G4Media.ro

Cum se obține subvenția pentru tomate inventată de Dragnea și Daea: șef…

Cum se obține subvenția pentru tomate inventată de Dragnea și Daea: șef de direcție agricolă, trimis în judecată pentru șpagă

Procurorii DNA Craiova l-au trimis în judecată pe fostul director al Direcției Agricole Gorj, Dan Tănăsescu, pentru luare de mită. În decembrie 2018, Tănăsescu a fost prins în flagrant în timp ce primea 2000 de lei de la un fermier ca să îi acorde o subvenție pentru tomate de 3000 de euro.

Ulterior, procurorii au descoperit că directorul a mai primit 5800 de lei de la alte trei persoane ca să le acorde ajutorul de la stat pentru cultivarea tomatelor.

Directorul a fost lăsat în libertate sub control judiciar după ce a achitat o cauțiune de 50.000 de lei.

În februarie, el a fost numit șef serviciu în cadrul Direcției Agricole Gorj prin ordin al ministrului Agriculturii Petre Daea, deși era anchetat pentru mită și a fost suspendat din funcția de director.

Daea și Liviu Dragnea și-au făcut un titlu de glorie în ultimii doi ani din lansarea proiectului pentru sprijinirea producătorilor români de tomate, parte dintr-un discurs naționalist mai larg al ex-liderului PSD.

Vezi mai jos comunicatul DNA:

“Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar pe cauțiune, a inculpatului

TĂNĂSESCU DAN, director executiv în cadrul Direcției pentru Agricultură Județeană Gorj, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:

– luare de mită, în formă continuată,

– fals în declarații, în formă continuată.

​În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada octombrie – decembrie 2018, inculpatul Tănăsescu Dan, în calitate de director executiv în cadrul Direcției pentru Agricultură Județeană Gorj, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a pretins și a primit de la patru persoane suma totală de 7.800 lei.

Banii respectivi au fost pretinși și primiți de inculpat în scopul realizării demersurilor necesare obținerii, de către acele persoane, a subvenției pentru programul „Ajutor de minimispentru aplicarea programului de susținere a produsului tomate în spații protejate”.

La data de 13 decembrie 2018, inculpatul Tănăsescu Dan a primit de la una dintre cele patru persoane suma de 2.000 de lei (o parte din cei 7.800 lei), moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Din analiza declarațiilor de avere, din perioada 2014 – 2016, date pe propria răspundere de către inculpatul Tănăsescu Dan, a rezultat faptul că acesta a făcut, în cuprinsul lor, mențiuni necorespunzătoare adevărului, în totală contradicție cu situația reală de fapt în sensul că nu a menționat suma totală deținută ca active financiare și implicit nici achiziționarea de unități la un fond de investiții.

În cauză s-a dispus indisponibilizarea, prin instituirea sechestrului asigurător, a sumelor de 120.762 lei și 30.130 euro, ridicate de la inculpatul Tănăsescu Dan.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Gorj, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.”

Foto: Captură TVR

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. la cnas a expirat contractul pentru baza de date… achizitie prin procedura de urgenta… tovarasii de la siveco… bec in biznis

 2. tov ghitz a luat 5 melioane de ieuro in 3 ani pe mentenanta… ce a facut nene de 5 milioane ? masaj la procesoare ? la baza de date ?

 3. ministresa a zis ca acolo sunt fapte penale… nu s-a platit tevea catre siveco sau ce ?

  • Si tine cont ca porcul de ghita din Serbia a primit 100 de milioane de euro pentru ragalia de sistem informatic CNAS.

 4. „…proiectului pentru sprijinirea producătorilor români de tomate”
  Ii condamna la saracie, de fapt. Daca toti produc in iulie tomate, atunci pretul ajunge 0,7-0,9 lei pe kg (en-gros), pret care nu iti asigura dezvoltare.
  Nu am auzit in 30 de ani de nici un program pentru constructia de sere (incalzite). Sa producem si noi rosii in ….decembrie cand pretul este 4,5-6 ron adica de 8-9 ori mai mare decat in iulie.
  Adica diversificare…

 5. Uite-i ma pa iei doi cum punea agricultura la cale! Si mi ti l-a insfacat dusmanii pa Dragnea, ce rai bre, nu vrea ca poporu sa prospere.

 6. PSD nu dă nimic, doar ia.

 7. Daia…cel mai bun ministru de la ecaterinova andronescu incoace

 8. As vrea sa stiu daca Daddy mananca la bulau chiveci patriot ?
  Stie cineva ce se serveste pe acolo ?, sau este trimis vreun cormoran zilnic pe la
  „Daddy Autoservice”.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.