G4Media.ro

Cum a încălcat purtătorul de cuvânt al PSD regulile privind purtarea obligatorie…

Cum a încălcat purtătorul de cuvânt al PSD regulile privind purtarea obligatorie a măștii de protecție în timp ce acuza guvernanții că au călcat în picioare măsurile pe care le-au impus populației

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a citit moțiunea de cenzură joi, în plenul reunit al Parlamentului, fără mască de protecție, motivând că îi este imposibil să o poarte timp de o oră de lectură, dar a sublinat că PSD îndeamnă pe absolut toată lumea să poarte măști. Însă Romașcanu a încălcat regulile în vigoare, care prevăd că, în mod excepțional, un vorbitor în public poate sta fără mască dacă în încăpere sunt cel mult 16 persoane. La citirea moțiunii de cenzură au asistat peste 170 de parlamentari.

„O să încep prin a vă spune că este o moţiune lungă, avem foarte mult de citit şi atunci voi face acest lucru fără mască, pentru că este imposibil să port mască pentru o oră de lectură, dar asta nu înseamnă vreun mesaj greşit. Îndemnăm pe absolut toată lumea să poarte măşti, să se distanţeze fizic şi să ia toate măsurile necesare pentru a se feri de această pandemie care există”, a afirmat Lucian Romaşcanu, de la tribuna Parlamentului, înainte să înceapă să citească moțiunea de cenzură.

Obligativitatea purtării măștii de protecție a fost instituită pe durata stării de alertă, prin ordin comun al miniștrilor Sănătății și Administrației și Internelor. Ordinul prevede că, pe durata stării de alertă, în spațiile publice închise, spațiile comerciale și la locul de muncă se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție.

„În funcție de evaluarea riscului, efectuată de medicul de medicina muncii al unității, pot exista unele excepții”, stabilește ordinul, iar între excepții se regăsește și următoarea categorie: „vorbitorii în public, în spații interioare, cu condiția respectării distanței de 3 metri între aceștia și alte persoane, doar în cazul în care nu se află mai mult de 16 persoane în incintă”.

La şedinţa comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor au fost prezenţi premierul Ludovic Orban şi mai mulţi membri ai Guvernului, iar preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a anunțat că la plen participă 173 de deputaţi şi senatori din totalul de 465 de parlamentari.

Romașcanu a încălcat regulile privind purtarea obligatorie a măștii de protecție în timp ce îi acuza pe premier și pe miniștri că au sfidat regulile pe care le-au impus în pandemie.

Au încălcat toate regulile pe care le-au impus cetăţenilor! Au nesocotit toate recomandările epidemiologilor! S-au purtat ca şi cum s-ar fi aflat deasupra legii şi a coronavirusului! Au sfidat un întreg popor pe care l-au forţat să respecte reguli şi restricţii, pe care ei înşişi le-au călcat în picioare fără nicio jenă! O naţiune întreagă l-a văzut pe şeful statului român, Klaus Iohannis, stând impasibil, fără mască la reuniunile de la Bruxelles, într-un contrast jenant cu ceilalţi lideri politici europeni care se conformaseră regulilor de protecţie. O naţiune întreagă l-a văzut pe şeful Executivului, Ludovic Orban, fără mască, fără distanţare, fumând trabuc la un pahar de whisky, în clădirea Guvernului, după ce tocmai instituise pentru populaţie obligaţia de a purta masca în spaţiile închise! O naţiune întreagă a văzut bairamul dat de Virgil Guran în luna mai, petrecerea lui Rareş Bogdan cu 100 de invitaţi din restaurantul deschis special la Cluj, şueta politică organizată de ministrul Costel Alexe cu 100 de liberali înghesuiţi fără măşti în salonul unui alt restaurant de la Iaşi. Acestea sunt contraexemplele pe care românii le-au văzut”, a citit Romașcanu din moțiunea de cenzură.

Sursa foto: captură video

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

16 comentarii

 1. si amenda de ce nu i s-a dat?
  exista dovezi video,datate?daca da ,atunci sa fie data amenda sau ce masuri punitive exista pentru nerespectarea acestei reguli.
  mi se rupe in paipse de prostovanu asta ca ,vezi domle,trebuie sa citeasca peste 1 ora…toti putem gasi scuze.
  asa ca,hai sictir si sa fie primita amenda doresc.

 2. Si cu ziua de azi am incheiat totul !

  🙁

 3. El e deasupra măsurilor!

 4. Mai da-te-n cainele lui Harry!

 5. PSD-isti care se p**a pe ele de reguli, asta e stire?

 6. Ai mă lăsați vrăjelile astea de 2 bani, vroiați acum să citească moțiunea de cenzură cu masca pe figură în Parlament. Sunt mulți oameni care au dificultăți de respirație și nu pot purta masca decât pentru o perioadă scurtă de timp.

  • ”Sunt mulți oameni care au dificultăți” și de ”citit” și scris, așa cum sunt trolii analfabeți ai mafiei PRO-USL-PSD care ”vroiau acum” ca șaormiștii gușați care nu pot ”respira” de cât râgâie să nu poarte masca în Parlament, în schimb ”vroiau” mai devreme să se poarte masca la Bruxelles sau la zilele de naștere în palatul victoria, alea nu mai erau ”vrăjeli de 2 bani” din partea unor securiști diversioniști.

 7. „O naţiune întreagă l-a văzut pe şeful statului român, Klaus Iohannis, stând impasibil, fără mască la reuniunile de la Bruxelles, într-un contrast jenant cu ceilalţi lideri politici europeni care se conformaseră regulilor de protecţie.”

  Sa nu exageram: https://balkaninsight.com/wp-content/uploads/2020/07/h_56227028-1280×853.jpg

  • era permis aici nu zevzecila .

  • De aici rezultă că trolii mafiei PRO-USL-PSD poartă masca și când vomită aici”opiniile argumentate” primite la punctaj, ca să nu fie ”într-un contrast jenant cu ceilalţi” interlopi securiști care poartă masca și când cumpără șaorma.

  • De unde sa poarte daca mastile pentru persoanele defavorizate nu au ajuns inca?

   Oare chiar e adevarat ca nu a purtat masca sau e fotoșopată poza? Daca e adevarat mi se pare o nesimtire imensa sa spui toata ziua la altii sa poarte masca si chiar tu sa nu o porti!

 8. Pentru populaţiune erau regulile nu pentru elita de Partid!

 9. In politica ipocrizia n-are limite, nu conteaza culoarea, minciuna face parte din ei, sunt una si aceeasi. https://www.easyprey.com/narcissists-psychopaths-and-sociopaths-with-dr-ramani-durvasula/

 10. Ei au imunitate speciala, sunt unsi cu mir virgin, au bani furati de isi pot construi la nevoie cate un spital pentru fiecare, cu tot cu cadre medicale platite cu spagi grase!