G4Media.ro

Cum a ajuns un oraș cu 5.000 de locuitori să cheltuie pe…

Cum a ajuns un oraș cu 5.000 de locuitori să cheltuie pe luminile de sărbători cât Brașovul

Cuprinşi de spiritul Crăciunului, edilii din ţară au băgat adânc mâinile în sacul cu bani publici şi se întrec în ornamente care mai de care mai sclipitoare. La Galaţi, ghirlandele şi ornamentele luminoase, sărăcesc bugetul local cu aproape 700 de mii de euro. În micul oraș Ghimbav, iluminatul festiv costă aproape 100 de mii de euro. Cam tot atât cât costă luminiţele din Braşov sau Timişoara, transmite Digi24.ro

Orașul luminilor și al frigului în școli: 700.000 de euro, iluminatul festiv

Perdele de lumini, ţurţuri luminoşi, şi globuri felurite au gătit Galaţiul de sărbătoare. Pentru peisajul feeric, însă, autorităţile scot din vistierie o sumă fabuloasă: 3,7 milioane de lei. În acelaşi oraş în care 17 şcoli nu au avut căldură în calorifere mai mult de două săptămâni, din lipsa investiţiilor.

Raluca Ardean, purtător de cuvânt Primăria Galaţi: Este vorba de un acord cadru semnat pe o perioadă şapte luni şi presupune iluminatul festiv pentru Zilele Galaţiului, pentru 1 decembrie, Crăciun şi Revelion şi pentru sărbătorile pascale de anul viitor.

În Ghimbav, un orăşel cu nici 5 mii de locuitori, iluminatul festiv costă aproape 100.000 de euro. Cam tot atât cât plăteşte, de exemplu, municipiul Braşov, de 50 de ori mai populat decât mica urbe.

Ionel Fliundra, viceprimar Ghimbav: Nu cred că Bugetul localităţii Ghimbav sărăceşte pe tema asta. Ornamente noi, este un altfel de concept.

O risipă fără noimă, considera locuitorii oraşului.

La Râşnov, un oraş turistic important, primăria va da doar 20.000 de euro pentru iluminatul festiv de sărbatori.

Citește integral pe Digi24.ro

Sursa Foto: USR

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.