G4Media.ro

Cum explică ministrul ucrainean al Apărării exploziile din Crimeea: Soldați ruși au…

Sursa foto: Twitter / Defence of Ukraine

Cum explică ministrul ucrainean al Apărării exploziile din Crimeea: Soldați ruși au fumat în locuri periculoase și au aruncat mucurile de țigară în mai multe locuri, în același timp

Oleksii Reznikov, ministrul ucrainean al Apărării, a sugerat că exploziile din Crimeea ar fi putut fi cauzate de fumatul neglijent – în mai multe locuri periculoase, în același timp, potrivit cotidianului ucrainean Pravda.

În cadrul unui interviu pe care Reznikov l-a acordat televiziunii daneze, prezentatorul l-a întrebat pe ministru dacă Ucraina se află în spatele atacului asupra aerodromului militar din Crimeea.

Reznikov a răspuns că motivul, cel mai probabil, a fost faptul că soldații de la baza aeriană fumau într-o zonă interzisă.

„Cred că unii soldați ruși au încălcat pur și simplu regulile de securitate de la bază. Se pare că au aruncat mucurile de țigară în mai multe locuri în același timp, iar aici vedem rezultatul. Este foarte periculos să fumezi în locuri periculoase.”

Prezentatorul TV a zâmbit, presupunând că ministrul apărării era sarcastic, dar Reznikov și-a continuat declarația pe același ton.

„Când vom vedea imaginile din satelit, vom înțelege adevăratele consecințe ale unei astfel de neglijențe. Cred că au pierdut mai multe avioane, obuze, rachete, etc.”.

Reznikov a adăugat că Rusia a folosit acest aerodrom ca bază principală pentru atacurile asupra Ucrainei.

În 9 august, după-amiază, au avut loc o serie de explozii la baza aeriană militară din Novofedorivka, în districtul Saky din Crimeea ocupată de Rusia.

Ministerul rus al Apărării susține că incendiul de la aerodromul Saky din Crimeea a fost cauzat de detonarea unor muniții aeriene.

Președintele Volodimir Zelenski a declarat că, la 9 august, Rusia a pierdut nouă avioane de luptă la baza aeriană Saky din Crimeea ocupată de Rusia. Serviciul Planet Labs a publicat fotografii din satelit care dovedesc acest lucru.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

16 comentarii

 1. Lumea Fumeaza !

 2. probabil SUA nu a avizat pozitiv atacarea bazelor ruse din Crimeea
  ucrainienii au facut-o din proprie initiativa, fara sa mai astepte aprobarea sefilor lor din SUA

  • Mda, partea mai nasoala e ca armata rusa din Ucraina nu pare sa asculte ordinele sefului suprem si nu reuseste sa ocupe tara.

 3. Fantastici oamenii astia…

 4. Cum noi romanii avem in „dotare” un primar prin Vaslui care, stie el bine, ca avioane is responsabile de/cu „imprastierea norilor de ploaie”, tot asa, nu ma mira ca militarii rusi fumeaza si-si arunca mucurile in zona cu material explozibil! Lasand gluma la o parte, personal cred ca -i vorba despre un raspuns diplomatic, actiunile fortelor speciale nu cred ca pot fi comentate „la liber” in caz de razboi, atat cat ma pricep si eu!

 5. Imi place ministrul asta, e nostim. Mor de ciuda postacii rusi gicu si mishu 😂

 6. Tipic est european.
  Ce a devenit și războiul asta.

  • Pai daca spunea pe sleau, Putin iar facea o criza si mai masacra cateva sute de civili cu rachete ca razbunare ( vezi Moskwa)

 7. Omul a fost sarcastic,dar pentru „inteligenta” sovietica e o explicatie buna. Daca li s-a parut lor mai onorabil ca niste mateloti rusi beti au scufundat Moskva…Daca exploziile din Crimea (dupa fabrica de basme de la Kremlin) nu au fost cauzate de atacuri ucrainiene ci de pr.ostie tipic mujica,si asta e mai ok…. De om muri jumate de planeta in actiune ,sper ca aceasta oaza de pr.ostie si barbarism numita Federatia Sovietica va disparea de pe suprafata planetei. Nu avem nimic de castigat daca traim langa j.egurile astea.

  • In acest caz nu vrei sa te oferi tu primul?

 8. Mda… mucuri de țigară… cand propaganda devine penibila si nu prea mai stii ce sa livrezi la fraieri.

  • Băi, vezi că tocmai ruZnii au declarat că a fost un accident cauzat de neglijență.
   Ce explicație vrei mai mult?

 9. Un nou gest de buna vointa din partea rusilor 🙂

 10. Ucraina Ucraina dar și o s.u.g. și cu Ucraina și noi restul. Vedeți la iarna.

  • cat te costa bre un sac dă dormit…cam asta e pretu libertatii…sau cum, sclavilor si slugilor le place cu sula ruseasca-n c.r…pă 2 lei…🤣😂😅🤣😂😅