G4Media.ro

Cuplu de români, reţinut în Danemarca, după ce copilul lor de o…

Sursa foto: Pexels

Cuplu de români, reţinut în Danemarca, după ce copilul lor de o lună a fost internat în spital/ Ancheta, demarată la sesizarea medicilor / Ambasada României a făcut numeroase demersuri, dar nu a aflat încă detalii, nici unde este internat bebeluşul

Doi români, soţ şi soţie, au fost reţinuţi în Danemarca, la câteva zile după ce şi-au dus copilul de o lună la spital unde a fost internat. Părinţii sunt în centre de detenţie diferită şi nu au dreptul să vadă copilul care este supravegheat de o persoană desemnată de municipalitate. Ministerul de Externe a fost sesizat de acest caz, iar Ambasada României a făcut numeroase demersuri pentru a afla detalii şi care sunt suspiciunile autorităţilor daneze. Până în acest moment, oficialii români nu au reuşit să afle detalii, nici locul unde este internat copilul.

”Ambasada României la Copenhaga a fost notificată, la data de 2 februarie 2022, de către un cetăţean român, cu privire la situaţia deosebită în care se află alţi trei cetăţeni români, membri de familie ai acestuia, pe teritoriul Regatului Danemarcei. În dialogul cu reprezentanţii ambasadei, persoana în cauză a menţionat că doi cetăţeni români, soţ şi soţie, rezidenţi în Regatul Danemarcei, au fost reţinuţi de către autorităţile daneze şi se află în custodia a două centre de detenţie diferite. Copilul minor al celor doi soţi a fost internat, la data de 29 ianuarie 2022, într-o unitate medicală, fără ca familiei să îi fie furnizate ulterior informaţii cu privire la starea de sănătate a acestuia”, a transmis, sâmbătă, Ministerul de Externe, la solicitatea News.ro.

Potrivit sursei citate, Ambasada României la Copenhaga s-a interesat de situaţia juridică a părinţilor, dar şi de starea bebeluşului.

”În acest context, reprezentanţii ambasadei au întreprins demersuri, în regim de urgenţă, pe lângă autorităţile daneze, în vederea obţinerii unor informaţii oficiale cu privire la situaţia juridică a celor doi cetăţeni români reţinuţi şi starea de sănătate a minorului, precum şi detalii suplimentare cu privire la acest caz.

Potrivit datelor preliminare comunicate ambasadei de către poliţia daneză, minorul este în prezent internat în spital, fiind însoţit şi supravegheat de o persoană desemnată de către municipalitatea daneză. La recomandarea medicilor, autorităţile daneze au deschis o anchetă cu privire la circumstanţele care au dus la internarea minorului în spital. Părinţii minorului au fost reţinuţi pentru o perioadă iniţială de 4 săptămâni, fără dreptul de a vedea minorul, fiindu-le desemnaţi avocaţi din oficiu. Reprezentanţii ambasadei au făcut demersuri pentru stabilirea unui contact direct cu medicii care supraveghează minorul, însă, până la acest moment, nu au fost obţinute informaţii concrete cu privire la unitatea medicală unde se află acesta”, mai transmite MAE.

De asemenea, Ambasada României la Copenhaga a întreprins demersuri oficiale pe lângă poliţia daneză, pentru obţinerea unor informaţii complete cu privire la unitatea medicală în cauză, starea de sănătate a minorului, pentru intermedierea unui contact direct al ambasadei cu persoana desemnată de către municipalitate să-l însoţească pe perioada spitalizării şi pentru stabilirea unui contact, respectiv vizitarea, celor doi cetăţeni români reţinuţi.

”Ambasada României la Copenhaga va continua dialogul cu autorităţile daneze şi cu cetăţeanul român care a contactat misiunea diplomatică, acordând asistenţă consulară conform competenţelor”, a mai transmis MAE.

sursa: News.ro, sursa foto: Pexels

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

16 comentarii

 1. Ăștia fac copii doar pentru alocații?????

 2. Oricât de întemeiate ar fi motivele, tratarea cu “respect” a ambasadei României nu este justificată.

  • Corect!!! Poate se sesizeaza si Aurescu……poate fratele Moraru de Cotroceni mare aparator al „altora” din perioade istorice negre (acu’ nu-i vorba decat despre 2 romani si copilul lor, in zilele noastre „europene”….)

  • Poate în cazul ăsta danezii au făcut exces de zel dar esența este că părinții/ aparținătorii unui pacient poate fi tras la răspundere când îi doare undeva de suferința apropiatului. În România de multe ori ajung pacienți în stare gravă la spital aduși de aparținători ” îngrijorați” care de multe ori spun că ” doar de ieri e așa” deși semnele arată clar că mint. Dar, doar cuvântul aparținătorilor sau pacienților contează in presă și umplu și mai mult de rahat medicii, dar uită să spună cum și-au neglijat boala, nu au urmat tratamentul sau că și-au neglijat rudele, mai ales bătrânii și copii.

  • Danemarca nu are respect pentru mafioți.

 3. Din informatii de pe alte forumuri: travaliul a durat 2 zile, iar parintii au sunat ulterior la salvare de mai multe ori nefiind luati in seama.

  Orice ar fi – astea sunt legile din Danemarca iar cei doi cetateni Romani si le-au asumat atunci cand au decis sa traiasca acolo.

  • Ati innebunit de tot! Minorul e un bebelus probabil dar nascut de multisor si a fost adus de parinti cu hemoragie craniana (sursa oficiala) suspect de sindromul bebelusului zgaltait

 4. Deh, maica, pentru danezi bataia nu e rupta din rai si teoria cu „unde dau parintii creste carne” prinde.

 5. Noapte buna domnule ambasador…Ma gandeam ca numai ucraieniei, rusii..ne dau cu flit!

 6. Se intampla sa cunosc cuplul respectiv si sa stiu povestea si din perspectiva cealalta. Ce nu se spune in presa din Danemarca e asta si e esential: parintii au sunat de cateva ori dupa nastere la urgente pentru a duce beblusul la spital, dar le-a fost refuzat acest lucru, pe motiv ca bebusul nu avea simptome precum febra, sangerare. Parintii au fost cei ingrijorati, iar sistemul “minunat” danez e cel care incearca acum sa musamalizeze faptul ca nu le pasa.

  Daca i-ati cunoaste pe parinti… n-ar face rau nici la o musca. E cel putin absurd ce se intampla.

  • Vai ce rău este în Danemarca și ce neglijenți sunt danezii! O sugestie pentru toți Românii de acolo: nu vă place acolo, plecați cât mai repede, Danemarca va supraviețui și fără voi.

  • Da-mi voie sa nu te cred ……. cand ai probleme cu bebelusul nu stai dupa ambulanta daca vezi ca esti refuzat…… il iei frumos si te duci la medic/spital……….. asta cu asteptatul „taxiului” medical se practica doar in Romania !

 7. Romanilor li s-a dus buhul in toată lumea.

 8. Sindromul bebelusului zgaltait are incidență maxima între 5 și 8 saptamani de la nastere când bebelușii plang foarte mult si parintii o pot lua razna.
  E foarte plauzibil să se fi întâmplat asta. Si e foarte bine că autoritățile încearcă să afle ce s-a întâmplat acolo.
  N-ar trebui să ne basicam atâta doar pentru că sunt romani si, vai Duamne, le fură copilul. Până la urmă si sufletul ăla de cateva saptamani e si el român și nu merită să aibă probleme medicale pe viață din cauza parintilor.