G4Media.ro

EXCLUSIV Cum a populat PNL două instituții-cheie cu neamuri, prieteni, parteneri de…

sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

EXCLUSIV Cum a populat PNL două instituții-cheie cu neamuri, prieteni, parteneri de viață și clientelă politică. Noii șefi de la la Fondurile de Garantare și Contragarantare

O promisiune a premierului Ludovic Orban de la începutul mandatului – ”Să terminăm cu pilăraia şi nepotismul” –, este contrazisă flagrant de realitatea din două instituții esențiale pentru piața financiară. G4Media.ro prezintă cazurile Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGICMM) și al Fondului Român de Contragarantare (FRC). De la vârf și până la Filialele din Craiova, Sfântu Gheorghe sau Focșani, ambele instituții aflate în subordinea Ministerului de Finanțe au devenit baze ale clientelismului politic liberal, printre cei propulsați în funcții aflându-se și reprezentanți din partidele aliate.

Premierul Ludovic Orban a depus jurământul de învestitură pe 4 noiembrie 2019. Începând cu luna decembrie 2019, în Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii și în Fondul Român de Contragarantare, la nivel central și local, au fost numiți, în diverse funcții (membri în Consilii de Administrație, președinți de Consilii de Administrație, membri Consiliul de Supraveghere, membri Directorat) 19 persoane care fac parte din PNL sau din formațiuni aliate ale acestuia. Cei mai mulți dintre cei numiți au mandate de 4 luni, care pot fi prelungite până la 6 luni.

 • Iată lista acestora:

1. Sorin Alexandru Afloarei (30 de ani, PNL Iași, consilier județean, finul ministrului Mediului, liberalul Costel Alexe). Membru în Consiliului de Administrație al Filialei FNGCIMM Focșani. 2.300 de lei net/lunar. După venirea liberalilor la guvernare, a câștigat un concurs pentru un post foarte bine plătit, de economist, la ANCOM Iași.

Foto: Sorin Afloarei (stânga) și ministrul Costel Alexe (Facebook)

Contactat de G4Media.ro, Sorin Afloarei a spus: ”Sunt la servici, să îmi trimiteți întrebările pe e-mail”. Le-am trimis și nu a răspuns. Nici Alexe nu a răspuns întrebării dacă a fost implicat în ascensiunea finului său.

2. Gheorghe Pecingină (42 de ani, vicepreședinte PNL Gorj). Membru al Consiliului de Administrație al FNGCIMM la nivel central. Indemnizație lunară brută de 12.062 lei. Anterior a fost numit secretar de stat în Ministerul de Finanțe.

3. Alexandru Ștefan Părduț (32 de ani, Președinte TNL Vâlcea, Consilier Județean Vâlcea, Vicepreședinte TNL România). Administrator executiv Filiala FNGCIMM Craiova. Remunerație lunară 15.870 lei/brut.

Foto: Alexandru Ștefan Părduț / Facebook

Cum a răspuns Alexandru Ștefan Părduț la întrebările adresate de G4Media.ro despre cine l-a susținut pentru funcție și dacă ajungea în funcție în condițiile în care PNL nu era la guvernare: ”Am fost susținut de Consiliul de Administrație. Nu am de unde să știu. Nu ține de mine”.

4. Alexandru Florian Gătejescu (43 de ani, PNL Dolj). Președinte Consiliul de Administrație la Filiala FNGCIMM Craiova. Remunerație lunară 2.500 de lei net.

Alexandru Florian Gătejescu, despre cum a ajuns la FNGCIMM și dacă a contat faptul că partidul său se află la Putere: ”Am experiență în avocatură. Am fost la București și am fost acceptat de directorul Fondului. Nu știu exact”

5. Robert Eugeniu Ciocioi (41 de ani, vicepreședinte PNL Gorj). Membru Consiliul de Administrație Filiala FNGCIMM Craiova. Remunerație lunară 2.500 de lei net.

