G4Media.ro

Cum se folosește o companie de livrări de Inteligența Artificială pentru a…

Cum se folosește o companie de livrări de Inteligența Artificială pentru a preveni furtul coletelor de la uși

Gigantul transporturilor UPS folosește inteligența artificială (AI) pentru a combate furtul de colete de către „pirații de pe verandă” și pentru a ajuta consumatorii să primească ceea ce au comandat relatează Fox Business.

Compania utilizează un program dezvoltat de UPS Capital numit DeliveryDefense, care folosește inteligența artificială și învățarea automată pentru a genera o evaluare a riscului de livrare pe baza a doi ani de informații privind livrările UPS, a modelelor istorice de pierdere și a caracteristicilor adreselor. Apoi generează un scor pe care comercianții  îl pot utiliza pentru a recomanda cea mai bună opțiune de livrare pentru a se asigura că un pachet ajunge la destinația dorită.

„Prin identificarea și abordarea proactivă a potențialelor probleme de expediere, datele DeliveryDefense sporesc încrederea într-o livrare reușită”, a declarat Mark Robinson, președintele UPS Capital, pentru FOX Business, într-un comunicat. „Comercianții pot recomanda opțiuni alternative de livrare, cum ar fi locațiile UPS Store sau alte puncte de acces convenabile, pentru a optimiza rezultatele livrării.”

Furtul de colete este o problemă în creștere pentru consumatori, un studiu realizat de Security.org constatând că, începând cu 2022, din 49 de milioane de americani cel puțin unuia i-a fost furat un pachet în ultimele 12 luni . Valoarea medie pentru marfa furată a fost de 50 de dolari, ceea ce, pe baza ratelor de incidente și a pierderilor medii, a însemnat 2,4 miliarde de dolari în bunuri furate anul trecut.

DeliveryDefense utilizează miliardele de puncte de date din datele istorice de livrare ale UPS pentru a genera un „Scor de încredere în livrare” pe o scară de la 1 la 1.000, care indică probabilitatea unei livrări reușite.

În cazul în care o anumită adresă dă un scor scăzut, un comerciant poate recomanda consumatorului să ridice produsul în magazin sau să îl livreze la un punct de acces UPS, care poate fi situat în centrele comerciale sau în magazinele UPS.

Instrumentul este disponibil pentru întreprinderi, indiferent de mărimea acestora, și poate fi integrat în sistemul de realizare a comenzilor unui comerciant prin intermediul unei API, sau clienții mai mici pot utiliza o versiune web a instrumentului.

Acest instrument le permite consumatorilor să ofere instrucțiuni cu privire la locul în care doresc să le fie livrat un colet la domiciliu sau într-o locație alternativă, cum ar fi biroul, casa unui vecin ori a unei rude sau un punct de acces UPS.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Invata engleza sau lasa-te de meseria asta.
    „… din 49 de milioane de americani cel puțin unuia i-a fost furat un pachet în ultimele 12 luni .”
    „Nationally, 49 million Americans have had at least one package stolen in the past 12 months.”