G4Media.ro

Cum vor candidații progresiști la Casa Albă să taxeze miliardarii și cum…

Cum vor candidații progresiști la Casa Albă să taxeze miliardarii și cum răspund aceștia. Ce este #TwoCentWealthTax

Planul senatoarei Elizabeth Warren, una dintre candidatele democraților pentru Casa Albă în 2020, de a impune o taxă miliardarilor americani a stârnit reacții diverse printre aceștia, unii dintre ei, așa cum este fondatorul Microsoft, Bill Gates, afirmând că inițiativa politicienei din Massachusetts va avea efecte negative asupra inovației și caracterului antreprenorial al americanilor.

Discuția despre proiectul lui Warren, așa-numitul #TwoCentWealthTax sau Taxa Ultra-milionarilor, s-a intensificat în ultimele zile după ce echipa sa de campanie a difuzat un clip electoral în care mai mulți miliardari americani sunt prezentați criticând planul senatoarei progresiste.

În acest moment Warren se numără printre candidații democrați cu șanse reale de a fi nominalizați să reprezinte Partidul Democrat în lupta cu președintele republican, Donald Trump, pentru fotoliul de lider al Statelor Unite. Deși planul senatoarei democrate a stârnit si reacții pozitive ale unor bogații din America, analiștii consideră că atitudinea ei anti-Wall Street a stârnit îngrijorare în mediile de afaceri și exemplifică caracterul progresist tot mai accentuat al Partidului Democrat.

În conformitate cu planul inițial propus de Warren, gospodăriile cu un venit net cuprins între 50 de milioane de dolari și un miliard de dolari vor fi taxate cu un impozit pe avere de 2% în fiecare an. Acesta va crește până la 3% pentru orice gospodărie cu un venit net de peste 1 miliard de dolari.

În urmă cu câteva zile însă, Warren a sugerat dublarea acestui ultim impozit – de la 3% la 6%. Ea a spus că banii strânși din această nouă taxă vor fi folosiți pentru finanțarea planului său de asistență medicală, despre care analiștii estimează că va costa guvernul federal 20.5 de trilioane de dolari în 10 ani (prin comparație, Taxa Ultra-milionarilor aplicată la circa 75.000 de familii va aduce 2.75 de trilioane de dolari într-un deceniu).

 • „Timp de decenii, cei bogați și cei bine conectați au făcut guvernul american să lucreze pentru propriile lor interese înguste. Drept urmare, un grup mic de familii a preluat o cantitate masivă din averea pe care au produs-o angajații americani, în timp ce clasa de mijloc a Americii a fost eliminată. Aceasta a rezultat într-o concentrare extremă a bogăției care nu există în nicio altă economie de frunte. În prezent, cei mai bogați 400 de americani dețin mai multe bogății decât toate familile de culoare și un sfert din gospodăriile hispanice luate împreuna,” a afirmat senatoarea democrată în descrierea planului său.

Planul lui Warren a fort criticat de unii miliardari americani, însă eforturile senatoarei de a promova Taxa Ultra-milionarilor au continuat și mai agresiv. Joi, echipa sa de campanie a început difuzarea unui clip electoral în care sunt prezentate declarații ale unora dintre miliardari criticând inițiativa senatoarei, printre aceștia numărându-se fostul șef al Goldman Sachs, Lloyd Blankfein, fondatorul TD Ameritrade, Joe Ricketts, managerul de fonduri mutuale, Leon Cooperman, și Peter Thiel, unul dintre oamenii de afaceri care au fondat gigantul PayPal.

Clipul prezintă detalii despre fiecare dintre aceștia, inclusiv modul în care Cooperman a fost acuzat de utilizare abuzivă a informațiilor confidențiale – în 2017, omul de afaceri a ajuns la o înțelegere cu autoritățile financiare fără a admite vreo ilegalitate – sau despre Blankfein, care a câștigat milioane de dolari în timpul crizei financiare din urmă cu un deceniu.

„Unora dintre miliardari nu le place #TwoCentWealthTax? Sunt șocată,” a scris Warren într-un mesaj tweet.

Warren a devenit cunoscută în mare măsură datorită concentrării sale asupra reformei financiare și protecției consumatorilor. La Harvard Law School, unde a predat dreptul, ea a conceptualizat Consumer Financial Protection Bureau, care acum a devenit cea mai importantă agenție federală de protecție a consumatorilor, iar ca membră a Congresului de la Washington a avut mereu o poziție agresivă față de industria serviciilor financiare.

Taxa ultra-milionarilor, criticată

Lloyd Blankfein a declarat că a fost surprins să vadă că a fost prezentat în clipul lui Warren, „având în vedere numeroasele critici severe pe care ea le-a descris acolo. Denigrarea oamenilor ca parte a unui grup poate fi bună pentru campania ei, nu pentru țară.

Poate că tribalismul este pur și simplu în ADN-ul ei,” a afirmat acesta, referindu-se la scandalul în care a fost implicată Warren care a susținut timp de decenii că face parte dintr-o comunitate indigenă americană, însă testele au dezvăluit faptul că afirmațiile ei erau departe de adevăr (acesta este și motivul pentru care președintele Trump continuă să se refere la Warren cu apelativul de „Pocahontas,” considerat de mulți drept ofensator).

La rândul său, Leon Cooperman, a criticat planul fiscal propus de Warren, afirmând că „nu are sens”. Proiectul senatoarei „ar duce la acte nefirești, ar fi aproape imposibil de implementat și este probabil neconstituțional,” a declarat miliardarul american.

Într-un interviu anterior, Cooperman a devenit emotionat referindu-se la alegerile din 2020 și climatul politic din Statele Unite. El s-a referit și la decizia sa de a-și dona averea (3.2 miliarde de dolari), jumătate în timpul vieții și jumătate familiei sale sub forma unei fundații care „să poată da acești bani… Nu am nevoie de Elizabeth Warren sau de guvern care să dea de pomană banii mei.”

Coperman a spus anterior că Warren reprezintă „ce e mai rău în politicieni, deoarece încearcă să demonizeze oamenii înstăriți pe motivul că există mai mulți oameni săraci decât oamenii bogați.”

În urmă cu câteva săptămâni, planul lui Warren a fost ținta criticilor si din partea lui Jamie Dimon, care conduce gigantul financiar JP Morgan, și a lui Bill Gates. De exemplu, fondatorul Microsoft a afirmat că Taxa Ultra-milionarilor „va sufoca inițiativa de afaceri în America.”

„Sunt complet în favoarea sistemelor fiscale super-progresive. Am plătit peste 10 miliarde de dolari în impozite. Am plătit mai mult decât oricine în impozite. Dacă ar trebui să plătesc 20 miliarde de dolari, este okay. Dar când îmi spui că ar trebui să plătesc 100 de miliarde de dolari, atunci încep să fac un mic calcul despre ceea ce mi-a rămas. Scuze, glumesc,” a spus el, adăugând că pot exista sisteme de impozitare fără să fie nevoie ca cineva să amenințe cu acest lucru.

Potrivit revistei Forbes, Gates este a doua cea mai bogată persoană din lume, cu o avere netă de 96.5 miliarde de dolari.

Susținatorii impozitarii bogaților

Deocamdată, Warren nu a răspuns în mod direct la ultimele comentarii făcute de Cooperman și Blankfein, ca reacție la clipul ei de campanie. Miercuri, echipa sa a vorbit despre cănile sale „Lacrimi de miliardari” care erau din nou scoase la vânzare, „la cererea publicului.”

În acest context, trebuie mentionat ca reforma fiscală a devenit un punct major de discuție printre candidații democrați la alegerile prezidențiale din Statele Unite. Dezbaterea a fost impulsionată de reforma fiscală a Administrației Trump, pe care președintele a numit-o atunci „cea mai mare reducere de impozite din istorie.” La momentul adoptării legii, în 2017, liderul republican a spus că reducerile vor contribui la stimularea economiei, însă criticii au susținut că de ea vor beneficia în mod disproporționat doar cei mai bogați americani.

Pagina online a celor de la BBC, care a scris despre acest subiect, a reamintit gestul câtorva dintre cei mai bogați americani – inclusiv investitorul George Soros și co-fondatorul Facebook, Chris Hughes -care au publicat la începutul acestui an o scrisoare deschisă, prin care au solicitat candidaților la Casa Albă să impună un impozit pe averea celor mai înstăriți oameni din Statele Unite.

„America are o responsabilitate morală, etică și economică de a impozita mai mult averea,” au spus aceștia în scrisoarea deschisă intitulată „E timpul să ne taxați mai mult” (An Open Letter to the 2020 Presidential Candidates: It’s Time to Tax Us More), propunând ca banii să fie cheltuiți pentru combaterea schimbărilor climatice și a inegalității economice.

„Instituirea unei taxe pe avere este în interesul republicii noastre,” au scris cei 18 semnatari, printre care un descendent al lui Walt Disney și proprietarii lanțului hotelier Hyatt. Scrisoarea indică faptul că miliardarul Warren Buffett a spus că este impozitat cu o rată mai mică decât secretara sa.

Grupul a spus că este alcătuit din persoane nonpartizane, care nu susțin niciun candidat. BBC a scris însă că mulți din grupul semnatarilor au fost asociați cu inițiative progresiste în probleme legate de schimbările climatice și decalajul tot mai accentuat dintre bogați și săraci în America.

În timp ce semnatarii scrisorii au lăudat inițiativa fiscală a lui Warren, multe voci afirmă că planul senatoarei este un nou semn al atitudinii sale anti-Wall Street, care a stârnit îngrijorări profunde în mediile de afaceri americane, și exemplifică caracterul progresist, radical tot mai accentuat al Partidului Democrat.

„Cu un mesaj populist care promite să tină în frâu excesul corporatist, Warren s-a confruntat cu mai multă ostilitate din partea industriei financiare decât oricare alt candidat,” a scris New York Times, în timp ce Vox a afirmat ca senatoarea „nu a ascuns disprețul ei pentru Wall Street și ultra-bogați”. Publicația citează declarația unui manager de fonduri mutuale, descris drept un donator democrat proeminent, care a afirmat că, în comparatie cu Trump, Warren este cea „toxică pentru comunitatea de afaceri.”

