G4Media.ro

Cum a rezolvat firma care anvelopează blocuri problema adezivului folosit incorect sub…

Cum a rezolvat firma care anvelopează blocuri problema adezivului folosit incorect sub 5 grade Celsius: au lipit etichete noi pe care scrie că pot să lucreze și la minus 5 grade

Firma care anvelopează blocurile în sectorul 5, în ciuda temperaturilor scăzute care nu ar permite utilizarea adezivului folosit la lucrări, a găsit o soluție ingenioasă: a lipit pe sacii de adeziv etichete noi, care coboară temperatura minimă de utilizare de la 5 grade Celsius în versiunea originală la -5 grade.

”Au pus pur și simplu etichete noi pe sacii vechi de adeziv și acum lucrează mai departe, în frig”, a declarat pentru G4Media.ro Iustin Roşca, preşedintele asociaţiei de proprietari și liderul filialei PLUS Sector 5.

Foto 1: Noua etichetă a adezivului

Foto 2: Vechea etichetă a adezivului

G4Media.ro a scris miercuri, 4 decembrie, despre problema anvelopării blocurilor de pe Bulevardul Sebastian, realizată de firma Rotary Construct. De când se crapă de ziuă şi până se întunecă, sute de muncitori lipesc plăcile de polistiren cu un adeziv pe care il prepară pe loc, într-o găleată.

Problema este că, potrivit indicaţiilor tehnice de pe ambalaj, producătorul spune ca adezivul pentru exterior trebuie să fie folosit numai la temperaturi de peste cinci grade. Ceea ce nu se întâmplă, având în vedere temperaturile scăzute din ultima perioadă. Prin urmare, locatarii şi-au pus serioase semne de întrebare asupra calităţii lucrării și au făcut petiții pentru rezolvarea problemei.

„Am sesizat atât Primăria, cât și Rotary Construcții despre nerespectarea standardelor de lucru, despre dezinteresul privind calitatea execuției, despre bătaia de joc legată de cheltuirea banului public încă din 23.11.19. Telefonic, firma Rotary, prin inginerul Alexandru Vasiliu mi-a comunicat ca ei folosesc un super adeziv și ca “merge și așa”, cu toate ca pe sacul de adeziv pe care-l folosesc pe șantier, Termo Eco din Bulgaria, scrie clar să nu se folosească la temperaturi mai mici de 5 grade”, a declarat pentru G4Media.ro Iustin Roşca, preşedintele asociaţiei de proprietari.

Într-un răspuns pe care preşedintele asociaţiei de proprietari l-a primit de la Primăria Sectorului 5, acestuia i s-a spus că firma de construcţii a asigurat autorităţile locale că „nu a utilizat materiale la temperaturi mai mici de 5 grade Celsius”. Pentru a proba cele afirmate, omului i-a fost trimis şi un grafic al temperaturilor înregistrate în ultima perioadă.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

19 comentarii

 1. Pai e foarte simplu. Care e textul original in limba bulgara? Temperaturile sa noteaza la fel.

 2. Mult respect tuturor smecherilor fara BAC din Romania dar cu tupeu! Va pupa tata si va ureaza la cat mai multe smecherii! Si nu uitati deviza noastra: angajatii cu studii superioare tehnice platiti cat mai prost, niste desene pe care nu mai are cine sa le puna in practica sunt egale cu ZERO!

 3. Ah, Romania, tara cârpelilor, in care fiecare face ce vrea si autoritățile te ignora cu brio. Cum sa n-o iubești de sa vrei sa te muti cat mai departe de ea…

  • Sau sa te lupti ca sa o faci mai buna, caci tari in care mentalitatea este „merge si asa” mai sunt, Romania nu are monpolul.

  • Da, e frumos ce zici tu, Zimbrule. Si sunt de acord, trebuie luptat si încercat sa o schimbi cat te tin puterile.