O posibilă explicație a ascensiunii lui Ciocioi (indicat cu săgeată în fotografia de mai sus) la FNGCIMM: șeful organizației din care face parte, Dan Vâlceanu (primul din dreapta), este unul dintre apropiații ministrului de Finanțe, Florin Cîțu, cel care supervizează numirile la cele două Fonduri / Sursa foto: Facebook

Robert Eugeniu Ciocioi, răspunzând la întrebările: Cine v-a susținut? Ați mai fi fost numit dacă PNL nu era la guvernare?: ”Am depus un CV. Posibil nu”.

În 2010, Ciocioi a fost reținut 24 de ore, pentru ultraj, în urma unui scandal într-un club. El afirmă acum că dosarul a fost închis fără să fie sancționat în vreun fel sau să fie trimis în judecată.

Tot pe filieră politică, în decembrie 2019, a fost numit membru al Comitetului de Nominalizare și Remunerare de la Minprest Serv SA (Activități de luptă împotriva incendiilor și de prevenire a acestora), societate controlată de Complexul Energetic Oltenia, acesta din urmă aparținând de Ministerul Economiei.

6. Ioana Gabriela Ciobanu (30 de ani, consilier personal al ministrului de Finanțe Florin Cîțu, foto jos). Este membru în Consiliul de Administrație la Filiala FNGCIMM Focșani. Indemnizație netă 2.300 lei lunar. În timpul documentării acestui articol, după ce am contactat-o, și-a închis contul de Facebook în care distribuia intens materiale despre șeful ei.

Nu am putut-o contacta în cursul zilei de vineri, o colegă transmițându-ne că lipsește pentru că are o problemă de familie.

7. Brândușa Nicoleta Miron (51 de ani, director comunicare PNL 2005-2010, în prezent expert relații publice PNL). Membru în Consiliul de Administrație la Filiala FNGCIMM Sfântu Gheorghe. Indemnizație netă 2.300 lei lunar.

8. Lucian Jugrin (36 de ani, PNL Iași). Până de curând consilier local Municipiul Iași; conform presei locale a îndeplinit și funcția de șofer al ministrului Mediului, Costel Alexe, șeful său din Organizația Iași. Președinte Consiliul de Administrație la Filiala FNGCIMM Sfântu Gheorghe. Indemnizație lunară netă 2.300 lei lunar. Nu a răspuns apelurilor telefonice.

Foto: Costel Alexe și Lucian Jugrin / Facebook

După ce PNL a preluat puterea, Jugrin a mai fost numit consilier în Ministerul Mediului condus de Costel Alexe și în Consiliul de Administrație de la societatea Explotare Sistem Zonal Prahova SA, controlată de Ministerul Mediului prin Administrația Națională ”Apele Române”.

9. Cristian Cosmin (44 de ani, vicepreședinte PNL Sector 5 București). Director general adjunct al FNGCIMM la nivel central.

10. Dumitru Nancu (41 de ani, ALDE), director general FNGCIMM la nivel central.

11. Ovidiu Ioan Silaghi (58 de ani, ALDE). Membru al Consiliului de Administrație al FNGCIMM la nivel central. Indemnizație lunară brută de 12.062 lei. A ocupat aceeași funcție în guvernarea PSD, partidul său fiind aliat al acestuia la acel moment.

12. Cristian Tudor Băcanu (36 de ani, președinte Comisia Juridică PNL). Membru al Consiliului de Administrație al FNGCIMM la nivel central. Indemnizație lunară brută de 12.062 lei.

13. Alin Văleanu (44 de ani, PNL Buzău), președinte interimar Consiliul de Supraveghere FRC. Venit 18.900 lei brut lunar.

14. Andrei Badiu (33 de ani, PNL Sector 6) Membru Consiliul de Supraveghere FRC. Venit 12.600 lei brut lunar. Recent, Andrei Badiu (foto jos) a fost numit și membru în Consiliul de Administrație de la Teletrans SA, filială a firmei de stat Translectrica.

