G4Media.ro

Cum beneficiază Putin de războiul comercial al Statelor Unite cu China/ Moscova…

Cum beneficiază Putin de războiul comercial al Statelor Unite cu China/ Moscova își crește rezerva de aur și urmărește slăbirea dolarului

Vladimir Putin extinde în secret rezerva de aur a Rusiei, cu un succes speculativ destul de mare, se arată într-un material web.de. Putin își dorește să se decupleze de la dolar, iar acum beneficiază de războiul comercial al Statelor Unite cu China. Creșterea prețului aurului i-a oferit lui Putin un cadou de un miliard de dolari.

Putin aduce 4 sau 5 tone de aur în fiecare săptămână, de mai multe luni, fără ca opinia publică să bănuiască ceva. Rezerva de aur a Rusiei a ajuns la 2000 de tone acum. De la începutul anului, rezerva de aur a Moscovei a crescut de o sută de ori.

Speculația lui Putin pare să funcționeze. După ce prețul aurului a crescut cu 20% într-un singur an și înregistrează șase ani consecutivi de creștere, valoarea rezervei de aur a Rusiei a ajuns la aproximativ 20 de miliarde de dolari. Putin a anunțat mândru că „pentru prima dată în istoria noastră, rezerva de aur acoperă toate datoriile externe, atât publice, cât și private”.

Consiliul Mondial al Aurului a declarat că banca centrală a Rusiei a fost cel mai mare cumpărător de aur în ultimul an – 274,3 tone au ajuns la Moscova.

Putin urmărește un motiv politic în achiziționarea aurului. Rusia își dorește să slăbească dominația dolarului și să scape de rezerva de aur pe care o deține. Importurile și exporturile se fac în monedele naționale ale statelor cu care Rusia tranzacționează. Conform unei analize Bloomberg, un mare flux de schimburi comerciale din Rusia se desfășoară fără a folosirea dolarului.

Sursă: Wie Putin vom Handelsstreit der USA mit China profitiert

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. „Moscova își crește rezerva de aur și urmărește slăbirea dolarului”. Din nefericire pentru Putin cit de tare sau de slab e dolarul tine mai putin de cit aur are el in pivnita si mai mult de cum se simte economia americana.
    Ceea ce mi-aduce aminte de bancul cu furnica ramasa pe elefant dupa ce asta s-a scuturat si careia celelalte ii striga din praf „sugruma-l, sugruma-l!”

    • 20 mld de dolari??? hai ca ma faceti sa rad.
      Asta nu inseamna nici macar o treime din bugetul armatei rusiei. pe un an.

  2. Nu e deloc in secret. Se stie asta de cativa ani.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.