G4Media.ro

Cum a ajuns medicamentul rusesc Arbidol să se vândă ca leac anti-COVID,…

Sursa foto: Pixabay

Cum a ajuns medicamentul rusesc Arbidol să se vândă ca leac anti-COVID, spre disperarea unor medici: importat de George Becali și acceptat o perioadă de Ministerul Sănătății, la mare căutare acum pe „piața neagră” și promovat oficial de un sindicat din Poliție și vămi

O adevărată rețea subterană de furnizare a unui medicament rusesc, promovat mai ales de George Becali ca tratament garantat pentru COVID, s-a dezvoltat în România odată cu pandemia. Arbidol sau Umifenovir, un antiviral pentru gripă, se vinde pe „piața neagră” cu 200-300 de lei cutia, deși eficiența sa nu este clar dovedită.

Medicamentul, apărut cu peste 30 de ani în urmă pentru tratarea gripei, se vinde la liber în Rusia, adică fără prescripție medicală, precum și în Moldova, Ucraina și este folosit în China, însă nu a fost autorizat niciodată în Uniunea Europeană sau în Statele Unite ale Americii.

Totuși, medicamentul rusesc a ajuns să fie cunoscut românilor ca posibil leac anti-COVID cu girul Ministerului Sănătății și al mai multor medici. Efectele sale în lupta cu coronavirusul nu sunt clar certificate, deși unii medici spun că au fost mulțumiți de rezultatele obținute. Aceștia nu recomandă în niciun caz automedicația.

Cum a ajuns Arbidolul în spitalele din România

În mai 2020, Ministerul Sănătății condus de Nelu Tătaru includea medicamentul în protocolul de tratament al pacienților cu COVID, deși Arbidolul nu este autorizat în Uniunea Europeană. Medicamentul era recomandat pentru formele ușoare și medii ale bolii.

G4Media.ro a scris la acea vreme că medicamentul era adus de George Becali, care declara că a discutat cu fiica doctorului Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului „Matei Balș”.

„Nu mai cumpăr măști pentru spitale pentru că se ocupă statul de asta. Dar am vorbit din nou cu fata domnului Streinu Cercel și am comandat un medicament care nu mai există. Era foarte bucuroasă că am reușit pentru că nu mai e acest medicament. Se numește Arbidol. L-am comandat și l-am plătit deja. Aduc 100.000 de bucăți din Rusia”, declara Gigi Becali, citat de Gazeta Sporturilor.

Deși neaprobat în Uniunea Europeană, medicamentul a fost menținut aproape un an în protocolul de tratament pentru COVID din România și a fost folosit de mai multe spitale din țară.

În primele luni ale pandemiei, mii de bolnavi din România au fost trataţi cu Arbidol, scria Libertatea în urmă cu un an, când medicamentul se afla încă în protocolul de tratament aprobat de Ministerul Sănătății pentru pacienții de peste 12 ani infectați cu SARS-Cov-2.

Surse apropiate lui Becali declarau pentru Libertatea că importul celor 100.000 de pastile s-a făcut prin clinica acestuia din Bucureşti, ImunoMedica, iar ulterior spitalele ar fi ridicat direct de la vamă donaţiile. Becali a adus în ţară necesarul de Arbidol pentru aproximativ 2.000 de pacienţi.

Institutul „Matei Balș” din București și Spitalul de Boli Infecţioase Sf. Parascheva din Iaşi se află printre spitalele care l-au folosit în tratarea pacienților cu forme ușoare de COVID, iar unii medici spuneau că a fost util.

Eu personal l-am folosit la 10-20 de pacienţi, conform protocolului eliberat de Ministerul Sănătăţii. Nouă ne-a părut rău că s-a terminat, dădea rezultate bune”, declara pentru Libertatea dr. Andrei Vâţă, de la Spitalul de Boli Infecţioase Sf. Parascheva din Iaşi.

„E un antiviral în regulă, are un preţ mic, putem să-l avem uşor la îndemână pentru mulţi pacienţi, dar e adevărat că-l dăm în general pentru formele uşoare şi cel mult medii”, spunea și dr. Adrian Marinescu de la Institutul „Matei Balș”.

După un an, Ministerul Sănătății expediază Arbidolul în lista antiviralelor „cu activitate insuficient demonstrată/ nedemonstrată”, alături de Ivermectină

Protocolul pentru tratamentul pacienților cu COVID a evoluat odată cu pandemia, cu studiile făcute pentru diferite medicamente și experiența în tratarea bolnavilor. Până în primăvara lui 2021, Arbidolul a fost menținut în protocolul de tratament.

În aprilie 2021, Ministerul Sănătății elimină Arbidolul (umifenovir) din protocol și îl trece în lista cu „alte antivirale de administrare orală, cu activitate insuficient demonstrată/nedemonstrată”, în care se mai află Ivermectina și Hidroxiclorochina.