15. Cristian Petrescu (49 de ani, PMP). Membru Consiliul de Supraveghere FRC. Venit 12.600 lei brut lunar.

16. Bogdan Nicolae Glăvan (43 de ani, PNL București, consilier economic al președintelui PNL, Ludovic Orban). Președinte directorat FRC, 26.400 lei brut lunar. Tot pe filieră politică, Glăvan a fost numit în Consiliul de Administrație de la Loteria Română.

17. Flavia Anghel (46 de ani, asociată într-o firmă cu Bogdan Glăvan). Membru Directorat FRC. 25.200 lei brut lunar.

18. Cristian Valeriu Păun (45 de ani, PNL București, și el consilier economic al președintelui PNL, Ludovic Orban). Președinte Consiliul de Administrație FNGCIMM la nivel central. Indemnizație lunară brută de 12.062 lei.

Pe listă, în calitate de membru al Consiliului de Administrație al FNGCIMM la nivel central, se mai află și fostul ministru liberal, Radu Stroe. Exclus din PNL, el a intrat în mai multe partide (PLR, ALDE, UNPR, PSD), fiind impus aici tot de o formațiune politică, cu acceptul liberalilor.

Conform unui răspuns al FNGCIMM, pe lângă indemnizație, pentru membrii de CA din Filiale, ”prin contractul de mandat, în mod excepțional și temeinic justificat, se pot deconta cheltuieli de transport și de cazare pentru administrator.”

Cel puțin la unele dintre filiale o parte dintre ședințe din perioada de pandemie s-au ținut online.

Oficial, toate numirile au acoperire legală. Biroul de Presă de la FNGCIMM a transmis, referitor la desemnările tinerilor liberali din Filiale, că ”Adunările Generale ale Acționarilor celor trei Fonduri locale de garantare fac propunerile de administratori pentru aceste societăți. Acționari la cele trei fonduri locale de garantare sunt FNGCIMM SA IFN și Ministerul Finanțelor Publice.”

Cu alte cuvinte, toate drumurile ajung la ministrul liberal de Finanțe, Florin Cîțu. La ședințele unde au fost numiți Ciocioi, Afloarei și ceilalți a participat de fiecare data, din partea Ministerului de Finanțe, o persoană de la București delegată de ministru.

În ceea ce privește nivelul de director general, respectiv director general adjunct (Dumitru Nancu și Cristian Cosmin), instituția a transmis că ”La nivelul CA al FNGCIMM SA IFN există un comitet de nominalizare care primește candidaturile celor care doresc să aplice pentru pozițiile de Director General și Director General Adjunct. La nivelul acestui comitet se face o analiză a candidaturilor, iar dosarele acceptate sunt propuse spre aprobarea CA al FNGCIMMSA IFN, numirile în aceste funcții fiind de competența plenului Consiliului de Administrație.”

Așadar, se repetă mecanismul invocat mai sus: depui CV-ul și ești angajat. Tot cu oblăduirea Ministerului de Finanțe, controlat politic de PNL.

Pe de altă parte, la ambele Fonduri se observă de mai mulți ani numiri pe perioade scurte, situație care convine partidelor – metoda mandatelor interimare, fără concursuri. Metoda a fost folosită și de Liviu Dragnea în perioada în care a controlat PSD, având avantajul că un personaj pus într-un post interimar sau pe durată scurtă poate fi controlat politic foarte ușor, sub amenințarea că mandatul scurt nu va fi înnoit.

La întrebarea de ce se înregistrează atât de multe modificări în structurile de conducere, Fondul de Garantare a spus că ”Activitatea FNGCIMM, precum și a filialelor sale este reglementată parțial și de OUG 109/2011 privind guvernanța corporativă a instituțiilor publice. Astfel, numirile membrilor CA, precum și a directorilor, se fac conform prevederilor acestei Ordonanțe de Urgență”, în timp ce Fondul de Contragarantare a declarat că posibilitatea unor mandate provizorii este prevăzută de Ordonanța invocată mai sus.