Surse: BBC, Wall Street Journal, CNBC, New York Times, Vox

Sursa: Facebook/ Elizabeth Warren

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

104 comentarii

 1. Tipic comuist, toti fac planuri pe banii celorlalti iar cand se termina cascavalul apeleaza la scuze idioate cu implementarea „gresita” a unei utopii „salvatoare”. Peste un secol de (s)tanga si experimente facute pe diverse natii si culturi diferite au aratat ca metota comuista are doar doua efecte : faliment economic si genocid. Evident, in mintea bolnava a leftarzilor pasionati de (s)tanga, realitatea nu exista si merg utopic pe crezul tampit ca ei sunt mai inteligenti si acum au o solutie. O minciuna nenorocita ambalata in promisiuni nerealiste bune pentru idiotii creduli. Acesti cretini ar trebui sa nu uite de Lenin, distrugerea burgheziei si Holdomor, de Stalin, eliminarea elitelor si Gulag, de Mao, revolutia culurala si Marele Salt, de Castro, Pol Pot, Kim Ir-Sen, Ceausescu, Mugabe, Chavez, etc.,etc.,etc. Le urez sa isi faca bagajul si sa caute un bilet dus, doar nu vor sa se intoarca sin Rai, catre Coreea de Nord, Cuba, Venezuela, China, etc. Pocahontas e tampita, la fel de tampita ca atunci cand isi revendica o geneal9gie fictiva ca sa poata spune ca e opresata. FUCK OFF LEFTY !!!

  • @Real Tudor – Ai mare dreptate, dar pericolul este altul. Radicalizarea dreptei din cauza acestor derapaje de stanga. Pana si discursul tau din comentariu are nuante radicale, insa in sensul celalalt. Cred ca totusi exista o cale de mijloc rezonabila pentru ambele ideologii. Liberalismul democratic ar putea fi solutia, insa cred ca omenirea mai are mult pana sa gaseasca cel mai eficient tipar pentru acest liberalism ponderat, democrat. Sper doar ca la un moment dat omenirea sa gaseasca o cale rezonabila spre o libertate de alegere ghidata insa dupa reguli democratice stricte. Eu sunt trecut de jumatatea vietii, deci sper doar ca macar nepotii mei sa aiba parte de asemenea societate. Pe de alta parte, cred ca duduia candidat pentru Casa Alba ar avea mult mai mult de castigat daca ar lasa initiativa asta la alegerea bogatilor. Daca ar gasi parghiile corecte pentru a-i face pe miliardari sa scoata singuri banii din buzunar pentru binele comun, chiar sa para initiativa celor foarte bogati, ar avea mult mai mult de castigat. Pentru ca altfel, aceasta duduie se va inscrie in aceeasi linie cu fetita aceea care racneste la politicienii lumii despre sfarsitul lumii din cauza incalzirii globale. Efectul este total opus.

  • #OswaldSpengler #DeclineoftheWest #CAESARISM
   CAESARISM: The Decline of the West

  • Polarizarea societatii in general si polarizarea veniturilor catre un grup mic de persoane produce efecte la fel de negative ca si o impozitare maximala . Chiar daca cei bogati au deschiderea necesara spre a redistribui parte din cistiguri celor saraci , fara implicarea statului pe anumite segmente asa cum este SANATATEA nu este posibila o implementare de calitate a sumelor si a conceptului ce trebuie sa cuprinda toata societatea americana . Din nefericire , in partea numita SANATATE cetatenii americani sufera din greu, nefiind conectati (fiind pe cont propriu ) la un sistem social comun .Doamna Warren, dincolo de ceea ce cred unii sau altii, va aduce in fata AMERICII , ca un intreg ,o forma noua de politica sociala , pe etape de timp bine stabilite , nu vreo o forma de heirupism comunistoid cum gresit cred unii . In fata omenirii , apare mai mult ca oricind necesitatea aparitiei unei alte forme politice de constructie sociala ce va cuprinde notiuni de socialism si de capitalism in acelasi timp . Daca nu se face asta si raminem la un capitalism salbatic sau la un iliberalism dictatorial ,atunci protestele vor atinge cote maxime peste tot in lume si haosul se va instala . Nu este rentabil nici pentru marii detinatori de averi (in fapt nu le-au facut singuri ) nu este rentabil nici pentru dictatorii lumii . Deja UE face asta si cei care incearca polarizarea societatilor au numai de pierdut . Transparenta decizionala a statului ca un intreg si oferirea de conditii de dezvoltare si de sustinere a economiei private vor face parte din viitorul nostru al tuturor . In esenta nici o extrema nu este buna , nici capitalismul salbatic nici comunismul egalitarist . Nu exista alta solutie decit cea care produce o minima bunastare tuturor . Cit despre radicalizarea dreptei in lume are cu totul alte conotatii si prioritati in intelegerea lucrurilor ce merg mai degraba spre nationalism si populism extrem si mai putin inspre nuanta socialista (mai degraba sociala )a unora .

  • Doamna Warren are mari sanse sa devina contracandidatul democratilor in alegerile prezidentiale din 2020 si are si o mare sansa de a deveni viitorul presedinte al americii .

  • Kafka, care sunt „nuantele radicale” in ce am spus eu? Pe scurt, NU. „Solutia de mijloc” este la fel de utopica si deja a fost incercata, se numeste socialism „liberal” sau mai recent progresism. Omul este predispus pentru competitie, curiozitate, inovatie, etc., asa am evoluat de la comuna primitiva la complexa societatea contemporana. Este nefiresc sa sugrumi competitia si asumarea riscurlor (cercetare, dezvoltare, antreprenoriat, etc). Oamenii NU sunt egali, unii sunt mai inteligenti, frumosi, bogati, harnici, atletici, intuitvi, norocosi, sensibili, risca mai mult, etc. iar altii nu. Unii pot sa aiba una sau mai multe calitati ori dimpotriva. OMUL este EGAL DOAR in fata LEGII, VOTULUI si TAXELOR. Nu conteaza ca este sarac sau bogat, homo sau hetero sexual, frumos sau urat, negru sau alb, prost sau destept, etc. In democratie toti avem drept la vot, toti trebuie sa respectam legea si toti trebuie sa ne platim taxele, daca facem asta sistemul contractelor sociale functioneaza. Gratuitatile functioneaza si sunt benefice in mod limitat, pana interfereaza cu competitia. Nu este de dorit o caritate sociala impusa de stat ci una privata si liber asumata, cum fac bogatii Lumii in statele civilizate (intorc din ce au dobandit prin competitie celor care din varii motive nu au avut succesul lor). Este utopic sa incerci sa reduci oamenii la o masa amorfa in care toti sunt „egali”pentru ca NU sunt si nici macar in cel mai negru si insangerat comuism nu au fost. Exista competitie in educatie, sport, la accesul pe functii, etc. Relatile umane sunt extrem de complexe iar asta inseamna ierarhizare, una sanatoasa se face prin competitie si competente. Nebunii ce vor sa elimine esecul din „concurs” nu realizeaza ca esecul ca si succesul sunt metodele prin care omul (societatea) evolueaza. Am incercat si am reusit, am incercat si am esuat, reflectam la cauze si incercam pana reusim. Asta este drumul, nu incercarea nesfarsita de a impune aceleasi idei utopice si in final criminale. Sa intelegem ca nu exista si nu o sa existe o societate perfecta pentru simplul motiva ca OMUL NU ESTE PERFECT. Daca cineva crede ca o asemenea societate perfecta, utopica, este posibila poate ar trebui sa caute ajutor de specialitate.

  • Pai sigur, ca un „NU” apăsat e foarte ne”radical”, se și vede echilibrul în „spuse”. Iar ce e „utopic”, asta au ajuns sa stabilească tu-doreii, mai nou. Un trol analfabet care „este predispus pentru” extremism vorbește de” competitie, curiozitate, inovatie”. Să te bufnească râsul, alta nimic. Ăștia, care vor înapoi ” la comuna primitiva” pentru că nu înțeleg ”complexa societatea contemporana” pomenesc de ”cercetare, dezvoltare, antreprenoriat” când ei sunt cei care vor să ”sugrume competitia si asumarea riscurlor”. Faptul că ”Oamenii NU sunt egali” nu le dă dreptul unor șmecheri să decreteze că ei ” sunt mai inteligenti, frumosi, bogati, harnici, atletici, intuitvi, norocosi, sensibili, risca mai mult, etc. iar altii nu”. ”Unii pot sa aiba una sau mai multe calitati ori dimpotriva” dar asta nu o stabilesc niște șarlatani po-puliști. ” OMUL este EGAL DOAR in fata LEGII, VOTULUI si TAXELOR” iar asta e valabil și pentru combinatorii care-și tratează țara ca pe una dintre firmele pe care le-au băgat în faliment. ”Nu conteaza ca este sarac sau bogat, homo sau hetero sexual, frumos sau urat, negru sau alb, prost sau destept” și tocmai asta nu le dă dreptul psihopaților rasiști și xenofobi să-i împartă în categorii, după bunul lor plac. ”In democratie toti avem drept la vot, toti trebuie sa respectam legea si toti trebuie sa ne platim taxele” inclusiv maimuțoii demagogi care fac istericale când sunt prinși că au făcut evaziune. ”Este utopic sa incerci sa reduci oamenii la o masa amorfa in care toti sunt „egali” așa cum vor psihopații creștinopați iubitori de dictatură. ”Relatile umane sunt extrem de complexe iar asta inseamna ierarhizare, una sanatoasa se face prin competitie si competente” și nu prin combinații cum le place trumpetiștilor. ” Nebunii ce vor sa elimine esecul din „concurs” nu realizeaza ca esecul ca si succesul sunt metodele prin care omul (societatea) evolueaza” ei vor ca totul să rămână neschimbat, invocând iprocrit tradiția, pentru a-și putea păstra privilegiile. ”Asta este drumul, nu incercarea nesfarsita de a impune aceleasi idei utopice si in final criminale” cum vor rătăciții care vorbesc în numele ”dreptei conservatoare” deși habar n-au ce-i aia. ”Sa intelegem ca nu exista si nu o sa existe o societate perfecta pentru simplul motiva ca OMUL NU ESTE PERFECT” de aceea toate încercările demagogilor de ”conservă” sunt sortite eșecului. ”Cei care vor să instaureze ”o asemenea societate perfecta, utopica, este posibila poate ar trebui sa caute ajutor de specialitate” nu să facă propagandă extremistă de doi bani.