Având în vedere rata redusă de efecte adverse legate de administrarea sa, umifenovirul a fost considerat o alternativă utilizabilă pentru formele ușoare sau medii de boală, fără dovezi semnificative ale eficienței sale”, se arată în ordinul ministrului Sănătății, Ioana Mihăilă.

„De-a lungul pandemiei, au fost multe antivirale încercate, dar Arbidolul a fost printre ele. A fost folosit în unele zone din lume – în cantitate mare în Rusia și spațiul ex-sovietic, iar apoi a fost folosit și în alte țări. Dar n-a căpătat o aprobare definitivă în așa fel încât să fie adus oficial. Nu se pune problema că nu poate fi folosit, l-am avut și noi, la nivel de studiu cu rezultate bune, dar această situație trebuie văzută așa cum e, nu e nimic miraculos”, a declarat dr. Adrian Marinescu pentru Europa Liberă.

Doctorul spune că medicamentul este util, dar în niciun caz de luat acasă fără prescripție medicală.

Trebuie să înțelegem că medicamentele au nevoie de o prescripție, că e medic de familie sau alt medic, cineva trebuie să ni-l recomande. Se dă în funcție de situație și de evoluție. Noi l-am folosit, în măsura în care l-am avut, a fost la nivel de sponsorizare. Și cu efecte bune, n-aș spune că miraculoase”, a mai spus Adrian Marinescu.

„Din punct de vedere științific, ceea ce trebuie să înțelegem foarte clar este că în momentul de față nu există variantă de prevenție – adică să am o dovadă clară că voi face o formă ușoară. Singurul medicament de prevenție este vaccinul, cu dovezi clare. Celelalte medicamente pot fi utile în momentul în care am deja infecția, sunt la începutul bolii, am medicamentul – și nu numai Arbidolul, toate celelalte antivirale – și atunci probabilitatea e mai mică de a face o formă severă. (…) În al doilea rând, în afară de anticorpii monoclonali, care au demonstrat o eficiență absolut clară, despre celelalte putem vorbi că sunt utile, dar din păcate nu-ți garantează. Nu înseamnă că dacă iau un antiviral ca Arbidol sau Favipiravir sigur voi face o formă ușoară”, a precizat medicul.

Mai încrezători în Arbidolul promovat intens de George Becali și vândut pe „piața neagră” decât în vaccin

În timp ce campania de vaccinare anti-COVID se prăbușea, faima Arbidolului creștea, fiind promovat inclusiv prin clipuri pe Youtube.

Chiar recent, în 19 octombrie, sindicatul ProLex, care reunește angajați din poliție și vămi, a anunțat, printr-un comunicat oficial și un clip pe Youtube, că oferă gratuit membrilor săi care se îmbolnăvesc de COVID câte o cutie de Arbidol, „medicament minune”, pe baza unei cereri și a unei recomandări medicale, deși acesta nu există pe piața legală de medicamente din România.

Notă. G4Media.ro a încercat să îl contacteze telefonic și prin mesaje pe președintele sindicatului, Vasile Lincu, pentru a-l întreba de unde a procurat aceste medicament, însă acesta nu a răspuns.

 • UPDATE 22.00 Ulterior publicării articolului, Lincu a transmis printr-un SMS că medicamentul oferit membrilor de sindicat este adus din Ucraina și Moldova. Întrebat cât costă o cutie, acesta transmis că este cumpărat de sindicat la „prețul de farmacie plus transport” și oferit membrilor de sindicat conform criteriilor anunțate în comunicat. „Avem peste 15.000 de membri, dar, la nivel de excepție, am dat și liderilor altor sindicate aflați în spital, bolnavi de COVID, precum și soților/soțiilor membrilor”, a mai transmis Vasile Lincu.

George Becali susține că are fabrică pentru a produce Arbidol și cere să fie aprobat în România.

„Orice medicament poate fi fabricat la noi, în România. E foarte simplu, orice medicament are o analiză de substanţe şi iei substanţa aia activă, pui concentraţia cât trebuie să o pui, iei din China şi din India substanţa activă şi faci medicamentul ăla. Pot să fabric Arbidol pentru toată ţara, am aparatul care face 10.000 de pastile pe oră. Substanţa activă se ia din India sau din China. E foarte ieftină. Pe mine mă costă un tratament de Arbidol 3 euro. Avem fabrică de Arbidol la Otopeni, care fabrică pentru Rusia. La clinica mea am luat aprobare să fabric Arbidol, deci la ora asta eu fabric Arbidol, am aparatură pentru a face 10.000 de pastile pe oră. Ei îţi dau aprobare să fabrici, dar strict pentru pacienţii mei, nu îţi dau voie să îl pui pe piaţă. (…) Dacă ei îmi aprobă, iau substanţă activă din India pentru Arbidol. În 3-4 zile vine substanţa şi după fabric pentru toată România, fac cadou. De ce de la mine nu primiţi şi de la olandezi primiţi?”, a declarat George Becali cel mai recent pentru Antena 3.

