G4Media.ro

EXCLUSIV Cum a scăpat Dragnea cu două terenuri și o casă din…

EXCLUSIV Cum a scăpat Dragnea cu două terenuri și o casă din Teleorman de sechestrul DNA / Prejudiciile estimate în dosarele fostului lider PSD: peste 130 de milioane de lei

Deși a anunțat că i-a pus sechestru lui Dragnea ”pe toate bunurile mobile și imobile”, DNA nu i-a indisponibilizat fostului lider PSD două terenuri și o casă din Teleorman, unde este unic proprietar. Prejudiciile estimate în dosarele lui Dragnea sunt de circa 130 de milioane de lei, rezultă din documentele și informațiile oficiale consultate de G4Media.ro

Analiza unor informații furnizate G4Media de către Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară indică faptul că Direcția Națională Anticorupție (DNA) a pus sechestru doar pe o parte dintre imobilele deținute în România de fostul președinte PSD, Liviu Dragnea, inculpat în prezent în două dosare penale cu prejudiciu estimat de peste 127 de milioane de lei, 280.000 de dolari și 60.000 de euro.

La data primului sechestru, în noiembrie 2017, DNA susținuse că a indisponibilizat ”toate bunurile mobile și imobile” ale lui Dragnea. Cu toate acestea, două terenuri și o casă din județul Teleorman, pe care acesta le deținea din perioada noiembrie 2016-martie 2017, și care nu apar nici în declarațiile sale de avere, nu figurează pe lista bunurilor sechestrate de procurori începând cu noiembrie 2017 în cele două dosare penale.

Într-un răspuns pentru G4Media, DNA a transmis că ”Măsurile asigurătorii în dosarul la care faceți referire au fost dispuse în baza art. 249 Cod procedură penală asupra bunurilor persoanelor care, la acel moment aveau calitate de suspect, pe baza informațiilor existente la acea dată.”

O situație din data de 1 octombrie 2021 a Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (foto jos) a bunurilor imobile din România la care Liviu Dragnea este unic proprietar sau are cote-părți, indică un teren pe care află trei corpuri de clădire în comuna Săelele-Teleorman (pozițiile 1-4), un teren în comuna Lunca din același județ (poziția 5), un alt teren pe care află două corpuri ale Hotelului Turris din Turnu Măgurele (pozițiile 6-8)și un apartament din aceeași localitate plus cota indiviză de teren (pozițiile 9-10).

Hotelul și apartamentul sunt sechestrate de DNA în Dosarele Teldrum și Vizita în SUA, ultimul fiind trimis în judecată în mai 2021.

Sursa Foto: G4Media.ro

Notă: Doar bunurile din chenarul verde sunt sechestrate

Prejudiciile estimate de anchetatori în cele două dosare sunt de 127,5 milioane lei, respectiv 280.000 de dolari și 60.000 de euro. Sechestrul pe hotel și apartament au fost instituite în Dosarul Teldrum în noiembrie 2017 și au fost dublate de cel din mai 2021, din Dosarul Vizita în SUA, situația fiind valabilă și în acest moment, în ciuda contestațiilor depuse de Dragnea la instanțe. Lui Dragnea i-au mai fost puse sub sechestru două mașini (Skoda Superb și BMW X5) și mai multe sume de bani pe care le avea în conturi.

Sursa Foto: G4Media.ro

Notă: Extrasele de Carte Funciară pentru hotel și apartament au înscrieri identice la capitolul Sarcini: sechestrele DNA din 2017 (Dosarul Teldrum) și 2021 (Dosarul Vizita în SUA)

Nu la fel stau lucrurile pentru terenul și imobilele din Săelele și Lunca, la primele Dragnea fiind unic proprietar din 2016, iar la ultimul, pentru care fostul lider PSD are cotă de 1/2 – din martie 2017.

Conform unor Extrase de Carte Funciară eliberate de Agenția Națională de Cadastru în octombrie 2021, acestea sunt libere de sarcini și nu au fost sechestrate, deși Dragnea le deținea deja la momentul instituirii primului sechestru pe bunurile sale, în noiembrie 2017 (Dosarul Teldrum). Prin urmare, le poate vinde oricând, fără a risca nici o consecință din punct de vedere legal.