  • Trolisorul rautacios strike again. El nu are idei insa e „priceput” la „analize” semantice”. Vezi gogule ca ti-a intrat (s)tanga in dos si iti refuleaza rahatul prin botic. Ce este radical tovarase in a spune NU, trebuie sa ne pliem toti pe bolsevismele voastre, trebuie sa avem toti aceiasi opinie ? Nu am stabilit eu gogomane ca e utopic, asta e realitatea, evident ca, voi leftarzi retazi, ca o negati, nu va da bine cand numarati cadavrele. Repet, limbricule rosu, unde este extremismul tovarase ? Ai retard avansat, voi comuistii infecti doriti revenirea la societatea prumitiva cu traiul in comun sau neuronul nu poate procesa ? Nu decreteaza nimeni ca oamenii sunt diferiti ci asta este realitatea, natura ii face asa sau alegerile lor, dar fiind un biet cercopitec tot incerci sa rastalmacesti cuvintele, poate poate emiti si tu ceva. De impartit in grupe se ocupa purtatorii de (s)tanga, voi sunteti aia cu castele de oprimati. Daca nu erai idiotul etalon aflai pana acum ca in crestinism nu se impune nimic, exista liberul arbitru si fiecate isi asuma sau nu drumul. Crestinismul nu este o ideologie socialista si nu a incercat sa egalizeze oamenii, dar na ce sa sgie un incult ca talica. Alta alegatie rupta de realitate, ai gresit adresa tovarase, voi suntei aia nu cum zici tu „dreapta conservatoare”. In scurte cuvinte, nu ca ai pricepe ceva, esti un mincinos ordinar incapabil sa spui ceva obiectiv si logic, preocupat sa „analizezi” textele altora cu falasa speranta ca poate iti iese retorica leftarda. Esti doar un amarat de trolisor incult, ce bantuie netul in cautare de atentie, ce se ia gura in pul@ cu absolut oricine ii iese in cale.

  • Nu păcălește pe nimeni tu-dorelul, e un postac „comuist”, cum spune el, chiar dacă face pe omul de „dreapta”, la derută. Și nu convinge pe nimeni, asta pentru că nu știe să vorbească, are o exprimare greoaie, plină de greșeli, e incult și nu cunoaște sensul cuvintelor pe care le folosește. Cine dă doi bani pe ce spune unul care are ” retard avansat” ca și cum ar putea să existe și „retard înapoiat”? Ghinionul lui e că nu e ” priceput ” nici la „analize semantice” dar nu are nici ” idei” pentru că nu a văzut nimeni vreuna. E „radical” pentru că:
   – zice „nu” și refuză să accepte că mai există și altceva pe lume în afară orizontul său îngust de peșteră – la fel ca bolșevicii
   – are pretenția ca toți să accepte „opiniile”lui, nu faptul că are dreptul la opinie, ci trebuie neapărat să ia de bune tâmpeniile pe care le spune el, ” idiotul etalon „- la fel ca marxiștii
   – deși pretinde ca nu ” stabileste” ce e utopic, „stabileste” itn schimb care e „realitatea”, bineînțeles, după ” viziunea” psihopaților din rândul cărora face parte – la fel ca leniniștii
   – „numara cadavrele” demenților ale căror „idei” le propaga – la fel ca staliniștii
   – consideră că „oamenii sunt diferiți ” în sensul în care unii, puțini, dar jigodii, trebuie să trăiască pe seama altora și ăia să n-aiba niciun cuvânt de spus – la fel ca nomenclaturiștii partidului comunist
   – are impresia că „natura” a împărțit „oamenii” în stăpâni și sclavi care trebuie exterminați- la fel ca naziștii
   – crede că „alegerile” unora trebuie să fie acelea de a accepta să fie umiliți, furați, batjocoriți, abuzați de alții pe motiv că asta ar însemna „liberul arbitru” – la fel ca fasciștii
   – are senzația că ura față de cel aproape, crima, hoția, invidia, slava deșartă, mânia, lenea înseamnă „creștinism” – la fel ca anarhiștii
   D-asta sunt ” extremiști”, toți bolnavii mintal care aderă la ideologii de tip totalitar, cum e și „limbricul ăsta roșu”, un jeg de om pe care și o flegmă l-ar ocoli de scârbă. Și d-asta sunt dezaxați pentru că își pierd cumpătul și folosesc cuvinte triviale după care tot ei cer un „limbaj elevat „. Cu un caracter infect, „ordinarul” ăsta jignește pe toti cei care îndrăznesc să nu fie de acord cu el și tot el se smiorcăie de limbajul altora. Ratații ăștia n-au nicio legătură cu „dreapta conservatoare ” despre care nici nu știu ce înseamnă pentru că ar fi măcar unul care ar spune-o, dacă ar ști. Sunt doar niște șarlatani po-puliști, extremiști de ocazie, iar nebunia din capul lor nu e nicidecum ceva „obiectiv și logic” ci doar ce „se ia gura in pula@”, atâta cât sunt ei în stare să zică, cu propriile cuvinte.

  • Rautaciosule, esti praf tovarase. La deruta postezi mataluta, mai puta, cand incerci sa le sucesti ca sa para ca (s)tanga e de dreapta. Nu trebuie sa conving pe cineva ca (s)tanga e tampita, e suficient ca oamenii sa iti citeasca „anal izele”. Tu mai ai de spumegat pana te dumiresti cum e cu bolsevismul, populismul, marxismul, libertatea, nazismul, extremismul, liberul arbitru, capitalismul, democratia, etc. Esti doar amarat de viermisor infatuat, atat de disfunctional incat nu poti procesa ce citesti. Hai baga mare, orice postare emisa te tine are un efect benefic, arata cat de nebuni sunt purtatorii de (s)tanga.

  • Muhahaahahahaa::))))) e mortal tu-dorelul. chiar că „retard avansat”, cum a zis. Se înfierează cu mânie proletară intr-un fel în care i-ar fi făcut invidioși până și pe cei mai înfocați susținători ai autocriticii din vremea comunismului. Normal că ” stânga ” e „tâmpită” dar postacul tu-dorel e și mai „tâmpit” din moment ce susține asta, el fiind de „stânga” pentru că gândește, se exprimă și se manifestă „de stânga”. Deși, săracul, crede altceva: are impresia că, dacă se declară el ca fiind de „dreapta”, chiar e. Nu e. Demonstrabil cu evidențe și cu manulalul pe masă, pentru cine vrea. Fiindcă este limitat, cum o arată puținătatea vocabularului, felul în care se exprimă, prostiile pe care le spune, are idei fixe. Una este cea cu ” stângismul „, așa e la modă acum. Dacă trăia în anii 1950, cu siguranță că ar fi fost cu ” dușmanii poporului „, ” fasciștii ” și „burghezo-moșierimea”. De fapt, astea se întrepătrund. Aidoma inculților care fac pe deștepții și devin frustrați când îsi dau seama ce lipsuri au, merge cu ” stângismul ” până în pânzele albe și desființează pe oricine îndrăznește să-l contrazică . Dacă nu ești de acord cu el , ești „de stânga”. Și rău. Two legs bad, four legs better. Exact ca porcii din ” Ferma animalelor”. Dintr-astia e tu-dorelul. Un semidoct complexat care a devenit extremist și care nu acceptă păreri contrare, dialog sau dreptul altora la opinie. Contează doar ce spune și ce crede el, atâta vreme cât el considera că are dreptate. Și pentru că ” e praf”, cum spune, are nevoie de ideologie care să-l reprezinte, în numele căreia să se exprime, în cadrul căreia să simtă că se regăsește, el fiind un dezrădăcinat. Pe neterminați de-ăștia îi găsesc șarlatanii populiști, demagogii șmecheri, borfașii perverși. Ăștia le cad în plasă. Iar ei, iau steagul în mâna și se duc cu el, până la moarte, în timp ce ăia profită de pe urma lor, a haosului pe care îl produc. Ăstora ca tu-dorel-ul e suficient să le dai doar un scop în viață, că n-au nici unul, să le inventezi o ideologie, să-i bagi intr-un club, grup, echipă, orice, să simtă ca aparțin și ei de ceva și gata, i-ai făcut sclavi, îți fac treaba. Cu cât sunt mai primitivi și înțeleg mai puține din ce e în jurul lor, cu atât mai bine, sunt legați pe termen lung și de nădejde. Mai departe, se descurcă singuri și disturg în numele tău, lovesc, omoară. D-asta trebuie demascați, opriți, izolați, dacă nu pot fi ajutați să-si revină și cei mai mulți nu pot pentru că nu vor. Consideră că s-ar anula pe ei înșiși la stadiul de nimic de la care au plecat.

  • Este de admirat cum insisti sa imi dai dreptate. Demonstrabil este ca eu am dezavuat o idee de stanga si tu ai sarit ca ars. Era de asteptat sa faci apel la manual, atat la propriu cat si figurativ, caticica rosie este crezul tau. Nu pot sa nu observ cum te erijezi in mare justitiar, esti un caz patologic tovarase. Probabil ca singura ta utilitate pentru umanitate e sa ajungi subiect pentru analize si experiente psihiatrice.

  • Pfoaaaa:)))) cum a trecut de la „rasa ma-sii” la „dezavuat idei”, de la „puta lu’ tac-su” la „erijat” si de la „coceanul in rect” la „apel la manual”. Ăsta e ” caz patologic”, tu-dorelul e un schizofrenic „demonstrabil”, nu doar un trol infect și un analfabet, ” atât la propriu” , cat, mai ales” la figurativ” , al cărui „crez” nu este intr-o „cărticică”, ci este chiar” cărticica”. Ce să facă, dacă nu cunoaște sensul cuvintelor, se face de „admitabil” de râs, întruna. Bolnav psihic, postacul extremist „insistă” să i se admită că „are dreptate” mereu, așa că va sfârși cum se teme: „subiect pentru analize” si „experimente” transformate intre timp, în „experiențe” de trolul specialist și în medicină, nu numai în limbi.

  • ? Ma tristule ma, vezi ma ca tot rostogolesti aceiasi idee, chiar nu te cara caputul ala sa mai schimbi si tu retorica ? Numai sa molfai si sa rastalmacesti ce spun ? ? Usor ma ca pleznesti si ramane g4 fara trolisor, chiar nu ricepi ca astia te tolereaza ca sa facem caterinca de tine ? ?

  • Panarama de trol, la cât și-a luat-o în gură, i-a intrat capul intre picioare și se tot „rostogolește”, de -a amețit. Ăsta face ” politică mondială”. Aalfabetul ăsta cu ” aceiasi idee”. Vorbește de „retorică” dar, cum e incult, nu-și dă seama că nu e o jignire, ba din contră. Muhaiaua e disperată, nu știe ce mai spună dar nu se lasă, „molfăie” la „stafilococ”,cum îi place. Sunt așa grămadă făcuți postacii mafiei PRO-PSD-ALDE, cum se asmut ei și sfârșesc prin a se da cap în cap ca niște curci zburătăcite. Degeaba se adună mai mulți să scrie de pe aceeași fantoșă, toți sunt dintr-aia care stau cu limba în nas și efectul e evident. Cât despre ” toleranță”, ăștia se cacă pe ei de râs, la cât mișto și-au luat opăriții.