Antena 3 a realizat și un reportaj despre vânzarea pe „piața neagră” a medicamentului, cu accent pe lipsa autorizării acestuia de a fi vândut în România și l-a interogat pe ministrul Sănătății, Cseke Attila, de ce acesta nu se comercializează legal. Cseke Attila a răspuns că în privința medicamentelor,  doar comisia de specialitate din minister poate să se pronunțe.

„Am cerut o opinie, un punct de vedere legat de acest lucru, în momentul în care vom avea acest punct de vedere, sigur că putem să facem sau nu facem ceva. Încă o dată accentuez orice introducere pe piaţă a unui medicament se face la recomandarea specialiştilor”, a subliniat Cseke Attila.

De altfel, Dan Negru, una dintre vedetele trustului, deplângea și el în urmă cu câteva zile lipsa din farmacii a Arbidolului, insinuând că autoritățile nu vor să aducă „medicamente bune” în România.

„«Niște Arbidol să ne aduci când mai filmezi la Chișinău.» Am sute de astfel de mesaje de la colegi, prieteni, vecini, vedete, oameni simpli sau celebri. Farmaciile din Chișinău sunt pline cu români care cumpără antivirale. Bune/rele, nu mă pricep.

Bișnița cu Arbidol i-a făcut pe unii mai bogați decăt investiția in Bitcoin 😂 Moldovenii au antivirale, le au și ungurii și bulgarii. Bune/rele,vecinii din jur le au. Romanii fac cozi la farmaciile din Chișinău. Noul turism e cel farmaceutic. Noul turism e ăla farmaceutic. Dacă medicamentele sunt proaste, statul nu face nimic sa oprească aducerea lor. Dacă sunt bune, nu face nimic ca să la aducă. Noi, victime colaterale ale celor care se cred importanți”, a scris Dan Negru pe pagina sa de Facebook în 30 octombrie.

Pe internet se găsesc destui vânzători de Arbidol, la prețuri de 200-300 de lei cutia cu 10 tablete. Și sunt și destui cumpărători, care nu se știe după ce indicații se tratează. Zeci de anunțuri de vânzare a Arbidolului se găsesc la o simplă căutare, printre cele de Ivermectină. Iată doar câteva:

Există și concurență, astfel că unii dintre cei care pun anunțuri de vânzare își promovează produsul ca fiind „Arbidol autentic”.

Cunoscutul medic cardiolog Vasi Rădulescu a tras un semnal de alarmă recent despre tratamentul după ureche cu Arbidol.

„Știm că de la ruși avem crivățul, ceva curente de manipulare, dar și tratamente minune. Rușii ne-au vrut mereu binele, iar acum ne trimit arbidol cu basculanta. E un tratament antiviral foarte popular pe internet. Se ia preventiv, se ia în boală, se ia după boală. Dacă a zis și oierul al cărui nume începe cu bec (a nu se înțelege vreo aluzie la iluminare, nu) că e bun, atunci e bun! Fanii îl iau, că e girat bine. Nu mai contează ce zic medicii.

Să revenim la oile noastre. Arbidol este un antiviral construit împotriva virusurilor tip INFLUENZA. Adică cele care dau GRIPA. El nu a fost făcut pentru Sars-Cov-2, ci pentru alte tipuri de virusuri. Dincolo de acest anacronism, vă mai spun că nici până azi nu avem vreun studiu relevant, serios, mare, care să demonstreze eficiența umifenovirului în Covid-19. E așa, un fum. Nici pe gripă nu are rezultate clare. Arbidol (substanța activă este umifenovir) nici nu e aprobat de FDA și nu va fi niciodată, că acolo te duci cu cifre clare, nu cu vrăjeli. Nu merge nici dacă încerci să mituiești comisia cu vodcă!

Aduc aminte că orice antiviral are riscuri semnificative și NU trebuie luat fără indicația clară a medicului. Se ia ideal sub strictă supraveghere. Nu mai luați medicamente de capul vostru. Vă pot face mult rău.

😂 Ca un fun fact, în 2007 Academia Rusă de Stiințe Medicale a declarat că Arbidol NU are efecte dovedite științific”, a scris  dr. Vasi Rădulescu pe pagina sa de Facebook.

Foto sus: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

72 comentarii

 1. Deci in ciuda dovezilor empirice ale medicilor care l-au folosit, cum ca are totusi oarece efect, Arbidolul a fost interzis. De ce?

  Acelasi lucru se intampla cu Ivermectina si Hodroxiclorochina. De ce?

  Si 5-10% din cazuri daca pot fi salvate cu aceste medicamente (desi multi medici jura ca sunt mult mai eficiente de atat), de ce sa nu le folosim??

  Ce interese exista sa nu fie folosite?
  Ce interese exista ca singurele recunoscute sa fie vaccinul sau anticorpii monoclonali (foarte scumpi)? Ce interese exista sa se impuna certificatul verde?

  • De ce rusii si ucrainienii au atat de multi morti, de bun ce e arbidolul? Datele din teren arata ineficienta. Dar ce sa ne asteptam de la „credinciosul” Gigi proprietar de fabrici de armament. Bani sa iasa, nu conteaza ca din cauza lui mor oameni.

