G4Media.ro

Cum a motivat Iohannis în scris respingerea celor trei miniștri propuși de…

Cum a motivat Iohannis în scris respingerea celor trei miniștri propuși de PSD: ”Nu dețin experiența necesară gestionării domeniului complex”

Președintele Klaus Iohannis a folosit un argument unic pentru respingerea formală, în scris, a celor trei miniștri propuși de PSD. Iohannis i-a scris premierului Viorica Dăncilă că Eugen Nicolicea, Oana Florea și Tit Liviu Brăiloiu ”nu dețin experiența necesară gestionării domeniului complex al fondurilor europene”.

Scrisorile integrale adresate de președintele Iohannis:

Stimată doamnă Prim – ministru,
Prin adresa nr. 5/2545 din data de 18 aprilie 2019, ce înlocuiește cererea înaintată în data de 17 aprilie 2019, ați propus numirea domnului Eugen Nicolicea în funcția de ministru al justiției, ca urmare a propunerii de constatare a vacanței funcției prin demisia domnului Tudorel Toader.
Față de documentația transmisă, analizând îndeplinirea condițiilor legale, precum și a criteriilor referitoare la corespunderea pentru funcție a candidatului propus, statuate prin jurisprudența instanței constituționale, apreciez că persoana propusă nu deține experiența necesară gestionării domeniului complex al justiției.
În consecință, am decis să resping propunerea de numire în funcția de ministru al justiției a domnului Eugen Nicolicea.
Prin urmare, în conformitate cu dispozițiile art. 85 alin. (2) din Constituție și ținând seama de jurisprudența Curții Constituționale urmează să înaintați o altă propunere pentru funcția de ministru al justiției care, pe lângă respectarea condițiilor prevăzute de lege, în mod necesar, ar trebui să răspundă și cerințelor referitoare la pregătirea generală, pregătirea în specialitatea domeniului, experiența în materie, instruirea și aptitudinile pentru funcția în domeniu, reputația neștirbită și moralitatea.

Stimată doamnă Prim – ministru,
Prin adresa nr. 5/2511 din data de 17 aprilie 2019 ați propus numirea domnului Tit-Liviu Brăiloiu în funcția de ministru pentru românii de pretutindeni, ca urmare a propunerii de constatare a vacanței funcției prin demisia doamnei Natalia-Elena Intotero.
Față de documentația transmisă, analizând îndeplinirea condițiilor legale, precum și a criteriilor referitoare la corespunderea pentru funcție a candidatului propus, statuate prin jurisprudența instanței constituționale, apreciez că persoana propusă nu deține experiența necesară gestionării domeniului complex al relației cu românii de pretutindeni.
În consecință, am decis să resping propunerea de numire în funcția de ministru pentru românii de pretutindeni a domnului Tit-Liviu Brăiloiu.
Prin urmare, în conformitate cu dispozițiile art. 85 alin. (2) din Constituție și ținând seama de jurisprudența Curții Constituționale urmează să înaintați o altă propunere pentru funcția de ministru pentru românii de pretutindeni care, pe lângă respectarea condițiilor prevăzute de lege, în mod necesar, ar trebui să răspundă și cerințelor referitoare la pregătirea generală, pregătirea în specialitatea domeniului, experiența în materie, instruirea și aptitudinile pentru funcția în domeniu, reputația neștirbită și moralitatea.

Stimată doamnă Prim – ministru,
Prin adresa nr. 5/2500 din data de 17 aprilie 2019 ați propus numirea doamnei Oana-Consuela Florea în funcția de ministru al fondurilor europene, ca urmare a propunerii de constatare a vacanței funcției prin demisia doamnei Rovana Plumb.
Față de documentația transmisă, analizând îndeplinirea condițiilor legale, precum și a criteriilor referitoare la corespunderea pentru funcție a candidatului propus, statuate prin jurisprudența instanței constituționale, apreciez că persoana propusă nu deține experiența necesară gestionării domeniului complex al fondurilor europene.
În consecință, am decis să resping propunerea de numire în funcția de ministru al fondurilor europene a doamnei Oana-Consuela Florea.
Prin urmare, în conformitate cu dispozițiile art. 85 alin. (2) din Constituție și ținând seama de jurisprudența Curții Constituționale urmează să înaintați o altă propunere pentru funcția de ministru al fondurilor europene care, pe lângă respectarea condițiilor prevăzute de lege, în mod necesar, ar trebui să răspundă și cerințelor referitoare la pregătirea generală, pregătirea în specialitatea domeniului, experiența în materie, instruirea și aptitudinile pentru funcția în domeniu, reputația neștirbită și moralitatea.

Foto: Klaus Iohannis și Eugen Nicolicea (Inquam Photos / Octav Ganea)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. …si pe Dancila au angajat-o pe post de papagal

  2. vasilica oricum nu pricepe nici ce-i scrie dragnea să zică, atunci când o transformă în șpicheriță la tv. (că în restul timpului o ține de momâie, doar frica de pușcărie făcând-o să nu semneze ce-i bagă telectualul teleormănean sub nas).

  3. „… în mod necesar, ar trebui să răspundă și cerințelor referitoare la pregătirea generală, pregătirea în specialitatea domeniului, experiența în materie, instruirea și aptitudinile pentru funcția în domeniu, reputația neștirbită și moralitatea”.
    Grozav, Herr Iohannis! Decît numa’ că adrisanta, „stimata doamnă prim-ministru”, ea însăși nu răspunde „cerințelor referitoare la pregătirea generală, pregătirea în specialitatea domeniului, experiența în materie, instruirea și aptitudinile pentru funcția în domeniu, reputația neștirbită și moralitatea”; apăi dacă numirea Vioricăi fuse „primul pas”, acum ce faceți, mergeți înapoi?

  4. Draga de Viorica va înțelege altceva, că Președintele „face mișto de ea cu copy-paste” la fiecare ministru!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.