  • Bla, bla, bla….mafia….psdaldepro….plm…..
   martienii….coif….staniol….medicamente…..
   stafilococ….rautacios…..complexat…..
   ventilator de rahat.

  • Mă temeam că a scăpat din lanț. Nu, e tot acolo, schelălăie scurt și sacadat. Cât e legat, tot e bine.

 2. Progresisti, adicalea extrema stanga , neo-marxistii sutinuti de Soros si bratul lor inarmat de ciomagari Antifa.Vremuri tulburi la orizont,vorba lu’ Puthler:guvernele din Vest s-au decis sa-si distruga singure propriile tari.

  • Extrema stanga in SUA, care-si doreste… sistem de sanatate si educatie publica, eventual mai putine arme pe strazi. Deci cam ce au marea majoritate a tarilor din lume. Extreme sugestii, zau! Si e amuzuant tare sa te plangi de antifa cand shitposterii si edgelorzii fascisti ironic intra cu masinile in protestatari.

  • Și Marx suna bine pe hârtie.

  • Oare ”leftardul” ăsta ”comuist”, cum îi zice tovarășul lui tu- dore cel analfabet, care-și zice ”contele kalergi” știe ce e aia ”kalergi”. Probabil că nu.

  • @ Bad@ass
   Da stiu, mi-a zis ma-ta, by the way zi-i ca si -a uitat chilotii la mine.Lake de gara, vad ca placerea ta perversa e sa te pui gura-n falus cu cetatenii pe net, asta-i bad habit mostenit de la mamica ta ;).
   Fraierica, tu inca te incalti cu fesu…

  • Cum era de așteptat, „contele kalergi” e vax asistat, moș marduk respawant, miclovan art cur ian care prezice în demongăoz. Tot cu ”ass” cu ”chilotii”, cu ”gura-n falus” ca tu-dorel-ul, tot cu ”mă-sa” cu un ”i”, tot cu glume de pe vremea lui tataie, din anii 1980. E clar că nu știe ce e aia ”kalergi”, crede că e vorba de vreo formă de alergie, probabil. Tot e bine, că e același postac martalog, un pederast îmbătrânit în rele a cărui ”ideologie” este ”onania” practicată cu ”dreapta”.

  • Asa rautaciosule, continua sa „analizezi”. Nimeni nu se compara cu mataluta, esti extrem de competent si pertinent in analize, momentan esti doar ofuscat ca asta are un nume de scena mai „nobil” ca tine. Tu esti diferit tovarase, o freci cu (s)tanga. Succes trolisor, insista si arata cat esti de distrus. Nu te pierde cu fi rea, start pandelica, start !

  • Tot e ceva, pe tine nici la cresa celor cu nevoi „speciale” nu te-au primit. Inteleg ca iti place sa adulmeci dar, incearca sa scoti nasul din fundul meu, deja exagerezi.

  • Iar a „făcut apel la manual” schizofrenicul „demonstrabil” tu-dorel și s-a „erijat” cu „nasul în fund”. A revenit la originile lui de vietate care ” adulmecă”, sălbăticită de la atâta stat în cușcă, pedepsită, cu lanțul de gât. Bineînțeles, nu pierde ocazia să mai arate încă o dată că e „exagerat” de incult. Pentru un „retardat avansat” ca el, cum singur a spus că e ,”creșa” e „pentru cei cu nevoi speciale”.

  • Nimic nou, labareal..pardon analiza obisnuita. Mai pici agarici, tot prin canale te oftici ? Hai cu nascul, prea iti lipseste aroma, tot esti ca un suozitor. Nu pot sa dau fac nimic ca hop si tu nasul in curul meu.

  • Iar s-a enervat idiotul și mănâncă literele. Cât de haios, cum se atacă prostul. Nicio anal-iza de „politica externa”, nimic? Ce mai face ” dreapta”? „Este nefiresc sa sugrumi competitia si asumarea riscurlor (cercetare, dezvoltare, antreprenoriat, etc) muhaahahhahahaaaaaahhh:)))) dar să ” te iubești „, cum e mai ” nefiresc” dpdv al”erijării ” „dezavuate”: În „gură ” sau la”botic”, în „cur” sau ” la rect”? Ce-i mai place băbălăului să ” sugrume” „stafilococul”:)))))))

  • Da, da, da….de ziua ta. Gargara de trolisor obosit ……. analistul fecalistilul……mascota cu marota….rautaciosul bagaciosul.

  • gata, gata, că trece, doare puțin dar o să fie gata în curând

 3. Nici comunismul egalitarist , nici capitalismul salbatic , nu produc asa cum se vede deja bunastare . Concurenta ce intervine inca de la nastere si tine o viata intrega ,concurenta ce produce cum bine spui inovatie si progres ,este benefica doar in conditiile in care este eliminat extremismul de orisicare fel . Oamenii nu se nasc egali in niciuna dintre componentele ce privesc umanul ca un intreg ,dar a polariza excesiv societatile (nu traim singuri pe planeta ) produce revolta , produce haos. Un echilibru este necesar , altfel evolutia devine ea insasi extremista si inovatia devine ea insasi purtatoare de valoare preferentiala . Umanitatea nu isi poate permite folosirea la nesfirsit a PISTOLULUI (ca sa generalizez ) In condiitile actuale in care distrugerea totala este la un clic distanta trebuie sa regindim noi toti SOCIETATEA.

 4. „Socialismul nu durează decât până se termină banii altora. „

 5. S-o arzi cu „lefty” in timp ce n-ai habar ca in America mori cu zile daca nu ai bani de tratamente medicale de niciun fel. Sau sa nu ai educatia asigurata. Chestii de bun simt pe care le gasesti aproape in orice alta tara. Pe de-o parte o ardem cu meme-uri despre Soros si Rothschild, pe de alta huo aia care vor sa taxeze ultramiliardarii, nu? Total de acord ca unii sunt mai destepti sau muncitori decat altii, dar hai sa nu zicem ca un imperiu financiar si o avere absurda mostenita de la tatal, care a mostenit-o de la bunicul, e un semn de merit al fiului. Asigura-le acelasi start in viata. N-ai cum sa descoperi urmatorul geniu daca unii abia au bani de mancare, nu zic de educatie sau sanatate, in timp ce altii se gandesc sa-si mai ia al 4lea iaht.

  • Sa vorbesti despre USA fara sa ai habar denota prostie, tovarase Cristian. Mori cu zile daca nu iti platesti o asigurare medicala pentru ca si doresti sa pari la fel de avut ca vecinul tau desi ala are venit anual mai mare si din cauza asta isi permite si masina noua si casa si concedii. Pardon, daca vrei in Ivy League trebuie sa platesti ca o educatie peste medie nu e datoria statului. Nu doar ca nu ai habar de sistemul medical si sanitar din USa dar o tot dai cu comuisme lacrimogene. Pune osul la munca si nu te mai gandi cum sa pui mana pe banii altora ca sa iti fie tie bine. Nu e treaba ta ca ce mosteneste cineva pentru ca nu era dreptul tau mostenirea respectiva. Gandire tipic leftarda, „asigurale acelasi start in viata”. Gresit, o multime de oameni au ajuns bogati pleand de la 0, o multime de oameni inteligengi au izbutit plecand din mediu neavorabil, competitia asigura selectia celir care neruta. Ok, nu este un sistem perfect insa ese clar peste celelalte sisteme incercate. Sunt banii lor sa isi ia si 7, vrei si tu ? Munceste mai mult !

  • Ia uite cine pretinde că ar avea ”habar”. Taman ”tovarășul” postac agramat tu-dorel, care ”n-are habar” nici de ”mă-sa”, altfel n-ar scrie-o cu un ”i”. Execrabil se exprimă analfabetul ”pentru ca si doreste” sa pară cunoscător, dar nu-i iese. Dacă nu ”mori” de râs, sigur”mori cu zile daca” citești ce scrie ”leftardul” și afli că ”din cauza” unui ”venit anual mai mare” un ”vecin” și-ar ”permite si masina noua si casa si concedii”. A vrut să spună ”datorită” dar cum nu știe să vorbească, i-a ieșit pe dos. D-aia nu dă nimeni doi bani pe ”comuismele lacrimogene” ale unui agramat ca el care ”n-are habar de sistemul medical și sanitar din USA” așa cum ”n-are habar” nici de celelalte ”domenii” în care se bagă mereu ca musca în curul calului. Cu o ”gândire tipic leftardă” trolul tu-dorel face propagandă bișnițarilor trumpetiști care nu ”pun osul la muncă si se gândesc numai cum să pună mâna pe banii altora ca să le fie lor bine”. Cu o mentalitate de borfaș mărunt, consideră că nu ”e treaba” nimănui, nici a legii, să vadă ”cum au ajuns bogați” unii. A stabilit el că erau ”inteligenți”, așa, ca el, bineînțeles și toți cei de care spune el sunt cinstiți pentru că așa spune el, unul care nici nu știe să scrie. Și ”proștii” cum îi numește el pe toți ceilalți, trebuie să-l creadă pe cuvânt.

  • Flausatule, tu esti stangist nu te da pe dupa dud sa ii acuzi pe altii de aceasta ideologie maligna. Mars la munca trolisor, pardon tu esti la munca, mars la lins poza lui Marx, Lenin, Stalin si Putin. Nu cunosti nimic despre USA, e treaba fiscului si justitiei sa vada daca au facut averea legal sau nu. Nu este treaba leftarzilor, ca tine, sa imparta banii altora. Inteleg ca iti pare apetisanta abordarea cu imopzitarea, este doar un pomanagiu trist ce se vinde pe o dusca de votca si cateva copeici, asa poate primesti si tu de o inghititura de hrisca.

  • Iar se face de râs analfabetul tu-dorel. De data asta, ia o ”înghițitură de hrișcă”. E clar că nu știe ce înseamnă, idiotul. La fel ca la ”retardul întârziat” sau la ”stafiolococul care se cațără”, perle de care râd și copii din gimnaziu. Ei, uite, ăsta zice că reprezintă ”drepta”. Ăsta ”cunoaște despre USA”, cum se exprimă el. Ăsta vorbește despre ”justiție”, ține lecții despre ”impozite” și ”fisc”. Distrusul ăsta care nu e în stare nici să plece de acasă pentru că îi e frică să pună mâna pe clanța ușii să o deschidă, să nu-l muște. Mâna ”dreaptă”, desigur. Credibil, nu? De ce e ”stangist”, am explicat mai sus. Mai rău, e extremist ”stangist”, un iubitor de totalitarisme de tip marxist-leninist, în care nomenclatura care ”izbutește” are ”dreptul” să ”moștenescă” totul fără să dea socoteală, un fan al maimoțoiului ”flaușat” în trumpeta căruia suflă cu sârg și care admiră dictatorii precum ”Marx, Lenin, Stalin și Putin”, la ”poza” cărora se închină pe preș.