Deși am încercat atât la Guvern, cât și telefonic, nu am putut obține de la președintele PNL, premierul Ludovic Orban un punct de vedere referitor la numirile din FNGCIMM și FRC.

Controlate de Ministerul de Finanțe, cele două Fonduri sunt vehicule de finanțare a mediului de afaceri prin intermediul unor programe naționale gen Start-Up Nation sau IMM Invest (FNGCIMM) sau de acordare de contragaranții la garanțiile oferite de fondurile de garantare împrumuturilor obținute de persoane fizice (Programul Prima Casă) sau IMM-uri de la instituțiile de credit din România.

Cele mai recente date contabile arată că, în 2018, FNGCIMM a avut venituri de 293 de milioane de lei și profit net de 46,1 milioane lei.

FRC, pentru care sunt disponibile datele pe 2019, a avut venituri de 18,1 milioane lei, profit net de 3,8 milioane lei și 44 angajați.

Rectificare: În versiunea inițială era menționată o posibilă legătură între Bogdan Glăvan și Flavia Anghel. Informația era eronată și a fost eliminată. Bogdan Glăvan a declarat pentru G4Media.ro că ”la Fondul Român de Contragarantare din 10 posturi de conducere (Consiliul de Supraveghere plus Directorat), 3 sunt membri PNL. Nu consider că s-a politizat instituția.

Foto sus: Ludovic Orban și Costel Alexe la o acțiune de împădurire, alături de membri de partid

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

56 comentarii

 1. … si trebuiau sa pastreze cumetriile PSD, nu?

  • Esti imbecil rau amice, se cunoaste ca esti votant PNL sau mai nou, USR. O replica mai idioata ca asta a ta nici votantii PSD-isti nu erau in stare sa o nascoceasca. Se cunoaste ca sunteti „recrutati” la kilogram.

  • Lepra galbena face ravaje cind a ajuns la putere sunt

  • @Eugen dar tu ce ești? „Imparțial” cu simpatii de stânga? Votant ALDe? PRO? Hai spune-ne, că am văzut că te iei de toate partidele mari…

  • Gabriel,nu te ambala degeaba,aceasta „exclusivitate” sa va dovedi un fass la fel de mare ca si cele despre „rudele ” ministrului Tataru si ale ministrului dezvoltarii,toate fiind fake-uri aruncate de presa locala,controlata de baronii rosii ,vum e monitirul deIadi,in caxul lui Tataru si monitorul de Focsani,al baronului OPRISAN,TOATE DEMONTATE DE CEI 2 MINISTRII!Iar cea mai jslnica dovada ca acest site nu mai e independent,ci serveste interesele plusereului,este ultima „analiza” a celor 2 sefi de redactie despre strategia administratiei prezidentiale pe 2020-2024,care,cica nu cuprinde nimic despre lupta anticoruptie!! Replica presedintiei a aparut imediat ,dar g4 nu a preluat-o,deci,ce incredere sa mai ai in stirile postate pe aici, dovedite unele dintre cele mai pesediste facaturi!?!

  • „Monitorul de Iasi”,”cazul”.Scuze pentru graba..in rest,prea se vad legitimatiile de partid pe sub hainele acestor jurnalisi ,plus ale postacilor lor,ca sa mai merite sa mai raspunzi sau sa comentezi pe aici!!Salutare si sa citim si presa cu dreptul la replica publicat imediat..apropo de asta,se mira autorul articolului ca nu raspund cei „dovediti” la sms-urile lor😢😢😢!Pai cand gogoasele publicate pe aici despre „rude”,”cumetrii”,au fost demontate in modul cel mai rusinos pentru g4,ce drakului sa mai pierzi vremea cu explicatii…explicatiile le dai cand esti intrebat INAINTE sau dupa o investigatie INDEPENDENTA,nu preluand fakeuri de presa locala pesedista!!SA NU UITAM CA SE APROPIE ALEGERILE,E AN ELECTORAL!!😈

  • @corrie Acum nu te mai cheama gabriela constantinescu?

