G4Media.ro

Cum a fost instituită carantina nedeclarată la Aiud. CJSU Alba a emis…

Cum a fost instituită carantina nedeclarată la Aiud. CJSU Alba a emis miercuri seară o hotărâre cu restricții de deplasare, valabile inclusiv în weekend

Autoritățile din Alba au emis miercuri seară o hotărâre prin care instituie restricții de circulație inclusiv în weekend pentru municipiul Aiud și localitățile aparținătoare.

Comitetul Județean pentru Situații de urgență a anunțat că în Aiud, riscul epidemiologic este de o gravitate maximă. Măsurile luate sunt foarte asemănătoare celor care presupun carantina, cu toate că acest cuvânt nu se regăsește în hotărâre.

”Având în vedere situația epidemiologică din municipiul Aiud generată de coronavirusul SARS-CoV-2, care a dus la înregistrarea unei rate de infectare cu virusul SARS-CoV-2 de 5,99 la 1.000 de locuitori, în municipiul Aiud riscul epidemiologic fiind de o gravitate maximă, în circumstanțe de nerespectare a măsurilor legale în vigoare” se arată în motivarea hotărârii.

În aceste condiții, CJSU Alba a hotărât ”instituirea unor restricții temporare, în intervalul luni – vineri între orele 18:00 – 22:00, iar sâmbăta și duminica între orele 05:00 – 22:00, pe o perioadă de 14 zile, la nivelul unității administrativ-teritoriale Municipiul Aiud și localităților aparținătoare Aiudul de Sus, Gâmbaș, Măgina, Păgida, Ciumbrud, Gârbova de Jos, Gârbova de Sus, Gârbovița, Sâncrai și Țifra, județul Alba, începând cu data de 25.03.2021 ora 18:00, până în data de 08.04.2021 ora 05:00”.

În localitățile și intervalele orare prevăzute, intrarea și ieșirea din localitățile menționate este strict interzisă prin alte zone și căi de acces decât cele deschise circulației publice de pe drumurile naționale, județene, comunale și forestiere.

Circulația și staționarea în spații publice a persoanelor este de asemenea interzisă, cu excepția motivelor bine justificate, pe baza declarației pe proprie răspundere, legitimație de serviciu sau a adeverinței eliberate de angajator.

O altă măsură presupune limitarea la maximum a deplasării persoanelor şi monitorizarea permanentă a respectării acestei măsuri.

În intervalul luni – vineri între orele 18:00 – 22:00, iar sâmbăta și duminica între orele 05:00 – 22:00, este interzisă circulația tuturor persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, cu câteva excepții.

Mai mult decât atât, CJSU Alba propune ca Direcția de Sănătate Publică a Județului Alba să evalueze oportunitatea și să prioritizeze testarea persoanelor de pe raza municipiului Aiud și localităților aparținătoare menționate și să transmită solicitările de sprijin cu materiale sanitare și personal de specialitate către Institutul Național de Sănătate Publică.

Foto: Facebook, Primăria Aiud

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Test: se cu rista

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.