G4Media.ro

UPDATE Cum vor fi dozate primele 3000 de vaccinuri în spitalele din…

UPDATE Cum vor fi dozate primele 3000 de vaccinuri în spitalele din România? Cele mai multe la ”Matei Balș” în București, cele mai puține în spitalul de Boli Infecțioase din Craiova

UPDATE ora 19:48 Grupul de Comunicare Strategică a transmis, sâmbătă seară, că cele 3000 de doze care vor ajunge duminică reprezintă un ”necesar estimativ” care poate suferi modificări:

 • ”Cele peste 3000 de doze care vor ajunge mâine în spitale sunt doar pentru prima administrare și constituie un necesar estimativ întocmit de fiecare unitate spitalicească și poate suferi modificări. O parte din personalul din spitale este în concediu, alții sunt la scurt timp post-infecție cu SARS-Cov2, alții au trecut recent prin această infecție și au decis să mai aștepte până ce se vor vaccina.
  Mai mult decât atât, subliniem că aceste doze trebuie să ajungă acolo unde este cea mai mare nevoie de ele”.

știrea inițială

Grupul de Comunicare Strategică a transmis, sâmbătă, cum vor fi dozate primele 3000 de vaccinuri care au ajuns în România.

Astfel, cele mai multe doze vor ajunge la Institutul Național de Boli Infecțioase ”Prof. Dr. Matei Balș” din București (600) și cele mai puține la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș“ din Craiova (90).

Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov va primi 100 de doze, cel din Constanța 170 doze și cel din Cluj 375.

Comunicatul integral al GCS

Dozele de vaccin din prima tranșă -cele peste 3000 de vaccinuri cu valoare de primă administrare- au fost alocate pentru vaccinarea personalului medical din cele zece unități medicale aflate în prima linie în lupta cu COVID-19, în funcție de necesarul solicitat de fiecare dintre spitale cu mențiunea că pot fi oricând modificate în funcție de cererea unităților:

1. Brașov – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase- 100 de doze

2. București – Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș“- 600 de doze

3. București – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Dr. Victor Babeș“ – 530 de doze

4. Cluj – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, Cluj-Napoca- 375 doze

5. Constanța- Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, Constanța- 170 doze

6. Dolj – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș“, Craiova- 90 doze

7. Iași – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase- 260 doze

8. Maramureș – Baia Mare- Spitalul de Urgență- 210 doze

9. Suceava – Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou“ Suceava- 250 doze

10. Timiș – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș“, Timișoara- 450 doze.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

24 comentarii

 1. Cred ca normal ar fi ca primele 600 de vaccinuri sa ajunga la parlament si senat, unde sa se administreze in ordinea procentelor obtinute la vot. E esential sa securizam capetele luminate ale tarii, mai ales opozitia, garantul unei bune guvernari prin monitorizarea guvernului. Aprobati, domnu’ luis?

  • Nu, nu: primele la guvern și președenție după care la parlamentari. Următorii să fie bugetarii (în frunte cu militarizații) și membrii tuturor partidelor.

  • Poate sperati sa se indeplineasca referendumu’ , ala cu 300 de parlamentari !!!

 2. 3000? Parca erau 10000 de doze? Chiar daca au impartit deja la 2 lipsesc 2000…

 3. De olteni nu prea s-a lipit covidu’, nu se lipeste nici vaccinu’? In NE, la Iasi si Suceava, cumulat sunt 510 doze la 3,7 milioane de loc, in V la 2 milioane sunt 450, iar in SV, la 2,1 milioane sunt doar 90?!:))))))))

  • L atransa de 10000 doze nu s-a tinut cont de populatie , afost distribuita in cele 10 spitale covid din prima linie. In Oltenia este un singur spital si probabil atatea doze au cerut , probabil oltenii nu prea cred in vaccin

 4. Unde e domnu luis, sa ne lumineze cu sfaturile lui anacronice.

 5. Eu sunt foarte fericit ca sunt multi reticenti sa isi faca vaccinul, cu cat mai putini, cu atat mai bine pentru mine.

  Toate tarile au primit cate 10,000 ‘de proba’, e un fel de tester, astept oricum sa apara si Astra Zeneca care e mult mai sigur desi nu asa de eficient (70%), dar probabil va fi folosit la noi cel mai mult pentru ca pretul e mult mai mic.

  • @george de unde stii tu ca Astra Zeneca este „mult mai sigur” decat Pfizer/Biontech. Ai fost implicat în programul de testare, sau doar vorbesti, asa, sa te afli in treaba?
   Multi dintre noi am fi dispusi sa ne cumparam singuri vaccinul Pfizer/Biontech, dar la noi in tara doar colonelul Gheorghita o sa decida cine îl primeste si in ce ordine.

