G4Media.ro

Cumpănașu, despre dosarul de la DNA Constanța: Nu am prezentat informații eronate…

Foto: Inquam Photos - Bogdan Danescu

Cumpănașu, despre dosarul de la DNA Constanța: Nu am prezentat informații eronate la SNSPA, toate diplomele și CV-ul sunt reale. Îl voi da în judecată pe Remus Pricopie pentru afectarea imaginii și denunț calomnios

După ce G4Media a publicat în exclusivitate că Alexandru Cumănașu a fost făcut suspect de DNA Constanța pentru fraudarea fondurilor europene, fostul candidat la prezidențiale a confirmat, duminică, printr-un mesaj pe Facebook, că a fost audiat la DNA Constanța la două zile după alegeri și că ultima corespondență cu procurorii a avut loc în urmă cu câteva zile.
Cumpănașu susține, însă, că nu a prezentat documente false în momentul angajării la SNSPA și că va depune o plângere penală pe numele lui Remus Pricopie, rectorul instituției, pe care îl va da și în judecată pentru că i-a ”afectat imaginea”.
Mesajul integral publicat de Alexandru Cumpănașu pe Facebook.
”Față de declarațiile apărute „pe surse” în presă, fac următoarele precizări:
1. Informația este prezentată incorect, deși a fost preluată masiv. Încă din campania electorală se știa despre aceste așa zise verificări. Am atenționat încă de atunci SNSPA să nu se joace cu imaginea mea.
2. Nu am mințit și nu am dat NICIO declarație din care să rezulte că am studii superioare la acel moment. Nu am prezentat SNSPA nicio informație eronată sau care să nu corespundă realității. Toate diplomele și CV-ul transmise pentru angajare au fost cele reale. Încadrarea pe post, respectiv anexa la care se face referire a fost ÎNTOCMITĂ de SNSPA, semnată de RECTOR sau în numele lui și de mine. Nu este o declarație pe propria răspundere sau alt fel de inducere în eroare a SNSPA. Este stupid ce afirmă SNSPA care din informațiile mele sunt verificați cu privire la ÎNTREGUL PROIECT de către DNA București, nu doar cu privire la această glumă proastă.
Apreciez că deși mulți securiști predau la SNSPA, proiectul de 40 milioane de lei al SNSPA, verificat acum la DNA București, va scoate la iveală fraude cu adevărat reale și nu inventate pentru că ei au întocmit documente într-un mod incorect. Față de aceste acuzații voi formula în curând o plângere penală pe numele lui Remus Pricopie care a făcut și face jocuri ciudate ale unora din SISTEM. Repet, dacă nu au fost respectate condițiile de încadrare, răspunderea aparține SNSPA care are departamente multiple de verificare a documentelor până la semnarea contractului de muncă. În rest, consider că față de plângerea ce o voi depune în perioada imediat următoare, multe surprize vor ieși la iveală față de Remus Pricopie și o parte din SISTEM care a lucrat chiar în acest proiect! Mai mult decât atât, voi da în judecată SNSPA și pe Remus Pricopie pentru afectarea imaginii publice în mod eronat și pentru un concurs de infracțiuni, respectiv denunț calomnios, fraude din fonduri europene și fapte ilicite cauzatoare de prejudiciu.
3. La 2 zile după terminarea alegerilor, am fost audiat de către DNA Constanța. M-am prezentat ca un cetățean normal și am demontat în integralitate minciuna SNSPA. În fapt, a lui Remus Pricopie și a unei mici găști din jurul acestuia. Am solicitat să lămuresc deîndată toate aspectele, ceea ce am și făcut. Fiind o plângere penală era normal ca procurorii să facă verificări. Nu am primit din partea DNA nicio informație precum cea falsă, prezentată în presă. Ultima corespondență cu DNA Constanța a avut loc chiar acum câteva zile și mi s-a comunicat că nu mai este nevoie de nimic suplimentar pentru a lămuri speța. Subiectul este ridicol și în fapt, dacă a existat vreo greșeală aceasta aparține SNSPA și rectorului acesteia.
4. Reprezentantul legal al SNSPA a fost audiat la rândul său, dar vad că acea parte din presă care mi-a fost împotrivă în campanie, omite să precizeze acest lucru.
5. Este în fapt vorba despre o anexă la un contract de muncă întocmită de SNSPA, nu de mine, care cuprinde alte detalii privind proiectul. Voi posta anexa aici pentru a fi cât se poate de clar. Este o acțiune în forță și continuă după campania electorală, atât la adresa mea cât și a susținătorilor mei, de intimidare și denigrare. Sunt zeci, sute de amenințări cu răpirea la adresa femeilor care m-au susținut, amenințări cu moartea la adresa mea și a familiei mele, plângeri penale din partea interlopilor și a generalilor din sistem, pentru că nu am acceptat pur și simplu moartea Alexandrei! Și cu siguranță și de mai sus!
7. Nu acuz DNA de vreun joc! Atât timp cât este o informație deja veche, iar abordarea a fost una corectă și firească în raport cu mine din partea procurorilor. Asist însă la o încercare aproape DISPERATĂ a unei părți a SISTEMULUI de a mă izola și de a mă opri din lupta pentru ADEVĂR.
8. Pentru activitatea desfășurată pe postul încadrat, mi-am îndeplinit toate atribuțiile, iar proiectul a fost considerat un succes, SNSPA recepționând și rambursând în integralitate cheltuielile. Responsabilitatea verificării eventual a respectării condițiilor aparține SNSPA și nu mie ca angajat.
sursa foto: Inquam Photos/ Bogdan Danescu

