G4Media.ro

Cum a reușit Puiu Popoviciu să convingă Înalta Curte de la Londra…

Puiu Popoviciu soseste la ICCJ pentru primul termen al apelului în dosarul terenurilor din Băneasa, care au apartinut Universitatii de Stiinte Agricole, marti, 11 aprilie 2017. Inquam Photos / George Calin

Cum a reușit Puiu Popoviciu să convingă Înalta Curte de la Londra că nu a avut parte de un proces corect în România / Martorii lui Popoviciu, despre legăturile judecătorului Tudoran cu Gigi Becali: jucau jocuri de noroc pe bani / Popoviciu l-a angajat pe avocatul lui Julian Assange

Magistrații Înaltei Curți a Angliei și Țării Galilor, lordul judecător Holroyde și judecătorul Jay, au admis apelul omului de afaceri Puiu Popoviciu împotriva deciziei de extrădare emisă de o curte inferioara de la Londra pe motiv că acesta nu a avut parte de un proces corect în România.

Popoviciu a fost asistat de avocații Edward Fitzgerald QC, Peter Caldwell și Graham Hall. În 2020, Edward Fitzgerald QC a fost cotat pe primul loc la Londra în materie de proceduri de extrădare. La începutul anului, pe 4 ianuarie 2021, Edward Fitzgerald QC a reușit să convingă instanța să nu îl extrădeze în SUA pe Julian Assange, fondatorul Wikileaks, căutat de FBI sub acuzații de spionaj, potrivit doughtystreet.co.uk.

Avocatul Edward Fitzgerald QC i-a reprezentat și pe Silvio Berlusconi în fața CEDO, pe miliardarul rus Boris Berezovsky și pe cecenul Akmed Zakaev în procesele privind extrădarea în Rusia.

Echipa de avocați a lui Popoviciu a pus pe masa Înaltei Curți de la Londra mai multe mărturii din dosarele deschise de Secția Specială (SIIJ) împotriva judecătorului care l-a condamnat pe Popoviciu în primă instanță. Totuși, magistrații britanici au ținut să îl audieze ”face to face” pe unul dintre martorii lui Popoviciu.

Martorii au descris în detaliu presupusele legături ale judecătorului Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran cu Gigi Becali, prezentat drept ”rivalul” lui Popoviciu și ”principalul martor al acuzării” DNA împotriva acestuia.

Fostul judecător Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran de la Curtea de Apel București este cel care l-a condamnat pe Puiu Popoviciu în primă instanță, în 2016, la 9 ani de detenție. Ulterior, judecătorul Ion-Tudoran a dispus și confiscarea terenurilor din Băneasa obținute ilegal de Popoviciu.

Sentința de condamnare a lui Popoviciu, emisă de judecătorul Ion-Tudoran, a fost confirmată, în august 2017, de un complet de 3 judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție, format din judecătorii Ana Maria Dascălu, Ștefan Pistol și Gianina Arghir. Înalta Curte i-a redus însă pedeapsa lui Popoviciu de la 9 la 7 ani de detenție cu executare.

Decizia de confiscare a fost anulată însă de Înalta Curte (un complet format din judecătorii Burnel, Cîrnaru și Encean) și, acum, procesul privind latura civilă se rejudecă la Curtea de Apel București.

Unul dintre martorii lui Popoviciu, avocatul Ionuț Veniamin Dojana, a fost audiat în fața instanței de la Londra. Dojana este și avocatul unui anume Cezar Panait, care a formulat o plângere penală la Secția Specială (SIIJ) împotriva judecătorului Ion-Tudoran.

Avocatul Dojana a relatat că, în anii 90, lucra pentru Florea Pîrvu, patronul Autovit. Avocatul le-a relatat judecătorilor englezi că judecătorul Ion-Tudoran avea o relație de prietenie și de ”afaceri/corupție” cu Florea Pîrvu și Gigi Becali.

Judecătorul ar fi venit des într-un bar de la Autovit să joace jocuri de noroc pe bani cu Becali și Pîrvu, i-ar fi consiliat pe cei doi în afaceri și în problemele legale pe care le aveau și ar fi primit mită de la ei.