  • 5-10% se încadrează la “efectul Placebo”.

   Concret, dacă pacienților li se administrează “ursuleții de guma” cu asigurarea ca au efect, 5-10% se vor simți mai bine in cazurile ușoare și medii .

   Dar cineva “are interesul” sa îmbogățească firme rusești in loc sa livreze ursuleții de guma … “dovediți” prin mesajul meu ca au efecte benefice.

  • https://jurnalul-militar.ro/2021/06/22/nanorobotii-din-vaccinuri-ne-extrag-fierul-din-sange-hidrogel-magnetic/

   Nu stiu daca vezi.

   In finalul articolului, concluzia este ca: „Ceea ce se intampla, practic, este ca mafia khazara incearca sa-si ucida popoarele de sclavi ostatici, mai degraba decat sa renunte la putere”.

  • @postacului rusesc AB: Vladimir Putin e un gunoi!

  • Dar in Rusia (campioana la decese COVID), ce s-o fi folosind, nu cumva Arbidol? Pai daca e asa de bun cum se spune, cum se face ca Rusia are un numar important de decese? Parca ceva nu se leaga…

  • În sfârșit, un articol despre Arbidol..

   Presa e cam cu 500 de ani în urma Internetului – eu, Dorel, având și Internet acasă .. însă e bine și așa, c’a apărut..

   @Pt scepticii anti_Arbidolieni
   dați un gugăl (Costel_ingliș_spicăr ​v’ajută la tradus).

  • ai o obsesie cu ivermectina. uite, te mai temperez eu putin:
   https://retractionwatch.com/2021/11/02/ivermectin-covid-19-study-retracted-authors-blame-file-mixup/
   omule, tu chiar nu intelegi? sunt sute de tratamente antivirale ieftine care pot fi folosite dar NICIUNUL nu e dovedit eficient pentru formele grave din pacate. deci, reduc simptomele, scurteaza durata de spitalizare dar nu impiedica semnificativ avansul catre o forma grava. sunt multe promitatoare dar deocamdata nu exista suficiente studii de calitate pentru a estima eficienta lor reala. pana atunci, sunt doar placebo.
   – „Deci in ciuda dovezilor empirice ale medicilor care l-au folosit, cum ca are totusi oarece efect” ce numesti tu „dovezi” sunt de fapt observatii, care pot foarte bine sa fie gresite. eficienta se estimeaza altfel, nu prin „observatii”. daca ar fi dupa tine, medicina ar fi la nivelul evului mediu.

  • Sunt interese ascunse. Sa nu fie folosit. Sa se omoare dacii liberi. E clar. Lui UE si lui America le frica de a 2-a venire a lui Burebista. Ce e drept si celor care au investit in crame si vite de vie le e frica. Da ei nare putere, inca.

  • @Dorel postacul rus

   Doar nu crezi ca se ia cineva dupa Dorel_rusky_spicar si Costel_inglis_blabla?

  • Am auzit că praful din coarne de rădașcă face bine la covid. Funcționează numai dacă ești împotriva certificatului verde și citești Biblia în fiecare zi.

  • @Vali :)))))

   Exact asa am auzit si eu, praf de coarne de radasca, administrat anal.

 2. Si eficiența Remdesivirului care este ? Dar a Kaletrei ?
  In atata timp scurs de la inceperea pandemiei inca nu avem studii românești clare, pe HQ, pe iver.mec.tina, pe arbidol ?
  Iata ce inseamna doctorii care se ascund in spatele Sfântului Protocol.
  Rușine !

 3. Asta nu mai are efecte negative? Multa lume proasta in tara asta. Rusii au jumatate de milion de morti, probabil peste un milion neoficial, dar Arbidolul e buuun.

 4. Nu vreţi vaccinul mrna care v-ar salva viaţa, dar vreţi noviciocul rusesc?

  • Nu, vor doar sa-l mai imbogateasca pe gigi becali. Nu conteaza sutele de mii de decese de la rusi, daca a zis gigi, e bun. Numai specialisti in medicina, gigi, budeanu, teodosie.

 5. Datorită acestor mizerii nu mai are nimeni încredere în politicieni și acoliții lor.

 6. @AB
  jurnalul-militar.ro/2021/06/22/nanorobotii-din-vaccinuri-ne-extrag-fierul-din-sange-hidrogel-magnetic/

  Nu stiu daca vezi.

  In finalul articolului, concluzia este ca: „Ceea ce se intampla, practic, este ca mafia khazara incearca sa-si ucida popoarele de sclavi ostatici, mai degraba decat sa renunte la putere”.

 7. Becali e un sfant care vrea binele , cand a apelat la el seful de la infectioase sa ajute era bun.
  Pfarma trebuie sa faca miliarde dar Becali are interzis.