 2. ROMANIA LUCRULUI BINE FACUT! Si noi care credeam ca Guvernul PNL si Iohannis se lupta din greu cu Pandemia in timp ce PSD…acel PSD!!! Sa trati bine…gaozarilo!

 3. Al naibii! cat de anormal e sa isi plaseze oamenii lor! Ca peste tot, in orice politica din ume!

  • Prietene, dupa ce ca esti prost, mai si semnalizezi.

  • Asta inseamna sa fii prost, si pnl-ist la un loc. PNL=PSD 4ever

 4. Acum nu mai scrie nimeni , cat de nenorociti sunt PSD- istii…? Nu se intelege ca TOTI sunt o apa si un pamant. Ar trebui dat cu napalm peste intreaga clasa politica ,cu mici exceptii… Pana cand nu se dau niste legi si norme de aplicare clare impotriva coruptiei si in privința raspunderii magistratului nu va exista scapare pentru poporul român…

 5. Sa vina USR cu progresul rosu. Ei ne vor scoate tara din shit!

 6. PNL e un fel de PSD mai pricajit, încă bantuit de nostalgia uselista (ce țanțoși mai ‘tropaiau’ ei pe langa PSD in monstruoasa coalitie!). De aceea e de bun simț să consideri că orice penelist poartă în raniță bastonul de pesedist. Mai devreme sau mai târziu îl și arată.

 7. ..si trebuia sa ii lase pe pesedisti in functii? sunt functii politice, problema se pune doar daca au studiile,pregatirea respectiva sau nu….sa va aduceti aminte de guvernul Ciolos cand la putere era tot psd, Ciolos nu a reusit sa schiimbe nici macar toti subsecretari de stat

  • Uită-te, bă, la fețele alora! Mustesc de competență și pregătire, le iese prin porii pielii.
   Pe de altă parte, nu ți se pare că e cam imbecil să spui, în aceeași frază, că ‘guvernul Ciolos cand la putere era tot psd’ și ‘Ciolos nu a reusit sa schiimbe nici macar toti subsecretari de stat’. Adică, mai pe intelectul tău limitat, dacă pesedeu’ avea puterea, ce putea să facă Cioloș și n-a făcut?

 8. Baietzi tineri, viitorul tarii. Momentan au fetele subtiate de foame, dar in doi-trei ani se intremeaza ei. 😂

 9. Domnul Sorin Semeniuc (autorul articolului) pare să ne spună că PNL și PSD „aceeași mizerie.”Ce a mai rămas?USR+.La toamnă.

 10. O aștept pe LILI și pe GABRIELA CONSTANTINESCU cu un punct de vedere documentat să ne spună cât de competenți sunt și că au fost recomandați de ,,vocea și talentul lor „.Asta este politica ,,lucrului bine făcut PAS cu PAS”

  • Asa de mult seamana comentariile celor doua, ca de multe ori ai impresia ca sunt scrise de aceiasi persoana.
   Toa’sa G.C. aka Lili, de obicei e absenta la comentariile negative care privesc aripa labarala a usl.

  • Pai „corrie” nu va place?
   Citiți mai sus… 😜😁

 11. la fel a facut si pesedeul in 2012
  acum se dau bine pe langa prefecti, isi creeaza influenta si isi construiesc relatii (angajari pe obligatii)
  cand ii schimba pe toti impostorii?

 12. Reporterii să-i întrebe pe Orban, Iohannis& Co. de cate ori îi prind, despre aceste numiri? Să insiste până ajung sa bage capul în pământ de rușine și să termine pt totdeauna cu năravul asta.
  Gata fraților, s-a terminat cu numirile politice, pui un director habarnist sa gestioneze bugetul unei instituti,i cum vine asta?!
  Ne-am saturat de practica asta, de corupția generalizată, de yesmeni plătiți regește și boi grămadă. Stop joc!