Dojana a declarat că ”a auzit” sau ”i s-a spus” despre aceste lucruri. Spre exemplu, Dojana a declarat în fața instanței de la Londra că fiul lui Tudoran i-ar fi spus că judecătorul Tudoran l-ar fi consiliat pe Becali să pună mâna pe clubul de fotbal Steaua și i-ar fi cerut 2 milioane ”de euro sau dolari”. Fiind o sumă atât de mare, Becali ar fi declinat oferta.

Dojana ar fi auzit, de asemenea, de la un alt martor, Opriș, că Becali i-ar fi dat mită judecătorului Tudoran 200.000 de euro ca să îl ajute să iasă din arest în 2013.

Avocatul Dojana a precizat că toate aceste aspecte privindu-l pe judecătorul Ion-Tudoran, cuprinse în plângerea făcută la Secția Specială de clientul său, Cezar Panait, sunt instrumentate de procuroarea SIIJ (fostă DNA) Mihaela Iorga Moraru în dosarul penal nr. 1603/2019.

Declarațiile avocatului Dojana au fost susținute – prin mărturii la SIIJ și prezentate în scris instanței de la Londra – de Cătălin Dumitrescu, nepotul lui Florea Pîrvu de la Autovit, și Liviu Dobrin, un angajat al lui Pîrvu. Și aceștia au relatat că judecătorul Tudoran mergea la Autovit să joace jocuri de noroc pe bani cu Becali și Pîrvu.

Ungureanu, un alt angajat al Autovit, a declarat că lucrările de construcție și întreținere ale casei judecătorului Tudoran erau făcute de angajați ai Autovit.

Opriș, un fost asociat al patronului Autovit, a declarat, de asemenea, la SIIJ, în februare 2020, că judecătorul Tudoran îi oferea lui Florea Pîrvu asistență legală și ”protecție împotriva autorităților judiciare”.

Avocații lui Popoviciu au prezentat și mărturile lui Mihai Ciorcan, un jurnalist ”de investigație” de la România liberă, ale avocatului din România a lui Popoviciu, Bogdan Micu (a fost și avocatul lui Sebastian Ghiță), și ale profesorului Radu Chiriță, un cunoscut luptător împotriva ”abuzurilor DNA”.

Jurnalistul Ciorcan a declarat că judecătorul Ion-Tudoran ar fi primit un Mercedes roșu de la patronul Autovit, Florea Pîrvu.

Ce a declarat lordul judecător Holroyde. Magistratul Înaltei Curți a spus în cadrul audierilor de la Londra că multe dintre aceste mărturii sunt ”din auzite”, sunt greu de crezut și că a reflectat dacă să țină cont de ele.

Cu toate acestea, magistratul a acceptat câteva dintre mărturii.

Am ajuns la concluzia că mărturiile furnizate de Dojana, Dumitrescu și Opriș sunt credibile cel puțin privind următoarele aspecte privind conduita judecătorului Tudoran: a avut o relație de durată cu Pîrvu, în timpul căreia l-a asistat în mod nepotrivit și corupt în probleme legale; a avut, de asemenea, o relație de-a lungul anilor cu prietenul lui Pîrvu, Becali, în cadrul căreia i-a furnizat în mod nepotrivit și corupt asistență legală; a participat la jocuri de noroc cu acești oameni; ar fi primit o mită și ar fi cerut alta.

Nu pot concluziona dacă aceste alegații sunt adevărate, dar în toate circumstanțele acestui caz foarte neobișnuit, accept posibilitatea ca aceste alegații, la fel de bine, să poată fi adevărate”, a declarat lordul judecător Holroyde.

În schimb, răspunsul furnizat Inaltei Curți de la Londra de șeful interimar al SIIJ, Nicolae Marin (fost procuror DNA de caz în dosarul Popoviciu), nu a fost considerat acceptabil.

Pe 2 februarie 2021, SIIJ a trimis la Londra următorul răspuns, prin care a admis relația de amiciție dintre judecătorul Tudoran și Gigi Becali.