Sursa Foto: G4media.ro
Sursa Foto: G4Media.ro

Un reportaj realizat în 2018 de Știrile KanalD în comuna Săelele, prezenta imobilul scăpat de sechestru drept casa unde Dragnea a copilărit și pe care, după moartea părinților, a moștenit-o (informația este confirmată de o declarație a sa de avere din 2008) și a renovat-o complet. ”Curtea uriașă, încărcată de pomi fructiferi, încadrează corpurile vilei de astăzi, foarte elegantă și construită cu bun gust pe locul vechii case părintești.

Întâmplător, la nici 100 de metri se află un teren de sport, inaugurat în ultimii ani, iar drumul care face legătura cu șoseaua principală este de o calitate superioară”, au menționat jurnaliștii de la KanalD.

Sursa Foto: kanald.ro

În 2010, conform altei declarații de avere, Dragnea a donat casa, anexele și terenul de 1.626 mp fratelui său Viorel care a murit în 2013. În 2016, Dragnea a reintrat în posesie, tot printr-un act de donație, dar acest lucru nu a fost menționat vreodată în declarațiile sale de avere ulterioare, inclusiv în cea pe care politicianul a semnat-o la o lună după intrarea sa în pușcărie, în mai 2019, atunci când și-a pierdut mandatul de deputat. Dragnea nu a putut fi contactat pentru a explica de ce nu a menționat imobilele din Săelele și Lunca în document.

Sursa Foto: G4Media.ro

Notă: DNA a pus sechestru doar pe bunurile menționate de Dragnea în declarațiile de avere (hotel și apartament), cum este aceasta din 2019

 • Într-un răspuns pentru G4Media referitor la lipsa instituirii sechestrului pentru imobilele din Teleorman, DNA a transmis că ”Măsurile asigurătorii în dosarul la care faceți referire au fost dispuse în baza art. 249 Cod procedură penală asupra bunurilor persoanelor care, la acel moment aveau calitate de suspect, pe baza informațiilor existente la acea dată. Măsurile de sechestru asupra bunurilor au fost comunicate autorităților abilitate cu aplicarea lor. În situația în care se identifică alte bunuri necesare pentru garantarea reparării pagubei produse prin infracțiune, organul de urmărire penală are posibilitatea să extindă măsura și asupra bunurilor respective.”

În Dosarul Teldrum, Dragnea este inculpat pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul și instigare la infracțiunea de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în forma participației improprii.

În Dosarul Vizita în SUA, fostul lider social-democrat a fost trimis în judecată în urmă cu cinci luni pentru trafic de influență (două fapte), și folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

În vara acestui an, el a fost eliberat condiționat din pușcărie, unde executa, din mai 2019, o condamnare de 3 ani și 6 luni de închisoare într-un dosar în care a fost acuzat de angajări fictive la Protecția Copilului pe vremea când era președinte al Consiliului Județean Teleorman și președinte PSD în același județ.

Anterior, Dragnea mai primise o condamnare la 2 ani de închisoare, cu suspendare, în Dosarul Referendumul, dosar în care a fost acuzat de folosirea influenței sau autorității de lider de partid în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

21 comentarii

 1. Offf, cand mă gandesc ca progresistii isi luau lumina de la DNA.

  Asta se numeste abuz al procurorilor sau justitie, daca justitia si-a facut treaba îndeamnă ca progresitii ar trebui să accepte deznodământul, daca s-a facut un ABUZ progresistii ar trebui sa se gandeasca la un mecanism de ancheta al procurorilor manjiti, un fel de sectie speciala in culorile curcubeului, sa multumeasca adeptii progresului.

  • Sau mai degrabă desființarea SIIJ , apoi dacii hoți , rand pe rand la parnaie .
   Poate chiar și tu …
   Dacă legea talibana ptr furat era aplicat și în România probabil se descoperea o alta specie de om , neathertalul cu o singura mana .

  • Gică Americani , urmează dracul Barna.