 13. Ce puii mei de CV /cariera are numărul 6 : Ioana Gabriela Ciobanu care, la 30 de ani, e consilierul personal(😁) al unui ministru de finanțe? E vreun CV pe undeva? Eu nu gasesc.
  Fata ar trebui sa fie un geniu al finanțelor🍷

  • SUNT LIPITORI DE AFISE DE MESERIE, NU AU NEVOIE DE CV

  • Mai sunt și escorte politice ,care vor cu orice preț să urce în carieră .Vă mai amintiți de unde a pornit Elena Udrea? TNL este o pepinieră de escorte și cred că la fel este și la alte partide.În politică este multă prostituție ca și în poliție .

  • Are C.V. pe undeva pe sub birou…

 14. ce noutate ca fura! n-au decat dar sa creasca pensiile si alocatiile!

 15. @Andreea Mai sunt și escorte politice ,care vor cu orice preț să urce în carieră .Vă mai amintiți de unde a pornit Elena Udrea? TNL este o pepinieră de escorte și cred că la fel este și la alte partide.În politică este multă prostituție ca și în poliție .

 16. Am spus-o mereu si o repet: acel USLam, un avorton nascut din strafundurile securitatii este tinut in viata, chiar daca este intubat.

 17. Pai de ce credeti ca exista fondurile astea? Prin definitie sint pentru a asigura posturi clientelei de partid. Sau credeti ca nu era suficient, sa zicem, Fondul de Garantare, mai trebuia si cel de … Contragarantare?
  Sau de ce are CNAIR mii de angajati si zeci de directori? Sau de ce exista zeci de agentii de indoit foaia de trifoi?
  E o problema fundamentala, in Romania (si nu numai) politica a fost si inca e refugiul in care incompetentii se grupeaza pentru sifonarea banului public. Aici schimbarea nu poate veni de la politicieni, publicul trebuie sa preseze, ba chiar sa ameninte.

  • Ai curaj să ameninți GuWernerul? Apare CTP,LIICHEANU,FUNERIU,CIOLOȘ PIXELUL ALBASTRU ,VLAD ȘI LUCA ,NADINA FORGA,RAREȘ BATISTUȚĂ UM EUROPA FM,UMDIGI24(MOISE a dispărut ,mare papagal )și te fac nebun ,rusofil ,trimisul lui Putin etc etc

  • Corect și schimbat sistemul de vot, să nu mai votăm pomelnicul de partid. Trebuie să renunțăm și la votul pt. ” răul cel mai mic” pt. că nu avem nimic de pierdut, ” răul cel mai mic” are comportamentul ” răului cel mai mare”, e o chestiune de rotație la putere care ne ține pe loc.

 18. In sfarsit scrie careva si despre mafia palida !
  Judetele conduse de aripa palida a uslului sunt la fel de sufocate de coruptie ca cele ale aripii rosii, psdiste.
  Poate scuturatii un pic prin articole de investigatii si alianta vestului de aureola falsa fluturata prin mass-media.

 19. Ai curaj să ameninți GuWernerul? Apare CTP,LIICHEANU,FUNERIU,CIOLOȘ PIXELUL ALBASTRU ,VLAD ȘI LUCA ,NADINA FORGA,RAREȘ BATISTUȚĂ UM EUROPA FM,UMDIGI24(MOISE a dispărut ,mare papagal )și te fac nebun ,rusofil ,trimisul lui Putin etc etc