 8. Daca totusi arbidolul e creat de Un Om Bun gen Hoisie?

 9. Păi da, ce e rusesc e nociv, defapt după mintea voastră bolnavă rușii sunt prosti planetei. Numai americanii și occidentali sunt deștepți.Ce minți bolnave.

  • Trollimea ne omoara cu textele standard, dar unul nu explica milionul de morti sovietici.

  • Nu are rost sa intri in polemici cu ei. Cu exceptia a catorva care stiu carte (au scoala facuta la vremea ei, din convingere si pasiune), au logica si se vede ca sunt cititi, in rest sunt doar d-aia care vorbesc in lozinci de retele sociale, plini de „emotii”, „empatii” si „toleranta” care vor „bine comun” prin… „rau individual” ca asa e „cool” si „civilizat”.

   Astia nu stiu sa citeasca un document/lege. N-au auzit in viata lor de istorie, cultura si civilizatie.

   Se „informeaza” de pe retelele sociale, „Goagal” si Wikipedia.

   Sunt noii analfabeti pe care ii previziona Toffler acum vreo 30-40 de ani.

  • Peste cateva decenii, cand Romania se va inchina cu fata la Marele Zid, talibanii mioritici vor spune la fel despre americani si occidentali.

  • @Uau

   Comentariul de mai sus era pentru tine, ca sustinere si explicatie.

   Ceilalti doi (@adi & @In God we trust), ii identifici ca fiind exclusi din conversatia cu tine, din saracia vocabularului, repetitivitatea unor clisee si limita orizontului lor intelectual.

 10. Nu luati medicamente, nu va duceti la spital…aaaa pai ati ajuns prea tarziu la spital, macar ati luat vreun medicament pana acum….?

 11. Remdesivir e dovedit stiintific ca nu are niciun efect, dar ala costa mult si e produs de stapanii nostri americani care ni-l baga pe gat, cine e acest Vasi Radulescu, un putoi care isi face reclama la televizor,sunt trialuri facute care arata ca arbidol are efecte impotriva sars cov 2, bine nu sunt facute in europa de vest si america fiindca acolo medicamentele sub 1000 de euro nu e bine sa le gasesti eficiente!

  • De aia mor rusii ca muștele .. ptr ca e bun ?
   Pr(ostovane).
   Daca ar fi fost bun.. ar fi fost folosit de foarte mult timp.. pe tot globul.. nu numai de rusi sau chinezi.
   Ca doar nu are vreo compoziție extraterestra..ci poate fi făcut chiar si „pe genunchi in tren”.

  • Deocamdată în America au murit mai mulți decât la ruși cu tot remdesivirul și anticorpii lor prostane!

  • Dex, esti cam prost. Tratamentul si infectarea sunt doua chestii diferite. Btw, la o tara de 100 mil, aproape ca i-am ajuns din urma la numarul de morti pe luna. Jur, zici ca ai invatat un script.

  • Rusii mor „ca muștele” fiindca sint prosti ca noi si nu se vaccineaza. Orcum noi avem morti mai multe decât Rusia.

 12. cand vine vorba de tratament pentru raceala asta, panicarzii zici ca-l aud pe satana :)). nuuu, nu exista tratament

  • O fi, desi inca nu s-a pus nimic in vanzare, dar Arbidolul in mod clar nu e ala, macar daca ne uitam la numarul de morti.

 13. Dr Marinescu a spus că a fost folosit cu efecte bune.Cine este ONGistul Vasi Rădulescu și ce experiență are în tratarea bolilor infecțioase?A venit Mihăilă și a scos arbidolul că era prea ieftin trebuie să folosim remdesivir că este mult mai scump și s-a dovedit că este și mult mai prost.Trăiască hoții din Pharma!

 14. astia vor sa ramana fara rinichi / ficat 🙂 este un medicament f periculos pt inima / circulatie ! mai bine alegi vaccinul !

 15. Citește declarația medicului A Marinescu apoi sari de la etaj.

 16. Trăiască Big Pharma!Trăiască remdesivir !

 17. Avem o tara plina de elite , ne invata ciobanul care mulge caprele , Gigi Becali , sa nu ne vaccinam si sa cumparam otrava de la el

  • Nu nah. Te invata ziaristii sau politicienii, oameni Mai mizerabile ca astia nu gasesti nicaeri.

