G4Media.ro

Formula 1 pe străzile Londrei / Inițiatorii proiectului speră ca un Mare…

Sursa foto: Pixabay.com

Formula 1 pe străzile Londrei / Inițiatorii proiectului speră ca un Mare Premiu să aibă loc în Capitala Marii Britanii în 2026

Proiectul unui Mare Premiu de Formula 1 care să aibă loc pe străzile Londrei a fost prezentat marţi de grupul LDN Collective şi de firma de consultanţă DAR, informează DPA.

Promotorii au dezvăluit planuri pentru un circuit amenajat pe străzile Londrei, situat în zona Docklands şi City Airport, în estul capitalei britanice.

Proiectul unui Mare Premiu desfăşurat la Londra a fost discutat de mult timp, dar preocupările de securitate au exclus opţiunea unei curse care să aibă loc pe artere celebre precum Oxford Street şi The Mall.

LDN Collective şi DAR consideră că Londra ar putea găzdui un MP începând cu august 2026, însă, potrivit televiziunii de sport ESPN, reprezentanții Formula 1 temperează acest optimism.

În ultimii ani, sportul auto a folosit tot mai mult circuitele stradale, cel de la Monaco fiind de mulţi ani circuitul de referinţă. Baku (Azerbaidjan), Singapore, Jeddah (Arabia Saudită) şi, din acest an, Las Vegas (SUA) au circuite amenajate pe străzile oraşului.

MP al Marii Britanii se desfăşoară în fiecare an în luna iulie la Silverstone.

F1 se îndepărtează treptat de Europa, unde s-a născut categoria regină a sportului auto. MP de la Las Vegas va fi al treilea care se va disputa în acest an în Statele Unite, în timp ce Peninsula Arabică va găzdui patru MP (Bahrain, Arabia Saudită, Qatar şi Abu Dhabi).

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...