Nici procurorul de caz, nici cel de ședință nu au avut cunoștiință (în timpul anchetei/procesului) de existența unei relații de prietenie între judecătorul Bogdan Tudoran și alte persoane implicate în proces. De asemenea, DNA nu a avut informații despre posibila ascundere de către judecător a unei asemenea relații. Chiar dacă se dovedește existența unei relații de prietenie la acest moment, astfel de aspecte nu constituie un motiv pentru a fi revizuită o sentință definitivă, potrivit legislației române în vigoare”.

Sunt de acord cu dl. Fitzgerald (avocatul lui Popoviciu – n.r.) că este surprinzător că în sistemul penal de justiție din România, descoperirea ulterioară a unei relații de prietenie dintre judecător și martorul acuzării ”nu poate constitui un motiv de revizuire a decizie finale”, a declarat lordul judecător Holroyde.

Magistratul englez a concluzionat că aceste probleme nu au fost remediate prin faptul că decizia de condamnare a lui Popoviciu, dată de judecătorul Tudoran, a fost confirmată de completul de 3 judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) de la București.

Decizia ÎCCJ a fost luată în necunoștiința acestor dovezi, acum disponibile, privind relația dintre judecătorul Tudoran și Becali. ÎCCJ nu i s-a cerut să re-examineze cazul din perspectiva faptului că judecătorul de la fond a avut o relație de-a lungul anilor, apropiată și coruptă, cu martorul cheie al acuzării”, a precizat lordul judecător Holroyde.

Prin urmare, Înalta Curte de la Londra a admis apelul lui Popoviciu pe motiv că nu avut parte de un proces corect în România.

Voi admite apelul pe acest motiv, voi anula ordinul de extrădare în România al apelantului și voi dispune eliberarea acestuia (Popoviciu era eliberat deja sub supraveghere cu brățară electronică n.r.)”, a concluzionat lordul judecător Holroyde.

Context. Popoviciu a mobilizat în apărarea lui cele mai puternice case de avocatură și personaje extrem de influente la nivel global, precum Hunter Biden (fiul vicepreședintelui de atunci al SUA, Joe Biden), Louis Freeh (fost șef al FBI) și Rudy Giuliani (fost primar al New York-ului și avocat al lui Donald Trump).

De observat și că lordul judecător Holroyde este unul dintre magistrații englezi care au decis extrădarea în România a lui Alexander Adamescu, în octombrie 2020.

Publicația britanică Daily Mail a publicat pe 20 mai și 8 iunie mai multe schimburi de emailuri din 2016 şi 2017 între Hunter Biden – fiul președintelui SUA, Louis Freeh – fost șef FBI și mai mulți avocați americani pe tema apărării lui Puiu Popoviciu.

Omul de afaceri Gabriel Aurel ”Puiu” Popoviciu a fost condamnat la 7 ani de închisoare în august 2017 în dosarul Băneasa. Acum, omul de afaceri se află la Londra. În august 2019, o curte din Regatul Unit a decis predarea lui Popoviciu la București, dar, pe 11 iunie 2021, Înalta Curte a Angliei și Țării Galilor i-a admis apelul lui Popoviciu și a anulat decizia de extrădare.

Notă: Alex Costache este jurnalist și la Știrile TVR.

Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

41 comentarii

 1. Hei sekuriștilor …vă place ? Asta e “justiția” pe care ați creat-o în România …

  • Presupun ca daca era DE INTERES PUBLIC ar fi facut TVR un documentar pe tema asta.
   eu unul as vrea sa stiu daca e adevarat ce se spune: Statul accepta că lucrurile merg prost fara sa faca nimic pentru ca nimeni nu se revolta ÎN SCRIS și asumat.

 2. Cu bani convingi si sfintii daramite un judecator corupt.

 3. Dacă se făcea lustrație în România precum scrie in „Proclamația de la Timișoara” nu aveam azi această știre.
  Mai țineți minte 13-15 iunie 1990?
  Ei bine.
  Acolo sa decis soarta României pe următorii 50 de ani.
  Când dosarul mineriadei va fi finalizat, atunci si puiu poponaroviciu va da socoteală.
  Dealtfel Londra este cunoscută pentru faptul că asigură protecție. Punct. De aici trageți dumneavoastră concluziile.
  PS
  Nu uitați să căutați pe internetul mare și să citiți Proclamația de la Timișoara.