 18. Bai fratilor, adevarul e ca nu prea exista tratament eficient impotriva covid.
  Pe scurt:
  Antiviralele :
  Favipiravir : a fost utilizat pe scara larga in Ungaria. in valul 3. Ungaria a avut una dintre cele mai mari rate ale deceselor, peste 3000 morti/1 milion locuitori. Inca sunt mai „sus” ca noi ca rata a deceselor, dar ii „depasim” in curand, ca ei s-au vaccinat intre-timp intr-o propotie mai mare
  Arbidol: folosit pe scara larga in Rusia, Ucraina, Moldova, Bulgaria. Tari in care se moare pe capete.
  Explicatia e simpla: antiviralele se prescriu in forme usoare si moderate, fara potential de evolutie negativa. Scurteaza oarecumva durata simptomelor (s-a observat ca simptomele trec in 7 zile daca iei aceste medicamente, iar daca nu le iei, trec oricum in10 zile). Dar nu previn aparitia formelor severe/grave/deces. Deci un fel de apa de ploaie
  Ivermectina: s-a prescris in special in India din toamna trecuta, in lipsa vaccinului. Cum varianta Delta a facut ravagii acolo, s-a renuntat la ea si s-au canalizat pe vaccinare. Deci apa de ploaie.
  Regulator de imunitate- cele care impeidica furtuna de citokine- : Tocilizumab. Se da in forme severe, dar are eficienta de numai 4% , recunoscuta chiar pe site-ul oficial al producatorului (Roche).Si costa enorm : 2200 USD.
  Anticorpii monoclonali:
  -Remdesivir: eficienta scazuta sau fara efect (studiu facut pe 11.266 pacienti in US)
  -Regeneron: eficienta mare (81%) pt cei care necesita oxigen dar susceptibili de a face forme grave. E o solutie mai ales pt cei imunocompromisi, care nu dezvolta anticorpi de la vaccin pt ca costa 2100 USD/doza !!! L-au folosit cu succes la Trump, dar o tara ca Romania nu poate importa sute de mii de doze, nici nu exista productie suficienta.
  Urmeaza sa iasa pastile de la Merck si Pfizer. Merck a declarat ca eficienta este de 50% in prevenirea formelor grave (va costa 700 USD, SUA deja a rezervat deja 1,7 milioane de doze la 1,2 miliarde de dolari), la Pfizer inca nu s-a comunicat nimic.
  La toate medicamentele de mai sus, exista efecte secundare serioase, unele grave, mai grave procentual decat cele date de vaccin. Plus ca toti anticorpii moniclonali se administreaza exclusiv in spital, prin perfuzie. Iar tote au eficienta MULT MAI MICA decat vaccinurile.
  In concluzie: nu mai ascultati de neica-nimeni care zic ca exista leac minume. NU EXISTA!!!
  Singurul cu eficienta apropiata de vaccin ar fi Regenron, care este de 50 ori mai scump decat 2 doze de vaccin, si nu e accesibil decat in cantitati minime.
  Pe scurt: ori nu au ficienta, ori cele cu oarece eficienta sunt foarte scumpe si inaccesibile.
  Solutia, din pacate (sau din fericire), tot vaccinul ramane.
  Sanatate!

  • Cu tot cu vaccinuri pandemia asta o sa dureze la infinit pt ca politicul, presa si nafia medicala se uita la populatie ca la oi de muls. De vaccinat mai exact. Orice Este contra vaccinului Este sters, accounts deleted. Sper sa va vaccineze aia de o mie de ori dar si vou pacaliti stiri ca nu lucreaza altfel nu v-ati Ambala asa la astia nevaccinati.

   Pt aia de intreaba de ce se moare in still barbs la rusi- bautura Este spiritual national acolo din cauza frigului si prostiei. Cind ai ficatul compromis nici un medicament nu te mai scapa.

  • La obiect si instructiv. Mulțumesc!

  • Imi aminteste de ATIsta aia inteligenta, Copaci, care spunea ca vaccinule facut di ARN. Voi astia cunoscatorii, stiti cuvintele, asa ca va duceti pe google si retineti primul articol ce va confirma fixismele.

   Multe firme fac anticorpi monocolonai. Ai lui Regeneron sunt cei mai avansati in teste, dar nu neaparat cei mai buni. In lipsa de altceva, dupa decenii de esecuri in lupta cu SARS si MERS, anticorpii sunt cei mai potriviti. Anticorpii sunt baza moonshotului anticancer lui Biden vicepresedintele, sunt singurele medicamente propuse recent anti-Alzheimer, au rupt artrita si vor sparge colesterolemia.

  • Foarte „informativ” si „la obiect”, atata ca e plin de inexactitati.

   Remdesivirul nu are treaba cu anticorpii.

   Peste ivermectina trece foarte usor si rapid, iar situatia din India o denatureaza complet. Cand s-a terminat ultimul val in India, rata de vaccinare la ei era undeva la 3-5%. Nici vorba sa fi avut vreun efect vaccinul. Diferenta a facut-o tocmai ivermectina care s-a administrat la liber intregii populatii in mijlocul valului. In continuare, provincii din India unde vaccinarea stagneaza si inca se mai administreaza ivermectina au rate de infectare mai scazute decat cele unde se vaccineaza masiv si s-a intrerupt ivermectina.

  • Foarte „informativ” si „la obiect”, atata ca e plin de inexactitati.

   Remdesivirul nu are treaba cu anticorpii, monoclonali sau nu.

   Peste ivermectina trece foarte usor si rapid, iar situatia din India o denatureaza complet. Cand s-a terminat ultimul val in India, rata de vaccinare la ei era undeva la 3-5%. Nici vorba sa fi avut vreun efect vaccinul. Diferenta a facut-o tocmai ivermectina care s-a administrat la liber intregii pop.ulatii in mijlocul valului. In continuare, provincii din India unde vaccinarea stagneaza si inca se mai administreaza ivermectina au rate de infectare mai scazute decat cele unde se vaccineaza masiv si s-a intrerupt ivermectina.