   M-am întors in tara de vreo 7 ani, dar când simți in permanenta ca te lupți cu morile de vânt (adică cu mentalitatea unei majorități) si simți apăsarea neagra a depresiei, te cam gândești sa abandonezi lupta. Si nu cred ca ai vreun drept sa-l judeci pe cel care cauta sa plece (din nou) dacă simte ca nu mai poate lupta..

   La urma urmei nu e Romania singura tara din lumea asta, vorba ta. Necazuri si bucurii exista peste tot. Dar nu ma voi duce sa caut necazurile, evident.

 4. Asa sfarseste Romania, prin smenuri, smecherii si pacaleli, care duc la scarba si exodul oamenilor normali.

 5. Sa le dea Firea niste vaucere la anvelopati.

 6. De parca PSD nu a schimbat legile atunci cand nu le-a comvenit ceva.Ca ar fi fost in stare sa modifice si Constitutia sau legea lui Arhimede de dragul lui Dragnea.

 7. Tuning romanesc …

 8. E ”adeziv” nu ”adeviz” in titlu.

 9. Fac exact ce au invatat vazandu-i facand pe parintii lor, care au invatat la randul lor, de la comunisti si de la Ceasca: vopsitul gardurilor iarna, nu total ci pana unde se vede si nu e ingropat in zapada; imprastiat aschii inainte sa viziteze seful, agatat fructe in copaci, etc.
  42 de ani de practica comunistoida, plus 30 de ani de smenarii numite pompos, „afaceri”

 10. ”Alo, nea Marian Dinte-de Aur? Ar fi bine să-i expediezi şi lu’ finu’ lu’ matale saci din ăştia cu eticheta ”aranjată ”, că e multă lume in zonă care a auzit de Anomalia Dilatării Apei…!

  PS. Iți recomand sa-ți pui si un dinte din platină, ca am ceva probleme cu aprinderea la Scara-mobil…
  Te-am pupat pe portofel…”

 11. Materialul este amestecat cu antigel nu cu apa!

 12. Multă m…uie hotului de Florea pe mâna căruia s-au făcut toate manevrele și smecheriile. Aceste combinații sunt lăsate moștenire de evanghelie ai cărui argati i-au zis: „lasă boss că e bine așa și o să fii si matale fericit!” Și uite asa se anvelopeaza blocuri, se renovează școli și se asaltează drumuri. Felicitări celori din sectorul 5 pentru prostia de care dau dovadă în mod constant și continuu.

 13. :)) ..mda,imi aduc aminte ca la un moment dat am comercializat genul asta de produse,ce vreau sa spun este ca am avut la un moment dat control de la „protectia consumatorului” care a început așa:certificate de calitate, documente de proveniența ,cîntărirea(cu toate ca produsul era ambalat etichetat de producator)..conditii pastrare..ma rog ,control ca la carte ..in final s a terminat nasol..din cateva sute de repere au gasit in final un sac de var expirat..hmm..scurt 2500 lei..(avertisment nu exsista)..adevarul e ca au venit prin Ianuarie ..cu o foarte mare foame de bani..acum ma intreb..in cazuri evidente de frauda..ce face protectia consumatorului..asteapta bilanțul de sf de an si in Ianuarie se autosesizeaza ??

 14. Cu părere de rău, degeaba se scrie in presă etc, mare tam-tam, dacă localnicii de acolo nu se mobilizează ei înșiși sa blocheze lucrările. Sigur, cine vrea sa mai treaca o iarnă cu blocul neizolat?
  Tristă găinărie.

 15. Aceeasi metoda si in sectorul 4,
  Lucrarile de anvelopare continua din zori si pana in naopte pe bulevardul Brancoveanu. Nu conteaza cat de frig e afara . Doreii lui Baluta muncesc sa scoata banul gros din conturile primariei si din buzunarele proprietarilor (la un apartament de 2 camere proprietarul cotizeaza cu 10.000 lei la anvelopare si asta este doar 20% din costul lucrarii) si sa-i lase cu buza umflata (cu anveloparea umflata dupa frig ).

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.