 20. PNL aceeasi mizerie

 21. E vreun aparator al PNL pe forumul asta ca sa poata sa explice ce si cum ?

  • Nu ne mai intereseaza sa postam pe acest site ,devenit DE PARTID!TOATE „EXCLUSIVITATILE”SUNT PRELUATE DIN PRESA LOCALA,CONTROLATA DE BARONI ROSII- Deci,preluari de fake news-uri,cum a fost si asa-zisa exclusivitate despre asa zisul verisor al chirurgului Nelu Tataru!O matahala cu fata de interlop,”stire” care s-a dovedit a fi o minciuna marca psd,ministrul a aratat ca nu este ruda cu acel individ,facut verisor de interlopii rosii de la monitorul de iasi!!!Monitorul de Focsani,alt ziar rosu,detinut de baronul oprisan,relata despre „rude” angajate de ministrul dezvoltarii ,alt fake-news grosolan,preluat si de acest site,pe langa cele rosii!! Iar cireasa de pe tort ,sau mai degraba ultima lopata de pamant aruncata pe „independenta” acestui site a fost asa- zisa analiza despre omisiunea actiunilor anticoruptie din planul de securitate adoptat de Presedinte !!!O ANALIZA FACUTA LA NERVI,FARA DOCUMENTATIE SERIOASA,FIINDCA REPLICA PRESEDINTELUI A VENIT IMEDIAT,PRELUATA DOAR DE PRESA INDEPENDENTA!!

  • @Fa corrie, esti varză, zdreanțo.

  • @ Corie: la voi e la fel ca la pesedime, totul e Fake news orchestrat de forțe oculte cu scopul de a-l compromite pe Grindă cel corect 🤣🤣 si de a le terfeli reputația asa-zisilor „libertarieni” români, Glavan si Păun (cel misogin, care propunea pensii diferite pentru bărbați și femei – pe pagina lui de Facebook, prin aprilie- mai 2019) care, ajunși la cașcaval, au făcut și ei exact ca pesedeii: s-au cocoțat prin diverse consilii de administrație, pe bani frumosi, evident si si au purces la angajări pe baza de carnet de partid, nu pe competenta.

 22. Prietenii mei liberali de ce nu imi spuneti si acum „ai mai Su, mai lasa si tu de la tine pt ca suntem in razboi cu PSD-ul dar stii USR nu au experienta… poate peste vreo patru ani” !

  PS. Unde sunteti prietenii mei ? Iesiti numai la articole gen : Procuratura ancheteaza pe X omul baronului pesedist Y ! Iesiti si in astfel de situatii !

 23. @ Asa
  Doar nu au venit la guvernare de dragul nostru, al dreptatii si a echitatii.

  Pe de alta parte vor pierde guvernarea daca nu vor mari si atunci nu vor mai putea fura asa mult

 24. Iar numitul Iohannis nici usturoi n-a consumat nici gura nu-i mai pute…

 25. Despre primarul Baluta de la sectorul 4 si legaturile cu mafia…CLANUL SPORTIVILOR nimic???

 26. KINKI ; Tu vii dintr-o cloaca atit de sinistra incit chiar si daca ar fi un dram de adevar in ceace spui , nu te-ar crede nimeni ! TU nu ai pur si simplu DREPTUL de a protesta ! PSD si tu , sunteti descalificati de faptele voastre ingrozitoare ! ! Aminteste-ti de milioanele de romani care protestau , pe frig si ninsoare , ca sa impiedice PSD sa faca rau Romaniei ! Parca a fost ieri !

  • eu il cred! unde ai vazut tu milioane de romani protestand vreodata! la paris, da, la roma,da,aici, never! cand le-a taiat salariile cu 25% ?

 27. pnl – psd acceiasi mizerie… ciuma roșie si lepra galbena… PUIE USL…

 28. Toate aceste lucruri tin de lupta impotriva Ciumei Rosii,

  de victoria in alegerile din 26 mai 2019 si

  de rasunatoarea initiativa a referendumului din aceeasi zi,

  ca sa nu mai pomenim de ianuarie 2017 si 10 august 2018!

 29. Pecingina nu e tovarășu’ de la Gorj pe care, la 39 de ani, il întreținea nevasta-sa din pensie? E, acum, trai pe vatrai in Ministerul de Finante, el fost întreținut, duduia Ciobanu”consiliera” de la Finante probabil la fel(zici că a fost fantomă pana acum, nu există Cv, nimic, a apărut din neantul de sub birou probabil), au scapat de problemele financiare.

