G4Media.ro

Cum distrug hoții de lemn cele mai vechi păduri din Europa. Investigație…

Sursa foto: Pixabay

Cum distrug hoții de lemn cele mai vechi păduri din Europa. Investigație Der Spiegel despre compania austriacă Egger și tăierile ilegale de lemn din România

Publicația germană Der Spiegel, în colaborare cu un consorțiu internațional de presă, a publicat o investigație despre afacerile companiei austriece Egger în România.

”Una dintre ultimele păduri virgine din Europa se află încă în România. Pentru că lemnul din ariile protejate ajunge la compania austriacă Egger. Cercetările noastre arată ce trucuri folosesc furnizorii”, scrie Der Spiegel, care pleacă de la exemplul unei păduri tăiate în comuna suceveană Bogdănești.

Bogdănești a fost una dintre localitățile vizate de o anchetă a autorităților române într-un dosar de tăieri ilegale de păduri, spălare de bani, evaziune fiscală.

Spiegel scrie că Egger, producător de plăci aglomerate, este unul dintre cei mai mari jucători din România, cu o fabrică la periferia Rădăuțiului.

Acuzațiile jurnaliștilor germani sunt că Egger are ca furnizori companii românești care taie ilegal lemn. Compania austriacă a respins acuzațiile.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...