   Flausatule, tu esti stangist nu te da pe dupa dud sa ii acuzi pe altii de aceasta ideologie maligna. Mars la munca trolisor, pardon tu esti la munca, mars la lins poza lui Marx, Lenin, Stalin si Putin. Nu cunosti nimic despre USA, e treaba fiscului si justitiei sa vada daca au facut averea legal sau nu. Nu este treaba leftarzilor, ca tine, sa imparta banii altora. Inteleg ca iti pare apetisanta abordarea cu imopzitarea, este doar un pomanagiu trist ce se vinde pe o dusca de votca si cateva copeici, asa poate primesti si tu de o inghititura de hrisca.

  • Rautaciosule ai dorit sa spui ceva sau doar insistai sa imi semnalizezi cat esti de dobitoc ? Relax, nu te stresa, a doua parte ti-a reusit de minune. Admit totusi ca exista o inbunatatire, pana acum inca nu ai folosit termenul preferat, fantosa mica si derutata ?. Nu ai explicat nimic, insa poate reusesti sa iti explici cum de iti creste par in palma.

  • E clar, s-a fâsît de tot trolul extemist tu-dorel. A rămas la nivelul poantelor de tata moșu marduk, cu ”păr la coor”, cum zice el, bălind. Mai vrea să-i mai și ”semnalizeze” cineva ”cât e de dobitoc”. N-are nevoie, o face singur. O fi căutat în dicționar ce înseamnă ”fantoșă” și acum e ”stredat” și vrea să vorbească despre asta, ca ăia micii care își descoperă”puța”? Neahhh, greu de crezut, sunt prea multe pagini până la litera ”f” iar el nu știe să numere atâta, e prea ”relaxat” la creier Și chiar dacă a aflat ce înseamnă, agenda nu o face el. Dacă nu s-a prins până acum de asta, e un trol foarte slab. Deci nu, nu vorbim de ”fantoșă” acum. În tot cazul, a ajuns la un nivel bun dresajul ”micuțului” trol, vorba lui: potaia răspunde la orice, bineînțeles cu tâmpenii, că de altceva nu e în stare dar nu-și mai face treaba de postac. Se vede din absența lui în alte comentarii. Și asta e important.

  • Așadar, ăsta e cel care vobește în numele ”dreptei”. Ca să fie clar pentru toată lumea care sunt ”opiniile” și ”ideile” sale. Ceea ce era de demonstrat.

  • Tovarase, eu vorbesc in numele meu, ca tu ai probleme psihice si intelegi altceva e fix problema ta. Ai demonstrat, iarasi, ca esti doar un gorobete habauc.

  • Cum o reuși ăsta să ” vorbească în numele lui”, când el e atât de „avansat retardat”, că nu știe nici cum îl cheamă și tot încurca și fantoșele de postac pe care le folosește? Că are ” probleme psihice” , „a demonstrat, iarăși” prin tulburările de personalitate pe care le-a manifestat, stările de nervozitate accentuate, accesele de furie la care s-a dedat, alternate cu momente de calm și de aparentă raționalitate. E bine că recunoaște, totuși, că nu vorbește in „numele dreptei”, ar fi fost scandalos ca un ” gorobete hăbăuc” ca ăsta , cum zice tu-dorelul că e, cu o vorbă de boșorog arțăgos, să fie considerat reprezentant al dreptei.

  • Bufonul redactiei in actiune, nu spune nimic dar face spume. Musca rautacios de cur sa cresca audienta si spera tampitul ca isi ia redeventa.

  • Ce-ar fi de spus unui ” nimic ” decât „nimic”? Rolul ” bufonului” este să-l reprezinte pe asistatul tu-dorel „in actiune”, până se vede în oglindă cât e de penibil doar că ” audiența ” n-are cum „sa cresca” pentru că e compusă doar din postacul păcălici. S-ar putea spune că și dacă se adaugă „un tâmpit” și tot „creste” dar prăpăditul s-a descalificat și de la categoria asta. E zero iar cu zero, nimic nu „crește”. Bine, el care știe matematică la fel de bine cum știe ce înseamnă” redevență „, o să zică iar că alta e realitatea, că ” stânga” e de vină etc. A auzit cuvântul asta pentru că așa sunt plătiți ei, trolii analfabeți, de mafia PRO-PSD-ALDE, în ” redevențe „. Normal, având în vedere că sunt niște resurse ale subsolului :))))

 6. Selectia naturala , ca element , aplicat tuturor fiintelor si nu numai pe aceasta planeta numita TERRA produce tot ceea ce vedem ca existenta inconjuratoare . Omul a ajuns insa la o dilema, ce pune fata in fata aceasta notiune de concurenta cu insasi existenta lui pe planeta .

 7. Dacă e vorba pe aşa, atunci să lăsăm îmbogățiții şi beizadelele să fure până la nori şi să plătească impozite ca măturătorul de la salubritate. Că deh, e indecent şi progresist să ne legăm de „personalități” de valoare ca: Năstase, DI Popescu, Mitrea, Hrebenciuc, Ciorbea, Băsescu, Udrea, Blaga, Boc, Flutur, Videanu, Berceanu, Ponta, Bănicioiu, Tăriceanu, Cătăniciu, R. Ungureanu, R. Fenechiu, Olguța V., Manda, Dăncilă, Mitralieră, Codrin Cap de- P., Firea, Oprişan, Buzatu, Fifor, Teodorovici şi mulți, mulți alții la care se adaugă toți fruntaşii PNL dacă nu reuşesc, după 30 de ani, să facă să funcționeze democratic, aşa cum se cuvine Guvernul României. Fără văicăreli (greaua moştenire), fără mânie, fără amatorisme. Cu calm, cu instituții abilitate să facă ordine, cu profesionism. Doar când vom înțelege că nu-şi doresc asta ci veşnicul concubinaj cu PSD putem să-i adăugam pe boierii pârâți ai PNL la lista aceasta.
  Dar a adapta proverbul american „Să nu mă întrebi cum am făcut primul milion de dolari” la lipsa de caracter a mioriticului şi să faci evaziune en-gross de 30 de ani, fără a avea infrastuctura americana, economia americană, să nu te mai saturi de furat, asta mă face să cred că suntem deraiați rău de tot.

 8. WOW…2%,3%,6% taxe pentru bogati???…asta e comunism radical…sariti bai fomistilor ,progresistii astia ne distrug :)))

  • Cand nu esti tu cel impozitat ci beneficiarul e normal sa te apuce rasul. Adica iti place pomana.

  • Real Tudor are iluzia ca va fi si el miliardar.

   Asa functioneaza SUA, pacaleste sute de milioane de oameni ca vor ajunge si ei miliardari, se numeste „American dream” fiindca trebuie sa fii adormit sa-l crezi.

  • Lefty, nu visez nimic. Nu subt miliardar in $ insa am suficient incat sa nu astept pomana din banii altora. Fuck off, treci la munca si numai visa la buzunarul altora.

  • Taxa pe avere anuală, nu pe venit. Ii că și când ai avea dobândă negativă pe depozitul tau de 6 %.

  • S-a învârtoșat iar stafilococul în jigodia de postac tu-dorel. Dacă are ”suficient” de ce oare așa de ”pomanagiu”și se tot referă la ”buzunarul altora”. Javra asta e dintr-ăia care țipă ”nu puneți mâna” ca să pună ei. Nici nu-i de mirare că e așa de mare suflător în trumpetă și că face parte din cercul rataților care cred că dacă o iau la labă cu ”dreapta” după ce au mâncat un castravete în oțet, aia înseamnă că fac parte din ”dreapta conservatoare”.

  • Trolisor, era mai simplu sa spui ca esti un dobitoc scapat din beciul cu muraturi. Nu trebuia sa te caznesti la anlaogii inepte, e limpede ca ai ramas fara tratament si ai inceput sa bati campii.

  • Ce postac insipid- acum e de așteptat să înjure din nou, crezând că insipid e ceva obscen. Rămas fără replică din nou, agramatul ”se cazneste la” glume dar nu-i ies. Repetă doar ca papagalul ce-au mai spus alții înainte, cum fac ăia micii la grădiniță. Atât îl duce în mintea. În rest, aceleași placă scârțâită, cu ”tratamentul”, ăsta e ”maximul”, cum spune el, analfabetul. Ăsta și ”neuronul”.

  • Hai ma rautaciosule nu te agita asa, nu tu trebuie sa pricepi glumele. Umorul este pentru cei inteligenti, este clar ca tu nu te incadrezi in aceasta categorie. Ma intristezi tovarase, hai lasa boticul ala suparacios si mai baga analize, esti o sursa inepuizabila de caterinca.

  • E foarte greu pentru oricine să ”priceapă glumele gen ”start pandelica” , astea nu sunt pentru orice ”categorie” de ”inteligenti”, ci numai pentru ăia cu ”umoare”. E bine că invers funcționează ”caterinca” și tu-dorelul a devenit mai puțin încrâncenat. A făcut și ”botic”- utiu-tiu-tiu-tiu, ce drăgălaș. Data viiiiiooooareeeeee, vorbim despre pisicuuuuțeeeee. Și n-a mai zis de ”stânga”! Se pare că terapia funcționează, întotdeauna e bine să mai acorzi o șansă și celui mai distrus. Totuși, pericolul nu a trecut, e încă în faza de sevraj după ”stafilococul” care se ”cățăra” pe le și îi intra în gură: vrea ”anal-ize” în continuare. Hai, că mai e puțin!

  • Păi da, ca ”să respiri” trebuie să fii ”inteligent” ca un antenist de latrina nr. 3, d-ăia de ”respiră” cu pielea, cum face tu-dorelul. Cu doi de ”i”. Și mai trebuie scos ”stafilococul” din gură. De la ăla vine senzația de ”sufocare”. Postacul analfabet cel respawnat care ”se repetă” e atât de bou încât nu și-a dat seama până acum că tot ce se ”repetă” sunt tâmpeniile lui, cu ghilimele. Astea sunt niște semne de punctuație, necunoscute agramaților . Acuma, n-au toți timp să stea ”cu orele”, ca trolii fătălăi care ”fac bubița” când cad în ”năsuc” și strâmbă apoi din ”botic”.Moare de oftică, ”prostul”, și-a ros unghiile până la carne, de ciudă că nu face față, din cauza ”neputinței”și ”fierbe” fierea în el. Și ”bolboresește” perlă după perlă. Mai nou, și ”gândăceii” se ”deratizează”. Rău e să fie cineva ”prost”, reușește ”să-și bată joc” de el de unul singur.