  • Ce de oligarhi internationalisti nu tin bani de acolo…
   Ce de bani negri nu sunt albiti de city-ul londonez…
   Li s-a dat autonomie acum ~300 de ani de catre guvernul britanic…

 4. La o justiţie de păcănele e normal ca ditamai judecătorul de la ICCJ să joace barbut cu interlopii, să aibe avere nejustificată şi să ii ridice casă interlopii. Cum se fac ei că nu au auzit de abuz in serviciu, dare şi luare de mită, mărturie mincinoasă, influenţarea declaraţiilor, plus posibilă complicitate la alte infracţiuni economice. Ce frumos uită Codul penal justiţia, atunci când e vorba de infracţiunile ciocoilor ei.

  Ne-am mai făcut de căcat şi în Anglia cu gunoaiele interlope din justiţia interlopă.

 5. SS NU VA FI DESFIINTATA. ESTE UNUL DIN MULTELE MECANISME CREATE PENTRU
  SINGURUL PROIECT PENTRU romania EXECUTAT CUM MAXIMA DETERMINARE, PRECIZIE SI UNIUNE: „SCAPAM TOTI, RAMANEM CU TOT CE AM FURAT SI NE DAM LEGI SA NU MAI PUTEM FI PEDEPSITI”
  PENTRU ACEST PROIECT S-AU CHELTUIT SUME IMPORTANTE DE CATRE CEI CARE TREBUIE FACUTI SCAPATI. DESIGUR, CELE MAI MARI COSTURI LE ARE populatia generala.

 6. Acest caza arata cat de corupta este justitia din Romania. Judecatorii, parlamentarii si ministrii sunt mana in mana cu cei mai corupti si ce mai mafioti. Este sufucient sa cautati pe google si sa vedeti de cine este condusa Inalta Curte de Casatie si Justitie din Romania: Corina Corbu, Iulian Dragomir si Gabriela Bogasiu. Toti acestia sunt implicati in tot felul de relatii personale si profesionale dubioase si penale. Asa ca nu va mirati ca o instanta londoneza repudiaza sistemul de justiei mafiot din Romania

 7. FREE PUIU!

 8. Daca avea dracnia banii si influenta lui Popoviciu…asta gangster adevarat….untouchable.

  • Dragnea e un țăran coclit prost de dă în gropi. Adevărații mafioți sunt în spatele politicienilor.

 9. Cum zice u vechi proverb: „Ai bani ai parte” fie ei şi furați de la săraki şi proşti

 10. Nu uitați ca Puiu Popovici este ginerele lui Ion DincaTe leagă. Nu s-a schimbat aproape nimic. Ăștia cad și acum tot în picioare și rămân cu banii.

 11. eu spun ca trebuie vreo 3 sectii de-alea speciale pentru anchetarea functionarilor din justitie, nu una si aia, fara fonduri, fara personal si dorita a fi suprimata!

  nu este cat se poate de clar ca justitia este corupta si daca este corupta, nu trebuie institutii abilitate sa ancheteze coruptia din sistemul juridic?

 12. Pai daca vreti sa mergeti dupa oameni de tip Popoviciu cu justitia… asta e rezultatul. Metoda Arad e mai buna.

 13. Mafia portocalie s a reinventat PD vopsit în PDL și camuflat în PNL pentru a desăvârși ceea nu au reușit în timpul celor 10 ani de mandat bășinescu, distrugerea în totalitate a poporului român în cârdășie cu ONG iștii neomarxiști USR+ iști cu ordin de la Bruxelles

 14. UK sprijina infractorii de nivel inalt. Este limpede ca in spatele lui Popoviciu se ascund interese internationale si este necesara tacere maxima. Asta ca sa va lamuriti cum este cu democratia in Vest – la fel ca in Est, dar mai ipocrita.
  Ar trebui ca Romania sa nu mai extradeze pe nimeni cand vor mai fi mandate din partea UK.

 15. cum a reusit? cu bani. dovada ca si in Anglia jsutitia e pt catei

 16. Nu mi-am închipuit vreo clipă cå ați fi „afišat” comentariul meu. Tot ca-am spus este, dureros, dureros de…REAL !…Bieții de voi !…

 17. Magistratiii dovediti ca ar fi luat spaga ar tebui sa li se anuleze toate hotararile judecatoresti in care s-au pronuntat,confiscata averea si „eliminati” din viata juridica/publica a acestei tari.

