G4Media.ro

Curs gratuit de resuscitare și salvare, la Alba Iulia. Povestea tragică a…

Curs gratuit de resuscitare și salvare, la Alba Iulia. Povestea tragică a unor părinți care și-au pierdut copilul salvează vieți

Un curs de resuscitare, defibrilare în caz de stop cardio-respirator și salvare în caz de înec va fi organizat în Alba Iulia în data de 8 decembrie. Cursul este oferit gratuit, în memoria lui Luca, un băiețel care a murit înecat la doar doi ani, sub ochii părinților lui, scrie alba24.ro.

În 2015, Luca Vlașin, în vârstă de 2 ani și jumătate, s-a înecat cu mâncare. Deși cel mic a ajuns la spital, medicii nu i-au putut elibera căile respiratorii. Nu aveau un echipament numit video-bronhoscop.

Luca a încetat din viață 49 de zile mai târziu, după zile chinuitoare în care a stat în comă. După tragedie, părinții micuțului au strâns bani și au dotat spitalul unde a murit Luca cu aparatul lipsă, cel care ar fi putut salva viața fiului lor.

Nu s-au oprit și au început să organizeze cursuri de prim ajutor.

Citește integral pe alba24.ro.

Sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. E rau daca si cursurile de prim ajutor se invata gratuit.

    • Ești cel puțin nul la creier. E unul din cele mai bune cursuri de prim ajutor la care am fost. La final se face o donație, cine dorește. Va sfătuiesc pe toți sa mergeți.

    • Doamne fereste sa apuci pe mana astora ca te omoara cu zile.

  2. Plecăciune pentru aceasta. familie greu încercată dar tenace. Un gând pios pentru Luca.

    • Da, a fost o familie greu incercata dar ca sa scoti bani fara acte din chestia asta nu mi se pare ok, nu este gratuit, am fost la un curs facut de ei, am vrut sa dat 80 de lei donatie si mi-a spus minim 100, ori e gratuit, ori donatie si ar trebui sa ti se dea o chitanta ceva, ori jupuiala.