelor către familiile copiilor.

Comunicatul organizației Salvați Copiii

“Salvați Copiii solicită autorităților decidente restabilirea dreptului la educație pentru toți copiii: E nevoie de intervenție rapidă pentru copiii excluși din educația online

București, 7 mai 2020: Salvați Copiii România avertizează asupra agravării riscului de excluziune socială a copiilor vulnerabili, în condițiile în care aceștia au avut acces îngreunat sau nu au putut participa defel la școala online. În continuarea măsurilor de suport socio-educațional luate imediat după închiderea școlilor, organizația demarează un program complex de intervenție și recuperare a decalajelor, atât prin dotarea copiilor cu tablete (2.000 în primă fază), cu acces la internet, cât și prin instruirea profesorilor privind utilizarea tehnologiei online și solicită autorităților decidente definirea unor politici publice care să permită restabilirea imediată a dreptului la educație pentru toți copiii din România.

La nivel național, în acest moment aproximativ 250.000 de elevi nu au acces la tehnologie și, deci, nu pot desfășura cursuri online, potrivit estimării făcute chiar de Ministrul Educației, Monica Anisie. (…)”

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Guvernul nu o sa vrea deoarece se opun organizatiile patronatului din turism.
    Aceste organizatii au impus si desfasurarea grabita a examenelor nationale, ca sa fie vara lunga si libera si oamenii sa faca turism.
    Numarul mare de zile de vacanta pentru elevi si bonurile de vacanta date bugetarilor sunt măsuri impuse de patronatul din turism , ca sa le creasca lor profitul.
    Patroni in turism sunt in general rude a celor care sunt la conducerea partidelor si statului iar prin turism se pot spala foarte usor o multime de bani negri si se pot desfasura activitati ilegale, gen prostituție sau trafic de dtoguri