 18. Popolache asta trebuie luat pe sus si adus in tara la beci, indiferent de „justitia” britzilor de 2 lei.

 19. 1 E un esec foarte mare neaducerea in RO sa-si execute ca toti cetatenii sentinta, e clar ca sintagma din constitutie ,,nimeni nu este mai presus de lege” e golita de facto de continut la bani multi este peste lege .
  2 Omul este condamnat DEFINITIV ca a furat de la Statul roman adica de la noi toti 224 ha teren care la un pret de 1000 eur/mp valoreaza 2 miliarde de euro este cel mai mare furt din istoria Romaniei, practic asta a furat cate 100 eur de la fiecare roman inclusiv de la cei care se bucura ca nu a fost adus acestia din urma sunt masochisti .
  3 UK -ul e o ,,pestera de talhari” unde se depoziteaza si se cheltuie banii sustrasi de infractorii si liderii corupti de cel mai mare calibru de peste tot din lume, daca era o infractiune marunta e absolut sigur ca judecatoru nu se uita la prostiile retinute in aceasta sentinta.
  4 Vina esecului o poarte PNL si USR deoarece institutia SIIJ nu a fost desfiintata de anul trecut prin ordonanta de urgenta sau procedura paralamentara urgenta cum sunt cele din cazurile in care se spoliaza Romania gen acordare gratis a terenului de 500 mil eur de la ROMEXPO sau modificarea legii 165/2013 pentru caresterea cu cateva miliarde de euro a sumelor platite de stat pentru retrocedari.
  Pana astfel de tumori cu furturi de sute de milioane si chiar miliarde nu vor fi extirpate nu va fi nici o dreptate in Romania totul e o butaforie lege, justitie, guvern, parlament, mass-media.
  Nedreptatile facute la un moment dat nu se estompeaza, cu timpul acestea se amplifica de exemplu cand a furat in 2000 cele 224 de ha de teren acestea valorau 200 mil eur, azi valoreaza 2 miliarde de euro si daca va construi cladirile construite vor valora 6 miliarde si peste 30 de ani cand ro va fi o tara dezvoltata acele caladiri vor valora 30 de miliarde si tot asa.

  Va fi un fel de Grosvenor care are in Londra de 500 de ani niste terenuri jefuite de Henric al VIII de la manastirile catolice desfiintate de le si dupa 500 de ani acel jaf initial produce efecte urmasii aceluia care a luat acel teren jefuit fiind cei mai bogati oameni din Anglia

 20. Cum?!
  Cu Milioanele de Euro furate de la Statul roman!
  Simplu!
  Cu Milioane obtii orice, oriunde!

 21. Judecătorii din UK, corupţi sau nu, nu au făcut altceva decât să constate un adevăr foarte adevărat: procesul lui Popoviciu a fost măcelărit de o echipă de mafioţi deghizaţi in magistraţi. Este suficient să dai search pe google: tudoran chinezu sau tudoran terenuri pipera, şi faci infarct ce e acolo. De la jocuri de noroc cu clanul Butoane, proaspăt ajutat de Curtea de Apel unde judeca Tudoran; până la terenuri luate cu japca şi căsoaie sau maşini care cică nu sunt ale lui, dar sunt. Martori intimidaţi de beizadelele lui. Cireaşa de pe tort – omul judeca de la spitalul de nebuni. Şi ăia în UK ce erau să zică?! – A AVUT UN PROCES CA LA CARTE, ÎL EXTRĂDĂM! LONG LIVE ROMANIAN JUSTICE!

  Întrebarea Number 1 este ce a căutat să judece atâţia ani un asemenea individ? Un om al mafiei. Nu cumva a primit dosarul cu dedicaţie să îl instrumenteze în asemenea hal incât Popoviciu să devină victimă? Ăştia se ştiau între ei de la orgii cu droguri, barbut şi minore. Şi cine mai lipsea din mizeria asta? Rahatul Number One al României: jiji bişniţarul războinicul luminii puşcăriaşul analfabetul. Martor! Cum să te numeşti tu judecător şi să accepţi probă, mărturia unui borfaş cu interese economice în cauză?!?! Omul chiar e nebun de legat. Judecătorii din UK s-au exprimat elegant.