  • Alo, alo, psihiatria !?!! Aveti un dilimache deraiat, e ratacit pe aratura. Atentie, chiar el spune ca e rau, dar rau nu gluma, are ochii injectati, spume la bot, urla si musca de cur. Merita sa incercati un tratament, daca nu functioneaza macar sa il eutanasiati, sufera rau saracutul animal.

  • Sandilăul, a luat-o razna de tot. Își cheamă tovărășii postaci „Alo, alo” de la „locurilii” lor, din spitalul de „psihiatrie”, să vină să-l salveze. N-au cum, e un caz clinic mult prea grav. A turbat de tot, potaia, deja se tăvălește pe jos, dă de pământ, de draci ce are, cu „curul” ăla care il mănâncă rău. E terminat, a turbat jigodia ireversibil. Se oftică rău că râde lumea de el, moare de ciudă că e foarte slab și că d-aia nu ține pasul, și-o ia grav în „botic” și are „năsucul”plin de sânge. A renunțat și la „analize” și la „opinii”, a rămas doar cu glumele nesărate, exprimările de analfabet și manifestările de fătălău. Tot e bine că și-a găsit coada în jurul căreia să se învârtă, dobitocul. Nici nu-i de mirare că a mers așa de ușor la fentă și că nu mai iese din cerc, la cât e de bou. Tot e bine, a scăpat lumea de o clanță care tot păcănea.

  • Trolisorul rautacios si nebun a iesit si urla in drum, se jura ca e normal dar il cauta de la spital.

  • Hai, că nu mai are replică și copiază: a văzut ”spital”, repetă ”spital”. Dintre 5 cuvinte pe care e în stare să le scrie până când se oprește, obosit, 3 sunt furate. Firesc, pentru un susținător al mafiei PRO-PSD-ALDE.

 9. Cat timp nu se vor intelege principiile fundamentale ale CAII A TREIA propuse de mine tot la de astea vom vedea caci exista o nedreptate funciara in zona proprietaii care conduce si la una in zona repartitiei si din cauza careia a aparut un regim odios cel marxist-comunist iar cel capitalit nu se poate moderniza naintelegandu-l .Empiric s-a ajuns si la propunera lui Thomas Paine si azi un alt candidat democrat sustine cu sarg ceea ce se numeste UBI si miscarea europeana si mondiala pentru UBI a carui baza teoretica nu este in ce spun ei ci in fundamentele acestei Cai a Treia.

 10. Vax albina crema puca. Incetati sa faceti planuri pe averea altora. Un trai mai bun pentu mai multi inseamna crestere economica, crestere economica inseamna capial si oameni dispusi sa riste in afaceri pentru profit. Cand dispare posibilitatea de a face profit dispare si capitalul si toti o duc mai rau. Nu are rost sa risti sau sa muncesti mai mult daca nu castigi ceva, adica profit.

  • Corect, capitalismul este singura formă de organizare care permite individului să evolueze, statul asistențial a eșuat peste tot, cât despre socialism este o făcătură, problema este lăcomia unor bogați fără scrupule.

  • ahahhahaaaa:) au ajuns să vorbească despre ”capitalism” niște ”conserve” de factură marxist-leninistă, iubitori de totalitarism și cu o gândire tipic bolșevică.

  • Trolisor, nu ne acuza pe noi de ce crezi tu, sau iar faci analize in fata oglinzii ?

  • Tu-dorel-ului ”anal-ist” îi place să o facă ”în fața oglinzii”. Postacul nu cunoaște sensul cuvintelor pe care le folosește așa că îi ”ies” niște exprimări de te fac să te ții cu mâna de burtă, de atâta râs. Nu pierde nicio o ocazie să arate cât e de penibil. Și ăsta vorbește în numele ”dreptei”, se crede dintre ”noi”, când el e doar un incel labagiu, singur și trist. Amărâtul, e atât de sărac cu duhul încât chiar nu își dă seama cât de ”leftard” și de ”comuist, cum zice el, este. Dacă ar pune mâna pe carte și n-ar mai bate câmpii p-aicea, ar afla și el și ce-i ”dreapta” și ce-i ” stânga”. Nu-s mâinile cu care face el laba.

  • Chistoc rautacios, ti-am mai spus dar repet, nu tu trebuie sa intelegi. Tu ai alta menire, pana acum te achiti bine de sarcina, sa subminezi (s)tanga. Treci ma la frecat micropenisul de covor, mare futac virtual.

  • Hai, că s-a supărat din nou postacul extremist tu-dorel și a început iar să vorbească urât. Părea că se simte mai bine dar a venit din nou o criză. Lipsa de ”stafilococ” își spune cuvântul: iar ”i-a intrat neuronul în metastaze”, cum a mărturisit că i s-a mai intâmplat. Așa e mereu, face ce face și tot la ”stânga” lu ajunge. După care o dă în ”rasa mă-si” aia care nu l-a trimis la școală de a ajuns să o scrie cu un ”i”. Ăsta e ”maximul”, cum zice agramatul, pe care îl atinge cu ”vocabularul elevat” din dotare. Problema lui de ”chiștoc” fumat deja și strivit sub talpă nu e cu cine ”nu trebuie să înțeleagă” ci cu cine ”ar trebui” să ”înțeleagă” maniplurea lui. Iar el își pierde vremea cu glume de șantier în loc să facă ce l-au pus stăpânii lui de la mafia PRO-PSD-ALDE să execute. Dar asta este foarte bine pentru oricine, mai puțin pentru ”stânga” lui extremistă și hoață.

  • Prea mare si mitos covorul ? Incearca o coala de smirghel, poate asa printre suspine scapi de fobia mafiei psdaldeplm si tichia de staniol.

  • A răspuns iar la „aport”. Gata, javra e dresată. A lăsat-o baltă cu ” dreapta”, cu „ideile”. A rămas cu mafia. S-a aaaars, fraierul, a pus botul. Vai, cât e de prooost :]))])))))))

  • Nu poti gandi singurel si plagiezi ca un misel. Rascolesti printre postari sa vezi cum ai fost jignit, apoi incerci ametit sa dai o replica desteapta dar nu iti iese pentru ca esti planta. Tu, potaie trista ce faci laba in batista, vorbesti depre dresaj insa ai intrat in sevraj. Razi ca muta la pula apoi te repezi si o bagi in gura.

  • Pervers din cale-afară, tu-dorelul asistat cel poponar. Plagiază la greu după care, dat în fapt, țipă că alții o fac. Bineînțeles, fără să fie capabil să dea măcar un exemplu. Așa fac ei, hoții mafiei PRO-PSD-ALDE, prinși la furat, strigă că ații sunt hoți. Bine, de unde să scrie ăsta altfel decât furând când e atât de ”planta”, că și placa îi sare din gură disperată de așa glume de maertalog bășinos pe care le face, ”mișelul”. Ia, că acuma o să mai scoată ” pușlama”, ”loază”, ”pezevenghi” în timp ce se ”pișă pe el”, cum a recunoscut că face.

 11. Au tot taiat taxele, pana au ramas fara bani de servicii publice.

  Nu, taxa de autostrada nu e comunism.

  Daca nu taxeaza bogatanii, de unde bani? De la cei 42% din americani care iau mai putin de 15 dolari pe ora in una din cele mai scumpe tari din lume?

  Imediat multimiliardarii si slugile lor au sarit in sus ca e comunism, oricine vrea taxare cinstita pentru toti cetatenii e etichetat comunist.

  • Taxa pe autostrada se plateste pentru ca mergi cu masina pe acolo. E ca biletul la film. Vrei ceva (filmul), dai ceva (banii pe bilet).
   Taxare cinstita inseamna procent fix: eu produc un rahat pe care il vind cu 100 de lei, statul imi ia 10, sa zicem. Altul produce un rahat pe care il vinde cu 1000 de lei, ca e mai cu mot, statul, la aceeasi taxare de 10%, ia 100. Unul stringe frunzele, primeste 100 de lei si statul zice: „aaa, coa’, tu iei prea putin, tie iti luam un leu”. Altul inventeaza vaccinul impotriva cancerului si statul zice: „ooo, boierule, tu ai facut 1 milion cu vaccinul tau, tie iti luam 90%” — si tie chestia asta ti se pare corecta? Iar daca tac-to a inventat aparatul automat de facut monta la vaci si a facut o gramada de bani si ti-a lasat mostenire un castel cu piscina si wc in casa, ti se pare normal sa vina statul:
   Statul: Oooo, bogatasule, da incoa 7%!
   Tu: – Pai??
   Statul: …pai mor oamenii de foame si de boli!
   Tu: Dat tata a platit deja impozit pe banii de i-a facut!
   Statul: Mars, ma, da incoace 7% din banii pe care ii ai, pentru simplul fapt ca ii ai, sau trimitem politia sa te bage la racoare.
   Ma scuzati, asta nu e taxarea ultra-bogatilor, e jecmanire si taxa de protectie.

  • Comuistule, banii nu ajung penru ca statul este in general cel mai prost administrator si politicieni adopta mai usor masurile populiste. Manaci maro tovarae, nu au taiat „toate taxele”. Ba DA, taxa pe autostrada este comuista cat timp autostrada a fost facuta din alte taxe si impozite. Banii vin din administrarea eficienta a fondurilor si resurselor statale si colectarea corespunzatoare a taxelor. Comuist si sluga „coada de gopor” esti tu. Impozitara corecta este asa nu aia diferentiata. De ce sa platesc eu mai mult ca tine, esti special ? Un om bogat oricum plateste mai mult, pentru ca una e sa ai impozit (sa zicem 30%) pe un venit de 80.000$ pe an si alta e sa ai acelasi impozit la un venit de 8 milioane $ pe an. In plus, obfirma llateste sj mai mult fata de o presoana fizica. Tu ai riscat ceva in viata ca sa faci bani fara sa ezisge garantia succesului ? Te-ai imprumutata, ai vandut ce aveai si ai inceput o afacere in care ai bagat toti banii si timpul tau ? Sau esti angajatul ce se smiorcaie ca viata e grea si nu are bani de Maldive in timp ce patronul are yacht ? La munca nu la intins mana.