  • Felicitări, excelentă sinteză!
   👍

 19. sosocii in disperare baga orice in ei! dar nu ar face un vaccin cu eficienta dovedita.

 20. Nu are rost sa intri in polemici cu ei. Cu exceptia a catorva care stiu carte (au scoala facuta la vremea ei, din convingere si pasiune), au logica si se vede ca sunt cititi, in rest sunt doar d-aia care vorbesc in lozinci de retele sociale, plini de „emotii”, „empatii” si „toleranta” care vor „bine comun” prin… „rau individual” ca asa e „cool” si „civilizat”.

  Astia nu stiu sa citeasca un document/lege. N-au auzit in viata lor de istorie, cultura si civilizatie.

  Se „informeaza” de pe retelele sociale, „Goagal” si Wikipedia.

  Sunt noii analfabeti pe care ii previziona Toffler acum vreo 30-40 de ani.

 21. … concret. Caz de postac care a luat pirula minune! decât atât! De ce nu va lăudați?
  Dar, na!!! Pacilea nici postaci nu sunt chiar… așa tocidobi !
  Kinki, pinki, Eugen, Ionescu, popică, uau….nu ați consumat??!
  Pai vedeți că 🐑 zice că e și preventiv!!!
  Aaaaa, de fapt sunteți vaccinați?
  Ca sosoana, mache și alți anti???
  Uite că nu mai apare Barbu! Cu nici un nick!
  Sper că este sănătos….
  Să nu vorbim într-un ceas rău…

 22. Articolul e o abureala.
  Vaccinurile au fost aprobate temporar de FDA cu studii pe cateva zeci de persoane. Deci „expertul” iar minte. E vorba numai de bani. Cu generice nu poți face profit de 65 de miliarde de dolari. Daca Pfizer ar fi avut patentul pt Arbidol, era aprobat instant in SUA și UE si Ioana Mihăilă ar fi înghițit o cutie pe zi….cu ambalaj cu tot.

  • Just!

  • Cu studii pe cateva zeci de mii de persoane, nu pe cateva zeci, au fost aprobate vaccinurile.

   Asa ca lasa sosoceala, si mergi si vaccineaza-te.

   Asa cum bine spun altii mai sus, nu functioneaza aceste „medicamente minune”. Singurele care cat de cat ar ajuta sunt fie extrem de scumpe, fie inca nu au intrat in productie. Si in orice caz nu vor fi suficiente pentru toata lumea multa vreme.

   In schimb vaccin gasesti gratis la orice colt de strada, si protectia contra virusului este mult mai buna. Nu ai nicio scuza sa nu-l faci.

 23. Am verificat personal luand legatura cu un medic din unul din judetele Moldovei. Persoana este de incredere si a avut covid, deci stie si de pe pielea proprie ce e de folos si ce nu la Covid. Ca medic, recomanda Arbidol. Si este eficient. Punct.

 24. Concret din prospectul acestui medicament Arbidol rezulta ca este indicat pentru infectie virala cu virusul de tip Influenza, al gripei clasice, ci nu pentru infectarea cu virusul SARS COV 2.Pentru ca medicamentul in discutie sa fie omologat pentru folosire la scara larga si pentru tratarea infectiei cu SARS COV 2-fie si in forme usoare si medii- e clar ca el trebuie supus unor studii stiintifice medicale care sa confirme eficienta lui (chiar daca a fost folosit in perioada primei faze a pandemiei in unitatile spitalicesti din Romania prin protocoalele medicale,atunci cand nu exista practic un tratament pentru infectia cu SARS COV 2 si experimental era folosit, cu rezultate apreciate bune per ansamblu ,insa fara o determinare concreta prin evaluare pe fiecare pacient).Ori se pare ca nu exista astfel de studii, astfel ca s-a ajuns la situatia hilara ca medicamentului sa i se faca publicitate pe internet de persoane neavizate , avand in vedere situatia disperata prin care trece Romania din punct de vedere sanitar ori din considerente de ordin comercial (are un pret mai redus) sau speculativ.Adica astazi, dupa ce studiile despre medicatia si preventia COVID au evoluat, nu-ti poate garanta nimeni ca daca iei Arbidol nu dezvolti o forma grava sau severa a bolii si nu mori, lucru lesne de constatat in Rusia unde s-a vazut clar acest lucru, chiar daca acolo Arbidolul este uzual ,dar doar pentru gripa, de decenii.In orice caz pentru un medicament,oricare ar fi acela -promovarea administrarii fara prescriptie medicala, a publicitatii comercializarii pe piata neagra de catre persoane neavizate,fara studii medicale mi se pare un fenomen periculos.

