G4Media.ro

Cum vede Boc bugetul Clujului pentru 2023: „Strâmtorat și greu” / Bugetul…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Cum vede Boc bugetul Clujului pentru 2023: „Strâmtorat și greu” / Bugetul municipiului pentru anul 2022 a fost de 434 de milioane de euro, o creștere de nici 2% față de anul 2021

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, este rezervat cu privire la bugetul pentru acest an, informează Ziua de Cluj.

”Bugetul arată strâmtorat și greu. Creșterea asta a prețurilor ne-a dus în decor. Doar dacă ne gândim la creșterea cu utilitățile la școli, care s-au dublat sau chiar triplat. De asemenea, toate contractele au crescut cu 15-20%. Valorile astea trebuie suportate din bugetul local.

Evident că este o presiune uriașă. Totuși, de aia suntem aici, să găsim soluții astfel încât orașul să funcționeze cât mai aproape de standardele așteptate de clujeni”, a declarat, la ZIUA LIVE, primarul Emil Boc.

Proiectul bugetului primăriei Cluj-Napoca va fi prezentat în data de 11 ianuarie 2023, în 17 ianuarie va fi organizată o dezbatere publica, iar 2 februarie va avea loc ședinta de Consiliu Local în care urmează să fie aprobat bugetul.

Bugetul municipiului Cluj-Napoca pentru anul 2022 a fost de 434 de milioane de euro, adică 2.146.285.687,52 lei, o creștere de nici 2% față de anul 2021. Veniturile au fost în creștere cu 10% față de anul 2021, adică 202 milioane de euro, iar cea mai importrantă felie o constituie cota defalcată din impozitul pe venit.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. Piticul PDL/PNL Boc, protectorul mafiei imobiliare clujene, taietorul de salarii si pensii, e cel mai favorizat primar din tara asta, dar are tupeul sa se planga de bani.
    I s-au dat pana acum bani si pentru stadioane, si pentru sala polivalenta, si pentru ce-a mai vrut…
    Acum, ii dau PSD si PNL 3 miliarde de euro din bani publici doar pentru mofturile lui cu metroul, in timp ce alte zone din tara nu au nici macar sosele ca lumea, ca sa nu mai vorbim despre autostrazi, spitale, scoli civilizate etc….
    Siktir!

  2. Lasă Boc, că mai faceţi voi un CARITAS-BANCOREX-FNI şi vă descurcaţi voi. Are balta peşte şi România proşti!

  3. saracu Cluj, un fel de Slatina sau Braila
    Dati-le si lor ceva de la buget ca la pensii speciale
    Sa mananci banii altora e great satisfaction

  4. Dar bani pentru sporul de obezitate pentru angajatii primariei se vor gasi si in 2023, da?

  5. Boc un al escroc de teapa udrea- ioha- rares bogdan.

  6. Bineinteles ca nimeni nu va amenda primaria pentru incalcarea prevederilor legii 273/2006 (undeva intre 3000 si 5000 lei)

  7. Asta e text pentru fraieri ca sa mareasca iar impozitele la cota maxima.

    Mergi bai Boc de-ti da foc!