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

9 comentarii

 1. Gheorghe dinca o sa-l dea in judecata pe cumpanasu pentru ca nu a modernizat Romania suficient si fetele asteapta la ocazie in loc sa aiba la dispozitie transport local.

 2. Adevarul e ca am auzit de un caz prin Moldova cu un politician acuzat de DNA ca a primit spaga o sticla de vin. Presa nu ne-a mai tinut la curent cu valoarea despagubirilor primite de politician cu ajutorul prietenilor din instanta.
  Sper ca sefii procurorilor din DNA sa aiba proceduri clare de evaluarea a subalternilor ca altfel… tot ei si noi ne facem de rahat de la Cumpana’s

 3. Imaginea ți-ai afectat-o singur prin candidatura la președinție. În rest, un impostor…

 4. Chiar nu mai auzisem nimic de STATUL PARALEL de ceva timp. Eram ingrijorati, nu stiam ce mai face, cum se mai descurca. Iata insa ca dl. Cumpanasu dezvaluie afacerile tenebroase ale SISTEMULUI, probabil var sau ceva pe-acolo cu STATUL PARALEL !!!
  Latrina 3 e-n extaz, si-au mai scos ceva emisiuni de spalat prosti pe creier! Si, laolalta cu ei, sarbatoresc si ceilalti potentati ai vremii, care muncesc cu spor la ingrosarea buzunarelor proprii cu bani publici.

 5. Martafoiul asta trebuia sa infunde puscaria de multa vreme. Este clar ca e tinut in brate de ceva sau cineva. Pe de alta parte, toate institutiile statului care au facut contracte cu idiotul pomanagiu ar trebui luate la purecat si sa raspunda pentru contractele pe care le-au incheiat. Si cine stie cite asemenea contracte prin care se sifoneaza foarte multi bani exista? Iar noi platim taxe si impozite ca sa ingrasam porcii.

 6. Nu observa nimeni ca lipseste punctul „6” ? 🙂

 7. Morala nu candida la presedintie cand ai ditamai scheletii in dulap.

 8. Cumpanasu, un milionar facut pe spinarea prostilor de romani. Unii, putini e drept, chiar l-au votat pentru presedentie, incredibil.