  Şi bomboana de pe colivă în CV-ul acestui dezaxat: o moarte extrem de suspectă a iubitei fratelui său mafiot chinezu în 2000. Şi cine ştie ce mizerii o mai fi făcut…

  CV-ul acestui interlop este o culegere de legături dubioase, bani murdari, trafic de influenţă şi mafie. Foarte multă mafie. Un rebut. Un gunoi. La fel ca justiţia care tolerează asemenea infecţii purulente în interiorul său.

  Aşa că judecătorul din UK a judecat corect cauza. El nu a declarat în hotărârea sa că Popoviciu e nevinovat sau cinstit. Judecătorul a constatat ceea ce ştie orice prost din România: justiţia e muci şi in anumite cazuri acţionează precum mafia.

  • Ce personaje, ce figuri…astia cica impart justitie…”procesul lui Popoviciu a fost măcelărit de o echipă de mafioţi deghizaţi in magistraţi.”…adica a fost aranjata din fasha treaba, cumva sa iasa bine…

  • in loc sa zici merci ca tudoran a avut curajul sa condamne pe unul care a furat 2 mld eur te iei dupa prostiile debitate de jud din uk care a halit declaratii unora dupa urche gen antena 3
   cand va fura nu ziceti nimic va gasiti sa sariti sa aparati pe cei care v au furat

 22. !Cetatea roman

  doua nelamuriri, se vede de la o posta ca sunteti o persoana competenta si responsabila pe cuvinte, nu dati din gura ca orice *gornist*!

  ati putea face dovada ca UK fiind o pestera de talhari, justitia din UK este una corupta? as dori sa ilustrati cateva cazuri concrete!

  care este legatura intre faptul ca * Vina esecului o poarte PNL si USR deoarece institutia SIIJ nu a fost desfiintata de anul trecut prin ordonanta de urgenta sau procedura paralamentara urgenta* si cazul Popovici, in prim-plan, fiind judecatorul Tudoran!

  eu nu am inteligenta dumneavoastra sclipitoare, eu ziceam ca avand in vedere coruptia din justitie ar trebui 3 sectii speciale, nu doar una, sa-i ancheteze pe judecatori pentru deciziile luate, coruptia lor manifesta etc..

  • ,,pestera de talhari” e o metafora pentru locul din lume unde se aduna bogatiile acumulate prin incalcarea legii
   Londra e plina de Rusi arabi chinezi si infractori gen Popoviciu Adamescu
   Rusii miliardari din epoca Eltin gen Berezovski abramovich usmanov etc nu cred ca e nevoie sa explic cum si-au facut averile
   in arabia saudita nu e necesar sa explic ca banii din petrol nu sunt administrati ca in norvegia
   Nu am zis ca judecatorul care a respins extradarea e corupt ca a luat bani zic numai ca a gresit oportun pt ca a luat de bune prostiile debitate de niste martori gen antena 3 .
   faptul ca a impiediacat executarea unei hotarari judecatoresti a unuia care a furat 2 mld euro pe declaratiile date de unii din auzite care nici macar nu pot raspunde pt marturie mincinoasa in uk deci puteau minti cat si ce vroiau e o greseala flagranta.

   daca ai citit hotararea judecatorul spune ca todoran e anchetat de sijj si chiar crede ca sij e o unitate de parchet legitima precum celelalte din Ro nu s-a gandit ca aceasta tumoare judiciara este o creeatie a unor infractori care au capturat decizia politica menita sa intimideze judecatorii si procurorii care-i ancheteaza
   deci sijj a facut atmosfera in jurul cazului cu anchetarea lui todoran exact cand se discuta extradarea
   sectia speciala e o unitate mica si e foarte la indemana sa fie capturata si pusa sa intimideze toti magistratii care deranjeaza

 23. Poate ati uitat, dar Puiu Popovici este ginerele lui Ion Dincă Te leagă. Nu s-a schimbat aproape nimic, ăștia pica tot în picioare

 24. „…este surprinzător că în sistemul penal de justiție din România, descoperirea ulterioară a unei relații de prietenie dintre judecător și martorul acuzării ”nu poate constitui un motiv de revizuire a decizie finale”