  • De ce este ”comuistul” tu-dorel un extremist:
   – ” statul este in general cel mai prost administrator si politicieni adopta mai usor masurile populiste” – trolul transformă un clișeu pe care l-a auzit și nu l-a înțeles într-o afirmație categorică. E așa pentru că așa știe el, altfel nu există.
   – ”nu au taiat toate taxele” – afirmația a fost alta ”au tot tăiat taxele”, nu ”toate taxele” dar trolul este extremist, vede ”totul” sau ”nimic”.
   – ”Ba DA, taxa pe autostrada este comuista cat timp autostrada a fost facuta din alte taxe si impozite” – propoziția n-are sens, gen ”ceva e comunist pentru că e făcut din altceva”, o prostie, vede oricine cât de bou e tu-dorelul care nu știe să se exprime. Trolul e extemist pentru că spune un ” ba DA” nervos, apăsat, e ca el , nu ca alții, pentru că așa spune el.
   – ”Comuist si sluga „coada de gopor” esti tu”- ca la grădiniță, atât creier are
   – ” Impozitara corecta este asa nu aia diferentiata”- din nou, ” e așa pentru că așa spun eu”- ăsta e extremism
   – ”De ce sa platesc eu mai mult ca tine, esti special ?”- după aceeași logică, ăla de ce să plătească mai mult ca el, o fi el special, cumva? aici se se vede și că e idiot și că e extremist- ”tu nu ești special, sunt eu”
   – ”Un om bogat oricum plateste mai mult, pentru ca una e sa ai impozit (sa zicem 30%) pe un venit de 80.000$ pe an si alta e sa ai acelasi impozit la un venit de 8 milioane $ pe an”- aici e doar bovinitate- demonstrează că apa curge de sus în jos
   – ” Tu ai riscat ceva in viata ca sa faci bani fara sa ezisge garantia succesului ? Te-ai imprumutata, ai vandut ce aveai si ai inceput o afacere in care ai bagat toti banii si timpul tau ? Sau esti angajatul ce se smiorcaie ca viata e grea si nu are bani de Maldive in timp ce patronul are yacht ? La munca nu la intins mana.” – din nou e extremist, decretează că știe el mai bine decât altul ce riscă ăla, ce face în viață, cât munceste. A stabilit el, gata, nimeni nu mai are drept la replică, nici măcar împricinatul nu poate ști cum trăiește, mai bine decât trolul.
   Noaptea minții, cu așa bolnavi mintal.

  • Rautaciosule ia si abalizeaza :
   – gresit cretinel, asta e realitatea, ca tu esti paralel si stai cu mana intinsa la stat e altceva
   – te pierzi in semantica, dar nu e ceva nou, asta e caracteristica ta
   – inca un exemplu de prostie , idotule de cand nervos este egal cu extremist ?
   – hai mai incearca
   – iar negi realitate dobitocule, ce este normal si echitabil in a diferentia ?
   – mars ma la dictionar si vezi ce inseaman extremist
   – citeste usurelpe silabe, poate poate reusesti
   – asa e cand nu poti emite nimic, marele hidrolog o lalaie penibil
   – nu am decretat nimic, dar tu esti prea sonat ca sa pricepi ceva.
   Stai cu urechea la bec, poate prinde si neuronl tau abrutizat o raza de lumina.

  • – pentru un trol extremist, realitatea e mereu cum vrea el să fie
   – oare știe ce e ”semantica”? puțin probabil, crede că e o replică dintr-un film transformată în glumă d-aia de nivelul lui, de anii 1970 – nu trage, dom semantica!
   – hopa, ”ține” e ”nervos” :))))) ”țe” ”idiot” își mănâncă ”i”-ul ? ”Ține”, ”ține”? Nu mai facem ”botic”? Sau o fi luat ”i”-ul să i-l dea înapoi ”mă-si”?
   – ar fi trebuit să fie și o virgulă p-acolo dar semnele de punctuație s-au făcut d-abia în clasa a IV a, sunt câțiva care nu fac față până acolo. Și oricum, e ”facultativ” vorba tovărășului dascăl, de la ”facultatea” de postaci ai mafiei PRO-PSD-ALDE.
   – ”iar” mânâncă litere. Clar, și-a pierdut cumpătul pentru că nu are nicio replică. Tii, și era aia cu ”start pandelica” dar a uitat-o… ce să facă și el, e ”decât” un trol
   – au început să-i tremure mâinile, degeaba mușcă din tastatură, că îi ies cuvintele pocite, fără punctuație, a intrat în fibrilații, ăsta e punctul culminant
   – încearcă să se calmeze, o ia ”pe silabe” de data asta și respiră adânc, dar criza încă nu a trecut
   – a ”dat-o” pe ”hidrolog”, probabil că vrea să jignească, să-i spună că e ”olog” celui care l-a făcut să sufere, să crape de dracii ăia mari ce i-au venit
   – se lasă liniștea, o ”sonata” face bine oricui are o criză de nervi sau o fi vrut să spună ”socată”? I s-or fi uscat buzele de la atâta ”stafilococ” și i s-or fi amărât de la cât venin a scos pe limba aia despicată la vârf?
   Da, postacul analfabet sfârșeste în pace, cu ”neuronul intrat in metastaze” iar. Vede ”raze de lumină” la ”bec”, e bine. Dacă n-a crăpat de tot, sigur a adormit și acum suspină, iar ”boticul” care a tot a ”anal-izat”, acum ”a-băli-zează”.

  • Greu cand nu poti spune singurel o vorbulita, cauti pretexte in texte sa te bagi si tu ca musca in curul calului. Asa sunt de speriat si suparat incat m-am pisat pe tine de ras.

  • Nu-s toți așa „inteligenti” ca un asistat analfabet care încurcă fantoșele, unul care „spune singurel decât o vorbuliță” si p-aia greșită. Dupa ce și-a „căutat”până a găsit-o, „gaura” cu „coceanul”, acum a trecut la „pretexte in texte”, terminatul. După care, „s-a pișat pe el de râs” că doar nu era să se lase mai prejos, doar se mai „pișaseră” atâția înainte, dupa ce i-au citit perlele. A uitat să mai spună că „a adormit de plictiseală”. Plictisit de el însuși, „speriat si suparat”. Și a mai uitat să mai spună ceva, tu-dorelul asistat: cum îi place mai mult să ” se iubească „, în „gură” sau în „cur”?

  • Rautaciosul flausat a revenit ca un ratat la cuvantul preferat. Le sucesti in fel si chip ca sa nu pari un tampit, dar cum nu ai nimic a spune incepi sa aberezi pe pasune. Singurul tau contact sexual, virtual, pentru ca real este imposibil pentru prapadit ca tine, survine cand te scarpini in cutia limbii cu membrul interlocutorului.

  • Imbecilul,nu-și dă seama că ”sucite” sunt chiar cuvintele prin care ”aberează pe pasune” el, ”flaușatul” iubitor de Daddy, reproduse ca vadă oricine cât e de ”tâmpit”. Pentru un ”prapadit” caruia ii place sa aiba ”contact sexual” cu ”stafilococul care se cațără” să-l ”scarpine” pe ”limba” care îl mănâncă, e mult prea greu de înțeles, nu știe la ce folosesc ghilimelele. Cât despre ”cutie”, asta numai ”limba” unui analfabet o poate avea, deci n-ai cum s-o ”sucești” în timp ce ”membrul interlocutorului” e pra de moș -:)))))))))))))))))))))))))))0

 12. Deci tovarasa a predat dreptul la Harvard? Va dati seama ce idei a bagat dinsa in capul studentilor? Va dati seama ca socialismul/comunismul nu va disparea niciodata, ci doar se va reseta periodic prin razboaie, foamete, in general chestii nasoale si care produc multa suferinta.
  Tovarasa se gindeste sa ia de la bogati si sa dea la saraci, pentru ca, nu-i asa? „un grup mic de familii a preluat o cantitate masivă din averea pe care au produs-o angajații”. Tovarasi, mijloacele de munca trebuie sa apartina clasei muncitoare! Poporul trebuie sa fie in proprietatea strungurilor, paminturilor, a resurselor si chiar a ideilor! Iar cine creste un porc toata vara si nu-l preda la stat, va fi aspru re-educat iar porcul taiat si mincat de popor.
  Faceti un experiment, data viitoare cind un cersetor va va cere bani pe strada. In loc sa bagati mina in buzunar si sa-i dati maruntisul pe care il aveti acolo, scoateti portofelul plin cu bancnote, astfel incit sa vada ca aveti bani, dar dati-i aceeasi suma. Cersetorul nu va mai spune: „saru’mina, boierule!” ci „fi-ti-ar ma-ta a dracu’, numai atit imi dai??”. Ia 7% de la bogati si da-i saracilor si nu vor fi suficienti. Da-le 14% si tot nu vor fi suficienti, pentru ca asa e omul prost, fara educatie si fara morala: el nu vrea sa aiba si punct, el vrea sa aiba DEGEABA. Vorba unuia dintr-un reportaj pe care l-a intrebat reportera de ce prefera sa stea pe ajutoare cind linga satul lui o fabrica nu gasea oameni sa angajeze: „pai domnisoara, stiti cum se spune, decit 5 lei la soare, mai bine 2 lei la umbra”.
  Si brusc se intimpla Venezuela.

  • Nu au bagat la cap nici dupa zeci de milioane de cadavre, poate chiar sute, la nivel mondial, dar ei tot incearca, din acest motiv (s)tanga e nociva si criminala. Apoi vin si abereaza despre egalitate si o falsa mila sociala. La munca odiosilor, deja ati facut macel pe toate meridianele, lasati incercarile pentru ca rezultatul este cunoscut.

  • Aproape toate mediile universitare sunt de stânga

  • Tocmai d-aia, de ce să se înregimenteze cineva în spatele unor extremiști, rasiști și xenofobi, care sunt fix ca ”stanga nociva si criminala” . Pentru că zic ei că ar fi altfel? Ăștia sunt de ”dreapta”? Unul ca tu-dorel, care nu știe să scrie, îi învață pe alții e ”dreapta”? Cine-i crede, se vede din postările lor cât de mult urăsc oamenii, cât de înveninați de ură sunt, cât de frustrați au devenit din cauza ratării în viață, cât de complexați sunt de nimicul pe care își dau seama că îl reprezintă. Asta nu e ”dreapta”.

  • Trolisor, tu vorbesti de ura ? Extremism, rasism si xenofobie…. bobita esti ok, te trateaza bine aia la 9 ? Ai dedus ca ca unii sunt ratati pentru ca nu sustin, asa ca tine, pomana leftarda ? Vai steaua ta de oligofren, tu esti ratatul, un limbric ametit ce nu poate emite o parere. Nu, tu faci analize pe text pentru ca nu ai idei personale, asta e la tine potentialul maxim, un amarat de corector. Cacademicianul din cucuruz, gloriosul aparator al ideologiei criminale ivit din papusoiul autohton, alienatul din tarlau de porumb cu pretentii de idei docte purtator de (s)tanga pe invers, asta esti tu rautaciosule, un limbric ametit de votca ce intinde blidul la o lingura de hrisca primita de pomana.

