G4Media.ro

Cursuri de master în magie și științe oculte, începând din anul 2024…

Sursa foto: Pexels / Revac-film's&photography

Cursuri de master în magie și științe oculte, începând din anul 2024 la Universitatea din Exeter, Marea Britanie

O diplomă în magie care va fi oferită din 2024 va fi una dintre primele din Marea Britanie, a anunțat Universitatea din Exeter. Masteratul „inovator” în magie și științe oculte a fost creat ca urmare a unei „creșteri recente a interesului pentru magie”, a declarat conducătorul cursului, transmite BBC.

Acesta va oferi oportunitatea de a studia istoria și impactul vrăjitoriei și al magiei din întreaga lume asupra societății și științei, au declarat coordonatorii.

Programul de un an începe în septembrie 2024.

Universitari cu expertiză în istorie, literatură, filosofie, arheologie, sociologie, psihologie, teatru și religie vor arăta rolul magiei asupra Occidentului și Orientului.

Universitatea a declarat că este unul dintre singurele cursuri postuniversitare de acest gen din Marea Britanie care combină studiul istoriei magiei cu o gamă atât de largă de alte subiecte.

Prof. Emily Selove, conducătorul cursului, a declarat: „O creștere recentă a interesului pentru magie și ocultism în interiorul și în afara mediului academic se află în centrul celor mai urgente întrebări ale societății noastre”.

„Decolonizarea, explorarea epistemologiilor alternative, feminismul și antirasismul se află în centrul acestui program.”

Cursul va fi oferit în cadrul Institutului de Studii Arabe și Islamice.

Prof. Selove a declarat: „Acest masterat va permite oamenilor să reexamineze presupunerea că Occidentul este locul raționalismului și al științei, în timp ce restul lumii este un loc al magiei și al superstiției”.

Universitatea a declarat că acest curs ar putea pregăti studenții pentru cariere în predare, consiliere, mentorat, muncă în domeniul patrimoniului și muzee, în biblioteci, turism, organizații artistice sau în industria editorială, printre alte domenii de activitate.

Printre modulele la alegere se numără dragoni în literatura și arta occidentală, legenda regelui Arthur, paleografie, gândirea islamică, teoria și practica arheologică și reprezentarea femeilor în Evul Mediu.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. „Decolonizarea, explorarea epistemologiilor alternative, feminismul și antirasismul se află în centrul acestui program.” Afectiunule primesc si alura academica… Cum altfel daca ies bani ? Au gasit si ambuscatii astia filonul …….

  2. Cu alte cuvinte cursuri de profitat de pe urma psihozelor oamenilor creduli

  3. E bun pentru Primul Ministru si deputati. Cu putina magie poti echilibra bugetul unei tari iar vrajitoria salveaza Romania.

  4. eu inteleg ca e un master care analizeaza impactul acestor curente asupra societatilor, nu ca vor practica absolventii cititul in stele si in boluri de cristal. Imi pare o idee foarte buna. Ma uit la librarii – creste raftul cu carti si seturi de tarot. Verificati pe net ce amploare a luat asta. Cum te pozitionezi fata de acest fenomen? Il diseci, il aduci la zi, il prezinti cat mai profesionist. Doar asa il poti incadra unde trebuie. Si protejezi oamenii de fantasme. Fenomenul chiar merita cea mai mare atentie.