  Aceasta concluzie a unui judecator britanic arata cu claritate cam care este nivelul justitiei penale in Romania si demonstreaza inca o data – daca mai era nevoie – cat de mult isi doresc magistratii romani sa se faca de rahat… cum e posibil sa scrii intr-o adresa oficiala a unei autoritati a statului roman destinata justitiei britanice ca „chiar dacă se dovedește existența unei relații de prietenie la acest moment, astfel de aspecte nu constituie un motiv pentru a fi revizuită o sentință definitivă, potrivit legislației române în vigoare”?!

  PS.
  1. Popoviciu e liber si va recupera si investitia confiscata de justitia penala din Romania … estimez ca se va ajunge in situatia ca statul sa-i plateasca despagubiri pentru confiscarewa abuziva a investitiei.
  2. Dl care a scris articolul pare ca uraste avocatii … nu inteleg de ce acesta tot face referiri la avocatii pe care si i-a angajat Popoviciu … mai devreme sau mai tarziu si dl Costache va ajunge sa apeleze la avocati si atunci probabil si-ar dori niste avocati precum cei ai lui Popoviciu … pe langa faptul ca dl Costache lasa impresia ca uraste avocatii, cumva il racaie si invidia ?!

  • ca sunt prieteni aia e o poveste spusa de 4 insi si jud din uk a luat o de buna
   asta cu prietenia e subiectiva
   asa poate oricand sa se revizuiasaca orice hotarare ca apar 4 insi care zic ca jud e prieten cu martorul fara sa dovedeasca ca a vb ceva in legatura cu speta sau altceva
   mai lasa ne cu investitia confiscata
   ce investitie omule e un furt de la statul roman de 2 mld eur deci de la noi toti ceilalti furt pe care l aperi desi inclusiv de la tine a furat 100 euro

  • Poate fi temei de contestație în anulare, dar ce mai contează acum. Răul a fost făcut. Incompetentul care a scris adresa respectivă știa foarte bine ce face.

 25. Bun! Și când se desființează Secția Specială?!

 26. !Constantin

  si eu care gandeam ca la cate coruptie e justitie ar mai trebui infiintate vreo 2 sectii speciale de investigare a magistratilor!

 27. Salutare sek.usristi :)))
  Cool a..oare se mai întâmplă ceva ? Teodora are pensioara frumoasa poat să joace la pensie multe zaruro

 28. !Cetatea roman

  faceti o confuzie de neadmis, intre societate ( economie, etc) si sistemul juridic…..

  tot ce spuneti in legatura cu afacerile britanice este adevarat ( de altfel Brexitul a fost declansat ca nu care cumva europenii sa-si bage nasul in City), dar asta nu inseamna ca sistemul juridic britanic este incompetent, asa cum deduceti dumneavoastra!

  aluzia la A3 este o eroare de principiu….zice Tocqueville pe la 1835 in *Despre democratie in America* : ,,mărturisesc că nu port libertăţii presei acea iubire completă şi spontană acordată lucrurilor integral bune, prin însăşi natura lor. O apreciez luând în considerare mai curând relele pe care le împiedică, decât binele pe care îl produce”; vol.I, p.245

  daca nu era *Realitatea* in 2004 ( singurul post antiNastase) si A3 in perioada regimului Basescu ( singurul post care il ataca pe fostul presedinte) altfel se scria istoria tarii!

  Care sunt infractorii care au capturat SIIJ si despre ce intimidare faceti vorbire!

  daca inteleg eu argumentul domniei voastre el suna cam asa: judecatorii si procurorii romani sunt corecti,dar se simt deranjati ca exista o tumoare care incearca sa-i intimideze ?

  eu zic nu traiti in realitate…

  eu propun 3 sectii speciale, sa investigheze ce s-a intamplat in justitie intre 1990-2000, intre 2001-2010 si intre 2011 pana azi…

  v-ar deranja ideea?

  in cazul Popoviciu vedem cu claritate statul paralel…ala care trage sforile si pe care domnia-voastra incearca din rasputeri sa-l apere…