  • Da.
   Vaccinul Oxford este făcut după metoda clasică, cu virus inactivat, fara modificări mARN si alte inovatii testate insuficient…

 6. 3000 de doze inseamna 1500 de oameni. Suntem macar 16.000.000. Ma doare fix in cot cum le dozeaza.

 7. Cineva nu prea ii place pe cei din Craiova

  • Nici eu nu-i plac, spre exemplu. Și pe lângă mine mai sunt toți ardelenii, bănățenii, moldovenii, muntenii și dobrogenii.

  • A fugit nevasta-ta cu vr’un oltean, nea gheorghe?:)))))))))))))))))

 8. Avand in vedere ca rata de ,,succes,, a vaccinului e de 94 la sută si trebuie vaccinata 70 la sută din populația României, adică 12.600.000 rezultă ca din cei vaccinați, 6 la sută adică 756.000 tot se vor îmbolnăvi.
  Matematica nu mai e asa prietenoasă, nu?

  • Cei 756.000 nu se vor imbolnavi , nu vor face anticorpi , e o mica mare diferenta nu? Unde scrie ca daca nu faci anticorpi te imbolnavesti sigur???

  • Scrie tot acolo unde ”scrie” ca fara vaccin te imbolnavesti sigur, ceea ce nu e cazul la foarte multa lume! Devii maxim purtator de virus, ma rog, cum le place sa spuna acum, ”asimptomatic”, ca sune ca ai fi mai ”bolnav”. Eu, nu am facut gripa in viata mea, dar na…acum stiu, ca in fiecare iarna cand a fost nevasta mea cu gripa, eu eram ”asimptomatic”:D!
   PS Ma vaccinez, dar, doar observ ca sunt lucruri care nu se spun.

 9. ORDINEA ADMINISTRĂRII:

  1. Cetățenii cu origine socială sănătoasă. Cu ochi albaștri, mai exact.
  2. Rudele cetățenilor cu origine socială sănătoasă.
  3. Pensii speciale.
  4. Celelalte pensii speciale.
  5. Cine dă șpagă.

  2569. Cetățeanii de rând.

 10. Macar Romania sa arate ca nu e o turma care se vaccineaza imbogatind industria de medicamente.
  Fara vaccin,nu va bagati prostii in corp care sa strice lucrarea Domnului.

  • La tine ce prostii sa mai intre??? Ca esti tot o prostie! Lucrarea domnului este desavarsita in cazul tau!

   PS. Daca s-ar inventa vaccinul antiprostie fac pariu ca nici cu ala nu te-ai vaccina! Fiindca sansele de imunizare la tine tind catre „zero”! Absolut!

  • Media de viață a “lucrărilor domnului” înainte sa se inventeze vaccinul era cu peste 30 de ani mai scurta la începutul secolului trecut decât acum. Copiii si tinerii mureau mai ales din cauza bolilor transmisibile sau aveau sechele permanente (polio, varicela etc). Nici un alt factor, ca de exemplu igiena, accesul la mâncare sau la educație, nu a ajutat omenirea cum au ajutat vaccinurile si antibioticele. Norocul celor care nu se vaccinează este ca majoritatea in jurul lor se vaccinează si ii protejează si pe ei. Dar dacă tot mai mulți se lasă influențați de povești perpetuate de oameni care nu respecta știința, copiii lor vor începe să plătească prețul ignoranței părinților. Sa nu uitam ca lucrările domnului au un creier dat de domnul, si trebuie folosit dacă vrem sa îl onorăm pentru efort. Domnul a scris porunci, dar dacă oamenii nu merg la scoală, nu vor sti să citească poruncile. In curând generațiile de oameni care au trăit in vremuri când familiile erau obișnuite sa își îngroape copiii nu vor mai fi printre noi. Pentru ca știința a revoluționat sănătatea. Asta însă nu înseamnă că trebuie să uităm istoria. Dacă nu ați avut experiența de a tine in brațe copii morți de difterie, nu este pentru ca ați fost mai pioși decât strămoșii, si v-a aparat domnul mai bine, ci pentru ca majoritatea copiilor sunt vaccinați si boala a fost aproape eradicată. Pământul este rotund. Luna este rotundă. Soarele este rotund. Un cap rotund se va integra mai bine in univers decât un cap pătrat.

 11. Maroc a cumparat si va distribui gratuit 65 de mililoane de doze.