G4Media.ro

Cum văd elevii începutul noului an – rezultatele unei consultări naționale /…

Cum văd elevii începutul noului an – rezultatele unei consultări naționale / 40% vor școală față în față, 30% – școală hibrid

Doi din cinci participanți la o consultare extinsă inițiată de Consiliul Național al Elevilor spun că doresc reluarea cursurilor în format fizic în noul an școlar, dacă pot fi respectate măsurile de siguranță, iar aproape o treime doresc sistemul hibrid. Cei mai puțini doresc reluarea cursurilor în sistem exclusiv online și în sistem hibrid prin împărțirea claselor în grupe.

La consultare au participat peste 12,500 de elevi în mai puțin de 24 de ore, potrivit unui comunicat al organizației.

CNE prezintă și propunerile pe care le înaintează în discuțiile privind modul cum va începe anul școlar:

  • “Pe termen scurt, este esențială realizarea unei formări de bază a cadrelor didactice în domeniul tehnologiei și informației, pentru a putea deprinde un set minim de cunoștințe necesare operării dispozitivelor conectate la internet. Pe termen lung, includerea unui modul comprehensiv de educație digitală în formarea continuă a profesorilor și-a dovedit necesitatea, întrucât aceste competențe s-au dovedit a fi indispensabile pentru toți actorii din sistemul educațional.
  • Realizarea, în regim de urgență, a unei noi analize privind numărul de elevi care nu au acces la internet, folosind indicatori realiști, pentru a avea un set de date clare în ceea ce privește necesarul de dispozitive conectate la internet care vor fi achiziționate de către Guvernul României.
  • În cazul începerii cursurilor într-un format care presupune prezența fizică a elevilor la cursuri, solicităm modernizarea infrastructurii sanitare din unitățile de învățământ, astfel încât riscul de infectare să fie micșorat prin implementarea măsurilor preventive, precum igienizarea constantă a mâinilor.(…)

Citește articolul complet pe EduPedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. E clar ce vor elevii și ce cred ei despre dezastrul educațional ce a lovit țara în ultimele luni. Dacă aș fi ministru al educației și aș vedea că 85% din elevi NU doresc continuarea învățământului online (disfuncțional dealtfel) pe care l-am pus în aplicare timp de 4 luni

  2. E clar ce vor elevii și ce cred ei despre dezastrul educațional ce a lovit țara în ultimele luni. Dacă aș fi ministru al educației și aș vedea că 85% din elevi NU doresc continuarea învățământului online (disfuncțional dealtfel) pe care l-am pus în aplicare timp de 4 luni aș demisiona. Jos amețita de la Educație!