G4Media.ro

Cum a schimbat un studiu strategiile lui Donald Trump și Boris Johnson…

Cum a schimbat un studiu strategiile lui Donald Trump și Boris Johnson de combatere a coronavirusului

Un studiu realizat de epidemiologi britanici arată că încercările de a încetini sau de a atenua infecțiile cu noul coronavirus în locul măsurilor active de a opri sau suprima răspândirea lui ar depăși capacitatea de internare a spitalelor și să provoace cel puțin 250 de mii de morți în Marea Britanie și cel puțin un milion în Statele Unite ca urmare a pendemiei de coronavirus, transmite CNN.

Studiul, care nu a fost publicat încă în jurnalele de specialitate, a fost dat publicității luni de London Imperial College Covid 19 Response Team, care susține că a consiliat guvernul britanic pe tema strategiei de contracarare a epidemiei.

Luni, guvernul britanic le-a cerut brusc cetățenilor din categoriile vulnerabile să se izoleze pentru 12 săptămâni și a făcut o serie de recomandări de distanțare socială și carantină, măsuri care păreau departe acum câteva zile.

Patrick Vallance, consilierul – șef pe teme stiințifice al guvernului britanic, a confirmat marți că studiul realizat de Imperial College s-a numărat printre cele luate în considerare de guvern.

Președintele Donald Trump a anunțat luni un plan pe 15 zile menit să încetinească răspândirea virusului în Statele Unite, printre cele mai dure măsuri fiind recomandarea de a rămâne în izolare acasă și de a evita grpurile mai mari de zece oameni, plus altele.

Unul dintre autorii studiului profesorul Neil Ferguson de la Imperial College, a declarat marți pentru CNN că studiul a fost transmis către Whithe House Coronavirus Task Force la sfârșitul săptămânii iar luni către US Centers for Disease Cotntrol and Prevention.

Citește integral pe CNN

Sursa Foto: Donald Trump/ Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Trump este un idiot si diletant, egoist si fara scrupule.Sistemul medical din SUA este un dezastru.Sua a devenit o tara de rahat: 1 % superbogati, restul sant sclavii celor 1 %.

  • Mai bine la stăpânii matale din Rusia, unde nu există superbogați, corupția a fost eliminată, oamenii de rând nu sunt exploatați iar singurii care se opun președintelui binevoitor sunt agenții străini.

  • @Baros
   Rusia nu exista in aceasta comparație pe care o forțezi tu . . nici macar pt China . .
   Însă e de datoria noastră să remarcăm si sa subliniem că în SUA lucrurile scapă de sub control si devin cretine, plecând de la sistemul lor medical pana la ce aleg acești oameni.

  • Da, pentru ca in ue totul e perfect normal și sistemul medical merge ca pe roate 🙂 ia zi bai pulica câți au murit in Italia? Câți ieșiți din case pe baza de “declarații pe propria răspundere”? Ba va mai și naționalizează companiile pe acolo 🙂 se numește socialism bai oligofrenilor…

  • Fa-ne un bine și comentează „acolo” unde locuiești, jignirile nu ajuta cu nimic.