  • Nu am zis ca sistem judiciar britanic e incompetent am zis ca un judecator a fost prostit
   Totodata zic ca daca nu era un sistem favorabil celor cu bani multi facuti dubios nu stateau aia acolo asta e un exemplu taman la unj care a luat mld s a gasit miraculos sa zica ca a fost nedreptati
   Antena 3 nu a fost opozitie la basescu a fost minciuna administrata inginereste si a spalat pe creier milioane de romani sa sustina naratiuni contra propriilor interese
   Sectia speciala a fist creeata de dragnea si controlata de psd isti
   Siij Renuntarea la apel cu cei 43 000 ha de padure cum se explica altfel decat ca e capturata de cei cu interesul apararii infract
   Statul paralel e o notiune inventata creeata de infractori menita sa creeze sprijin popular in lupta lor cu legile si aplicarea lor

 29. !Cetatean Roman

  1. un judecator care este poate fi prostit de martori este un judecator incompetent! a spune ca un judecator este competent si poate fi prostit este un sofism! eu nu cred ca la Inalta Curte de justitie din Anglia exista judecatori incompetenti! Londra detine monopolul proceselor civile si comerciale din Europa, daca nu din lume, tocmai pentru profesionalismul judecatorilor ei!

  2. statul paralel s-a produs in momentul in care s-au constituit echipele mixte sri-dna, prin care sri a ajuns sa aiba *abilitati*, informatii la dosarele DNA, adica o intoarcere partiala la momentul de dinainte de 89, cand serviciile aveau responsabilitati juridice!

  statul paralel exista si acum, dar in mod informal….nu putea Popoviciu asta se fuga in Anglia, sa fie lasat liber la granita, sa i se dea dosarul judecatorului Tudoran intentionat, ca sa aiba englezii ce respinge….plus modul in care au facut cererea in cauza autoritatile romane….

  exista un proverb, nu este nebun acela care atunci cand arunca cu pietre in geam nimereste acelasi geam…

  foarte interesant cazul Bica…dupa cate imi dau seama, din informatiile din presa, femeia este corupta! stiind ca este corupta si deci santajabila, Coldea i-a cerut sa intervina peste procurorul de dosar in cazul Ovidiu Tender, ca este omul lor…Bica nu a facut ce i s-a cerut si fuge acum prin lume…cam asa stau lucrurile

  singurul post antiBasescu a fost Antena 3…nu puteti sa modificati istoria…pana si modul in care s-a incercat desfiintarea postului, cand li s-a luat cladirea din Baneasa…care a stat apoi ani intregi goala…nu am mai trecut pe-acolo demult sa vad daca este in folosinta,

  faptul isi avea logica sa…Basescu urmarea si a reusit sa-l bage pe Voiculescu la puscarie si era firesc ca postul sa-l atace….despre ce vorbim aici? asa functioneaza lucrurile..ati uitat emisiunile cu retrocedarile ale ilegale…

  in democratie adevarul apare prin confruntarea dintre grupurile de interese…rostul presei, care, de regula este afiliata unui grup de presa, este sa-si atace dusmanii! asa a facut Realitatea lui Vantu, in 2004 in favoarea lui Basescu si impotriva lui Nastase, asa a facut Antena 3

  in ambele situatii, si Vantu si Voiculeascu l-au sprijinit initial pe Basescu, pana i-a bagat asta la puscarie….

  nu am prea inteles chestia cu naratiuni impotriva propriilor interese!

  adica vreti sa spuneti ca intentia lui Basescu ca RMGC sa puna mana pe Rosia Montana si sa *doteze* fiecare roman cu 80 de l de apa cianurata ( atat ar fi revenit din lacul de decantare) a fost o initiativa in favoarea intereselor romanilor?

  stau si ma intreb daca aveti toate tiglele pe casa puse!

  Siij se ocupa de cei care iau deciziile in justitie, ea nu intervine pe dosare..si pe judecatori

  in mod normal ar trebui sa avem 3 sectii din astea…

  sa ia la mana dosarele adoptiilor, privatizarilor, retrocedarii de imobile, disparitiei flotei, disparitiei industriei, disparitiei bancilor pe perioade, cum spuneam 1990-2000, 2001-2010, 2010-2021

  v-ar deranja asa ceva? din cate imi dau seama cam da,