 30. Asta vedem numai in astea 2 Institutii, dar cred ca si-au bagat rudele si rubedeniile si clientela peste tot!
  Fara pic de jena, asta fac politrucii romani de 30 de ANI!
  Iar Numarul bugetarilor a crescut de la preluarea puterii cu peste 12 000 de angajati, toti bine platiti si rasplatiti!!
  „Deși Klaus Iohannis declarat că guvernarea PSD a majorat aparatul bugetar cu 100.000 de funcționari angajați pe pile, datele Ministerului Finanțelor arată că o altă realitate. În perioada decembrie 2016 – octombrie 2019, aparatul bugetar a crescut cu 45.423 de slujbe, de la 1.190.366 la 1.235.789.

  Din octombrie 2019 și până la finalul lunii februarie a acestui an, guvernarea liberală a creat 10.551 de noi posturi la stat, ajungându-se la finalul lunii la un sold al bugetarilor de 1.246.340.
  Doar în luna februarie, numărul angajaților la stat a crescut cu 5.268 și nici vorbă de concedierea „sinecuriștilor – fini, finuțe, verișoare/verișori și alte rubedenii” așa cum au promis.
  Mai mult, aceștia și în perioada de criză, își iau salariile liniștiți, nu au intrat în șomaj tehnic și nici nu și-au pierdut locul de muncă.
  Mihaela Ciocoiu, fost consilier al ministrului tehnocrat al Finanțelor, Anca Paliu Dragu, a dezvăluit că luna martie, care a adus, e drept, și o creștere a numărului de angajați în sănătate din cauza pandemiei, a marcat o premieră istorică tristă pentru România: „toți banii statului s-au dus pe salarii și pensii”. Astfel, din cele aproximativ 19,4 miliarde de lei colectate, aproape 8,9 miliarde lei au reprezentat salariile bugetarilor pe luna martie și aproximativ 10,6 miliarde de lei pensiile.”

  Azi, pe Luna Martie 2020, Site-ul Ministerul de Finante(MF) indica pentru Martie 2020 un Numar de 1.248.057 Posturi ocupate.
  https://www.mfinante.gov.ro/pagina.html?categoriebunuri=numar-salariati-bugetari&pagina=domenii&menu=Buget
  Mai mult, Numarul din Lunile anterioare a disparut, desi eu am salvat pe Lunile anterioare, cand caut Documentul de la MF, apare” „Document lipsa”!!!
  Iar acum, MF trebuia sa afiseze Numarul de posturi ocupate in Aprilie 2020, DUPA ce a publicat Executia bugetara aferenta Lunii Aprilie!
  NU au mai actulalizat!
  NU exista un Document pe Site-ul MF cu Istoricul Numarului de Posturi ocupate,(doar Lunar se afiseaza!), ca sa NU putem compara de la o Luna la alta!
  Din acest mtiv, NU vom vedea in viata asta DIGITALIZAREA Administratiei publice!

  • Sărut mâna doamna Lili ,de azi sunt fanul dumneavoastră .O aștept pe GABRIELA CONSTANTINESCU să văd dacă o trec la categoria doamne sau escorte.

  • @kinki: spre deosebire de Dvs, eu NU am probleme sa critic PNLeii cand fac ceea ce fac politrucii romani de 30 de ANI!
   Am spus mereu: sunt NECONDITIONAT ANTI-PSD!
   Dar NU sunt neconditionat PRO-PNL, cand vad mizeriile facute de PNL eu nu am nici o retinere sa spun!
   As vrea sa fim toti corecti, oricum acesti politruci isi au interesele lor, sa NU credeti ca a intrat vreunul in Politica de dorinta arzatoare de a servi INTERESELE Romanilor!
   Sper ca dupa 30 de ANI v-ati convins ca nici gand!

 31. In judetul Bistrita-Nasaud, partidul asta de talhari a pus un impostor si analfabet functional in functia de Inginer Sef la Sistemul de Gospodarire a Apelor. Bula, cum i se spune in cartier, are o experienta profesionala glorioasa: a fost vanzator la un magazin de suruburi, piulite si saibe dar nu a facut fata. Absolvirea unei Facultati de Geografie il recomanda evident pentru un post de Inginer Sef.