  • Postacul tu-dorel vine iar cu poante de martalog cu probleme la prostată- ”bobiță”, ”botic”, ”spitalul 9”, ”cacademicianul din cucuruz”, ”papusoiul autohton” -muhahhahahahaha, ăsta e mai plicticos decât babele alea lângă care pupă moaștele, adunate cu tovărașul lui ”leftard” DanTeo la un loc, că și ăla e specialist în ”porumb”. D-aia ”unii sunt ratati” pentru că fac glume fade. În plus, pentru că se exprimă ca ”cacademicienii” când vorbesc, sunt inculți și folosesc termeni pe care nu-i cunosc în context nepotrivit- gen ” retard avansat”, clănțăne tot felul de prostii fără sens gen ”Nu au bagat la cap nici dupa zeci de milioane de cadavre, poate chiar sute, la nivel mondial, dar ei tot incearca, din acest motiv (s)tanga e nociva si criminala”- adică, toate victimele unor dezaxați ca el sunt motivul pentru care numai” stânga e nocivă și criminală”. Ăstuia îi crapă fierea în el de ”ură” iar cât e de ”extremist, rasist și xenofob” a arătat deja.Și homofob, deși e poponar ascuns.
   Cât despre ”intinde blidul”, asta e ”maximul”, cum spune chiar el, ca un analfabet ce e. Adică, tocmai un postac pomanagiu care face pe ”conserva” la punctaj, pentru mafia PRO-PSD-ALDE pe care o slujește ca un ”glorios apărător al ideologiei criminale” vorbește de ”pomana leftardă” pe care i-o bagă stăpânii lui ”pe dos de-i refuleaza prin botic” cum spune el?

  • Rautaciosule esti bosumflat ? Lasa ca iti trece cand iti bagi coceanul in rect. Nu uita sa iti iei medicamentele, nu de alta dar ai impresia ca nu esti in dialogul asta, nasol cu dementa asta paranoida de povestitor. Hai usor, respira pe nasuc cand o sugi, bulbucel suparacios. Usurel, usurel am zis, stiu ca esti pofticios si nesatul dar nu plescaii.

  • Tu-dorel-ul cel analfabet care spune că poate ”avea impresia” despre el însuși ”că nu este” a împărțit și ”coceanul” cu tovarășul său ”leftard” DanTeo, cântătorul de ”versete” din ”Biblia securității”, nu numai ”hrișca”. S-a întâmplat în ”lanul cu porumb” de la ”bunici” când DanTeo era ”mic” și i-a dat la schimb ”stafilococul” lui care obișnuiește să se ”cațere” . Ca să nu ”rămână bosumflat” de la ”cocean”, ăla l-a învățat să numere până la doi, că atât știe. Reușise până la ”o mie două” dar a uitat și a luat-o de la cap, cum le place să o ”ia” lor, postacilor ”pofticioși”. I-a făcut și o ”cântare” DanTeo, dintr-aia pentru cei ”săraci cu duhul” , că a lor e ”împărăția” mafiei PRO-PSD-ALDE. ”Săraci” dar ”cinstiți” vorba mentorului lor care nu voia să se întineze cumva idealurile nobile ale socialismului, în care cred ei, cu toții. În rest, trolul analfabet care ”plescăie” cu un ”i” în plus, luat de la ”rasa mă-si”, s-a întors la cele câteva cuvinte pe care le are în tolba lui de ”umorist” și de data asta a ales ”medicamente” ca un ”povestitor” adevărat. Că o ”dă” dup-aia în ”demența paranoidă”, așa li se întâmplă de obicei martalogilor perveși ca el. La fel îi ”povestește” el din ”boticul” cel ”nesătul” și camaradului de ”cocean”, DanTeo, când își bagă ”năsucul” umed să găsească ”gaura” pe care tovarăsul lui ”comuist” o tot caută. De fiecare dată, tu-dorel-ul cel extremist dezvăluie ceva nou. De data asta, că e un mare fătălău, după cum se exprimă cu ”botic”, ”năsuc” și ”bulbucel”.

 13. Chiar ca aveti zapaceala , nu este vorba despre vreo pomana de dat cuiva , ci de crearea unui sistem , sa zicem ca exemplu cel de sanatate , in care salariatii ,cei ce muncesc in toate aceste locatii private si care imbogatesc prin munca lor pe acesti miliardari , pe care ii stiti cu totii , sa beneficieze de un sistem echitabil , corespunzator muncii depuse . Doamna Warren nu cere nici o pomana, nu desfiinteaza profitul si nici reinvestirea lui in dezvoltare ca concept general (adica cu tot ce cuprinde acest cuvint )Doamna Warren doreste o anume forma de impozitare a marilor averi , in ideea generoasa de a putea construi un sistem ce sa cuprinda si angajatul ca participant la crearea de plusvaloare . Adica mai pe intelesul tuturor aduce indiscutie drepturile omului ce deriva din contributia fiecaruia la crearea de beneficii .Nu este vorba despre vreo pomana sau vreo plata data celor ce nu vor sa munceasca sau cine stie ce alta bazaconie va trece prin cap . Este strict nevoia umana de mai bine si nu de furtul din banii cuiva .

  • Ba este fix comuism. Daca antreprenorii nu risca sa dezolte afaceri, canci locuri de munca. Bunastarea vine din competitia naturala din piata, statul are doar rolul de a trasa si verifica respectare legii nu redistribuirea banilor. Ba fix asta face, doreste sa ii impoziteze pe aia care au ca sa dea pomana, ca nu da de la ea din buzunar. O strategie tipic comuista. De fapt Pocahontas e ca tine, nu ii pasa de aia care nu au ci e ofticata ca unii au, in capul ei dereglat, prea mult. Asa a facut si Lenin si Stalin si altii mai recent, rezultatul este cunoscut, mergi in vizita in Venezuela. Chiar nu v-ati saturat sa aruncati lunea in haos, nu sunt suficiente suferintele si cadavrele de pana acum ? Ma baieti, ce va face sa credeti ca acum (s)tanga o sa reuseasca, desi realitatea a dovedit ca nu o poate face ? Aveti nevoie de un control la bila, cat de nebuni sunteti, incat dupa ce aceste utopii au provocat dezastru peste tot, sa sperati ca acum o sa fie ok ?

  • T, udor mai ai ceva real in cap ,eu zic ca nu / cine zice ca nu poti risca ,cine zice ca nu te poti dezvolta , cine zice ce timpenii zici tu , Waren zice un lucru perfect uman ,omenesc , nu dobitocia ta din cap . Traim – bai tutor- cu totii intr-un spatiu ce devine din ce in ce mai mic ca accesibilitate ,din toate punctele de vedere , ne conectam usor oriunde in lume ,numai tu ramai cu un puscoci in mina si vrei sa ii impusti pe toti . Ba zero taiat in patru ,nu intelegi ca nimeni de unul singur indiferent cit de bogat este nu maipoate face nimic ,nici macar pentru sine ,daca nu se conecteaza la binele tuturor . Habarnistule ,inca traiesi intr-o era apusa, in care cel mai tare ,omora pe toti ceilalti ca asa vrea el . Natingila ,era aia apune zi de zi , sau daca esti putred de bogat mergi pe LUNAsi cheltuieste-ti banii de unul singur .

  • Nu, nu are, e ”decât” un postac analfabet al Mafiei PRO-PSD-ALDE camuflat în ”labagiu dreptaci” în lipsă de un ”Pocahontas” care să-i liniștească libidoul. Dovada e ”limbajul” lui de ”comuist”- cum zice el, gen ” statul are doar rolul de a trasa”, faptul că tot îi pomenește pe ”Lenin si Stalin”, modul bolșevic în care gândește: e așa pentru că zice el și atât. Asta e ” O strategie tipic comuista” de securist răsuflat care face propagandă mafiei ”comuiste” pe care o slujește. În rest, aceleași tâmpenii flatulate printr-o gură proastă de o minte ”avansat retardată” și plecată cu sorcova prin ”porumb”.

  • Nae, vezi ma ce zice Husein Olaba inainte sa te caci in drum. Rautacios cacacios, am ramas fara hartie in cucurz, hai treci la lins (tot esti cu boticul in curul meu) oricum nu ai nimic de spus.

  • Hopa, trolul fătălău tu-dorel a scăpat ”coceanul” și a rămas crăcănat ”în drum”. Iar s-a enervat, ”micuțul”- cum zice el – că a rămas singur în ”cucurz”. Îi place să mănânce literele la fel de mult cum îi place să mănânce și ”căcatul” pe care tot îl are în gură. Dobitocul, a încurcat și fantoșele iar acum nu mai știe să se mai întoarcă din ”lanul cu porumb”. Mai grav, a pierdut și ”hârtia” pe care i-au dat-o stăpânii de la mafia PRO-PSD-ALDE, cu cele 5 cuvinte pe care trebuia să le citească, pentru că mai mult nu duce. Ce face el acum? Și ”căcat” și ”fără hârtie”. Așa de prost ”cocean” a stat la ”curul” ”ma-si” aia cu un ”i” de a ieșit din ”boticul” ei o javră atât de proastă de încât a și uitat că ele, potăile care schelălăie, se ”ling” singure.

  • Nino, nino,….. Cat timp stai mufat in spatele meu nu am nevoie de hartie, acum lasa gargara si treci la curatenie.

  • Cât de prost e, nu s-a prins că „mufata” ii „sta in spate” chiar propria limbă. Aspră, cu păr. A rezolvat și problema cu „hârtia”, oricum nu-i e prietenă, tu-dorel-ul fiind analfabet.

  • De admirat incercarea dar e colosala ratarea.

  • Adânc de tot grăiește trolul, cam la fel cât intră și ”coceanul”. Oare își dă seama cât de ”colosal” de bou este?

 14. Comunismul nu are nimic de a face cu ceea ce doamna WARREN propune ,comunismul are la baza nationalizarea tuturor formelor de active private si redistribuirea lor catre o masa de oameni numiti popor . WARREN nu propune asa ceva , propune doar existenta unor noi forme de abordare a nevoilor umane , ce au in compozitia lor, respectarea drepturile private dar si necesitatea creierii unei structuri ce pune in prim plan omul , cu ajutorul impozitarii etapizate a marilor averi.

 15. Este indiscutabil, aceasta propunere ce va fi facuta publica in toate partile ei componente nu poate fi refuzata de cetatenul American . Din acest motiv atasat si cererii prin care accepta doar sume mici de bani , pe principiul – DATI UN LEU PENTRU ATHENEU-, adica mult, de la multi si nu mult ,de la putini , face din WARREN un cistigator .

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.