G4Media.ro

Cum explică PSD că proiectul opoziției privind introducerea cursurilor de prim-ajutor în…

sursa foto: Pexels

Cum explică PSD că proiectul opoziției privind introducerea cursurilor de prim-ajutor în școli a picat în Senat: ”Am întrebat dacă sunt fonduri europene, au spus că nu/ Bugetul este încărcat”

Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, a declarat miercuri despre votul negativ dat în Senat de coaliţie pe un proiect de lege al Opoziţiei, privind introducerea de cursuri de prim ajutor în şcoli că în comisia de buget au întrebat care este sursa de finanţare, dacă sunt fonduri europene, şi li s-a spus că nu, aceasta fiind motivaţia pentru respingerea proiectului, transmite News.ro. Oprea a arătat că PSD consideră că aceste cursuri de prim ajutor trebuie introduse în programa şcolară, aşa cum se întâmpla în trecut.

”Acest lucru poate fi făcut în şcoli, eu în copilărie şi când eram în şcoală am primit aceste cursuri de la profesori, se făceau astfel de curcuri fără nicio problemă şi este un lucru care trebuie să intre din punctul nostru de vedere în şcolile din România, în programa şcolară. Acest lucru poate fi valabil în toate şcolile din România”, a spus purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul radu Oprea, despre votul negativ din Senat pe un proiect al Opoziţiei care propunerea introducerea voucherelor pentru cursuri de prim ajutor.

Senatorul a explicat că în comisia de buget a Senatului, votul negativ s-a referit la sursa de finanţare pentru aceste cursuri.

”Am spus atunci la comisia de buget, am întrebat care este sursa de finanţare, dacă sunt fonduri europene, ni s-a spus că nu. Dacă erau fonduri europene, cu dragă inimă, pentru că aşa credem că ar fi fost foarte corect şi am discutat şi cu iniţiatorii şi i-am rugat să reuşim împreună să facem ca finanţarea să provină din fonduri europene, pentru că bugetul României este în acest moment, după cum ştiţi, încărcat”, a explicat el.

”Trebuie să ne ducem către sursele de finanţare care sunt la îndemâna noastră şi să le folosim, pentru că sunt gratuite, sunt granturi. Dacă nu, să mergem în bugetul Ministerului Educaţiei”, a mai spus Oprea.

Adolescenta care, în urmă cu o săptămână, s-a înecat cu un jeleu, la şcoală, a murit la Spitalul pentru Copii din Clu-Napoca. Aceasta nu a primit primul ajutor de la colegi, fapt care i-ar fi putut salva viața, susțin autoritățile.

sursa: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. Fix asta dadea bugetul peste cap, cursurile de prim ajutor … Pensiile speciale , salariile nesimtite de la stat nu dau bugetul peste cap … of

  2. Da de ce sa faca usl ceva folositor pentru Romania?! …. poporul trebuie pastrat needucat

  3. Da de ce sa faca usl ceva folositor pentru Romania?! …. po.po.rul trebuie pastrat needucat

  4. Corect,buget pentru paza scolilor n-avem,pentru consiliere psihologica nu,pentru programe de preventie a violentelor si a consumului de droguri nu si,daca cumva are ghinionul sa pateasca ceva,e pe cont propriu….cum s-ar spune ,nu invatamant gratuit ci unul degeaba,asta-i viziunea impostorilor si analfabetilor functional din sparlament.