G4Media.ro

Currywurst, felul de mâncare preferat în Germania vreme de mulți ani, este…

Sursa foto: Pixabay

Currywurst, felul de mâncare preferat în Germania vreme de mulți ani, este acum mai puțin popular decât o mâncare vegetariană/ Pe primul loc se află spaghetele bolognese

Currywurst – felul de mâncare format din cârnați tăiați și acoperiți cu ketchup și pudră de curry – a fost un element de bază al dietei germane timp de zeci de ani, dar noi date sugerează că ar putea fi în declin pe măsură ce tot mai mulți germani se convertesc la dietele vegetariene și vegane, scrie publicația Semafor.

Currywurst a fost a treia cea mai populară mâncare servită în cantinele de la locul de muncă în 2022, a anunțat recent Apetito, un mare furnizor german de servicii de catering. Felul de mâncare a fost numărul 1 timp de ani de zile, înainte de a cădea pe locul al doilea în 2020 și 2021.

Spaghetele bolognese și pastele vegetariene cu pesto au ocupat primele două locuri în cel mai recent clasament, ceea ce a determinat mass-media germană să speculeze cu privire la viitorul unui fel de mâncare omniprezente la standurile stradale și la terase.

După cum spune povestea binecunoscută, currywurst a fost inventat la Berlin în 1949 de bucătăreasă germană Herta Heuwer, care a oferit alcool soldaților britanici aflați în capitala germană după război pentru a obține condimentele indiene.

Felul de mâncare a luat amploare datorită costului redus, conținutului de proteine și comodității: Currywurst se mănâncă de obicei cu o furculiță de unică folosință, în picioare sau așezat, adesea alături de cartofi prăjiți.

Între timp, doner kebab, o versiune a șaorme din Orientul Mijlociu, popularizat de imigranții turci, a crescut în popularitate ca aliment de bază al fast-food-ului german.

Un sondaj YouGov de anul trecut a constatat că 45% dintre adulții germani au declarat că preferă doner kebab în locul currywurst, în timp ce 37% au ales currywurst. O mare parte din această diferență a fost generațională, bărbații mai în vârstă preferând în mare parte currywurst, iar fanii doner kebab fiind mai tineri și mai mult de sex feminin.

Ca o odă adusă istoriei și impactului acestui fel de mâncare, Berlinul a avut chiar și un muzeu al currywurst-ului. Dar acesta s-a închis la sfârșitul anului 2018, chiar înainte ca currywurst să alunece din fruntea clasamentului anual al Apetito.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Dietele vegane crează mult mai puțină inflamație in corp, permițând recuperarea mai rapidă din boli, întârziind îmbătrânirea, este bună pentru mediu și scapă de coșmar animalele crescute să fie omorâte și mâncate. Nemții sunt isteți că sunt deschiși la așa ceva!

    • Greșit, veganismul este o boala. Omul nu a fost făcut sa consume numai chestii crude nepreparate termic.