  • Firesc, in loc sa scrii despre ineptiile lui Johannis, criza guvernamentala, covid, pretul la energie… Nu mai bine le amintești bizonilor despre minciuni expirate…

 2. Toate bune si frumoase, dar nu cred DNA se ocupa de sechestre.

  • Asa e, judecatorul se ocupa de sechestru, dar procurorul e cel care pune pe masa datele. Pe de alta parte, DNA e obligat sa foloseasca datele, inscrisurile oficiale… concluzia, dragnea poate fi cercetat si pentru fals in acte oficiale pentru ca nu si a trecut in declaratii o parte dintre proprietati

 3. statul este o adunatura de incompetenti. la taica-miu cand inca mai era in viata au venit dupa 5 ani de la procuratura cu „domne’, daca stiti de cand va cautam,de cand v-ati mutat…” intr-un dosar din anii ’80 cu AN…desi el isi schimbase buletinul cu noua adresa imediat ce a vandut…ce sa mai zici!

 4. CUM A SCAPAT ? A FOST FACUT SCAPAT NU AR FI O EXPRIMARE MAI POTRIVITA ?

  • L-a ajutat Ion stelian ? Sau ciolos?
   L-a ajutat statul perpendicular? Că dragnea era paralel cu legea!
   Ciolos declarat ca este prieten cu dragnea.
   Știe cineva ?

  • @Alianța de stânga AUR-CIUMA-USRMISA(FOST PUNR)
   Astea-s povesti de noapte buna! Mai incearca…

 5. Carevasăzică atat a costat porcul ăla tăiat cu luluta…

 6. Tara lui Papura Voda si a lucrului foarte bine facut , pas cu pas. Nimic nu ne mai mira dupa 31 ani de jaf si tradari si dupa 75 ani de comunism.

 7. – respectati justita independenta!
  – bine, uite, a zis justitia ca Dragnea nu a mancat copii
  – huaa, korupzionen!

  cine-cui-ism

 8. Eu nu înțeleg ceva: i-au trecut atâția bani prin mână și n-a fost in stare să-și repare dantura?! Uitați-vă in poză cât e de paradită, probabil suferă și de Gingivită!
  PS. Și nu mai înțeleg nici cum Irinuca, fată curată, i-a suportat halena atâta amar de vreme ?! Știu că banii n-au miros, dar totuși…

  • frica, fricaa de dentist! s-au mai vazut oameni bogati cu o dantura deplorabilă😁 Dragnea nu e nici primul, nici ultimul.
   as intreba altceva pe responsabilii din procuratura. daca au gasit
   cuvintele cheie Fortaleza, Belina, Tel Drum prin dosarele musiului?

  • Și eu aș intreba de Fortaleza sau de Belina, dar mi-e teamă să nu provoc G4M să…inchidă secțiunea de comentarii…

 9. Daca ancheta nu e inca finalizata se poate institui masura sechestrului asigurator asupra bunurilor imobile nesechestrate initial si acum de urgenta,chiar pe loc,pentru a preantampina instrainarea sau disparitia lor.
  Este bine de stiut daca masura sechestrului asigurator dispusa initial de DNA a avut la baza datele actualizate comunicate de Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara sau date mai vechi sau numai date din evidenta altor institutii(cum ar fi cea care gestioneaza declaratiile de avere ale demnitarului vizat de ancheta).In aceste ultime doua situatii se poate vorbi de o neglijenta a procurorului de caz.
  Daca informatiile comunicate de ANCPI vizau si bunurile imobile referite,nesupuse sechestrului, atunci nesechestrarea lor era posibila legal doar daca valoarea de circulatie a celorlalte bunuri sechestrate era indestulatoare pentru garantarea recuperarii prejudiciului sau a masurii de siguranta a confiscarii speciale,insa ma indoiesc de acest lucru din moment ce procurorul a avut in intentie si chiar a dispus sa se instituie sechestrul asigurator asupra,,tuturor bunurilor imobile si mobile ale suspectului Liviu Dragnea,,.

 10. Moooamăăăă ce căsoi are …

 11. Mafia in actiune …ro educata, pas cu pas

 12. bun, i se poate deschide dosar si pentru fals in declaratii

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.