 25. „Are studii medicale” este o expresie supraevaluată. Ce informații în plus au Dr. Marinescu sau Dr. Vasi despre tratamentul Covid față de un nemedic ? Practic niciuna, nu a făcut vreun studiu vs placebo, ia ce vine de la MS în protocol pe post de biblie, apoi trage niște speculații : Arbidolul e bun ! Sau nu, ne spune Vasi, lui nu i-a plăcut.
  De remarcat cum postacii fanatici vaccin înlătură opinia lui Marinescu, care până de curând era mesia, acum Vasi e reperul.

  Penibil cât subiectivism, să te agăți de o singură idee, vaccinul e apă vie !

 26. Adevărul este că un doctor pe nume „Vasi” îmi inspiră subit încredere! Nici nu pare cocalar de „club dă manele”, nu, nu…

 27. Cînd vom afla ca au fost trași la răspundere cei care au permis intrarea în UE.a arbi(diavolului)? Sindicatul ăla al poliției distribuie gratuit polițiștilor acest medicament,de văzut la OPSNAJ retete eliberate cu specificația (beneficiar al Legii…..)Da există lege!

 28. oameni fara scrupule si suflet fac bani cu sanatatea oamenilor Importul de asa ceva nu trebuie aprobat ? fiecare auce ce-l taie capul ? si cine a decretat ca sa se dea pentru covid ? dupa ce omori oameni faci cruci pina la cer ,pupi icoane dai la biserici si gata esti sfint Sfintul GIGI ! sa-l canonizam

 29. Eu si sotia, testati pcr cu covid, aflati in stadii diferite ale boli – eu a 7-a zi de febra, ea in a 5-a zi de febra care nu ceda, nivelul de saturatie de oxigen in scadere zilnic… pana cand am luat arbidol. Din ziua in care am inceput tratamentul cu arbidol ne-a scazut revenit temperatura la normal si a inceput sa ne cresca saturatia de oxigen. In 4 zile de tratament ne-am revenit complet disparand pe rand toate simptomele, dureri musculare, oboseala etc. Nu am prezentat nici un fel de efecte secundare. Acum stam si citim tot felul de articole impotriva acestui medicament si ce pot sa spun… decat ca oamenii astia fie nu stiu despre ce vorbesc fie sunt rau intentionati. Adaug faptul ca cunosc si alte persoane care au avut o evolutie buna dupa tratament in ciuda aberatiilor care se scriu in presa.

 30. Unii „comentatori” de pe aici abordează o problema de sănătate doar in cheie politica! Deși au posibilitatea sa citească cu ochii lor, chiar in articol, ca nimeni nu susține ca arbidolul este medicamentul „minune”, ci doar ca a fost folosit cu rezultate bune in cazul formelor ușoare si chiar medii ale bolii!! Declara cu o siguranță demna de o cauza mai buna ca sunt un milion de morți in Rusia, deși Worldmeter spune cu totul altceva!!

 31. Deci singurele lui probleme sunt că sunt ieftine și sunt rusești. Atenție la efectele secundare! Doar vaccinurile nu au efecte secundare 🙂

 32. Familia unei avocate s-a vindecat de COVID cu acest medicament si a facut declaratia la TV ! Ce ne pasa noua daca medicamentul a primit sau nu avize daca te scapa de boala ??

 33. Am pus deoparte 2 cutii, pentru orice eventualitate. Ce-i asa greu de inteles? In prima faza e foarte bun. Daca n-ar fi bun, n-ar fi asa o goana dupa el. Parerile „specialistilor” vânduți, nu ma intereseaza. S-auzim numai de bine! ☺

 34. Becali s-a imbogatit din specula ! TIRURI de blugi du=in Turcia 1 Acum tiruri cu medicamente di n Ucraina 1 Bisnitarul , tot bisnitar ! PLATESTE RTV, LATRINA A3 , rEALITATEA LUI GUSA , ca sa faca presiuni , sa-si vinda marfa ! Nu este legal … dar ce face SRI ? cE FACE DIIICOT ?

  • Nu credeam nici eu despre arbidol, dar chiar a avut efect . Am testat pe propria piele , fara efecte adverse . L-am administrat dupa prima zi de simptome de gripa (viroza) .
   Simptome – frisoane , lipsa poftei de mâncare , durere de cap , dureri musculare .
   Am laut cate 2 pastile pe zi timp de 5 zile .
   Începând din prima zi mi-a luat toate aceste simptome , mi-am recăpătat pofta de mâncare. Am rămas 2 zile cu dureri musculare , ca si cum as fi făcut febră musculara . Menționez ca foarte rar mi s-a întâmplat sa scap asa ușor de gripa , in ultimii ani niciodată , de multe ori acesta gripă agravându-se ( nu tot timpul , dar cu precădere in octombrie si februarie ) si ajungeam sa fac pneumonie – varsta 35 de ani . Am făcut test rapid – negativ la covid .Am avut colegi care au făcut forma gravă de coivid , pe langa tratament administrarea de arbidol a adus o îmbunătățire vizibilă a stării de sănătate dupa 2 zile de administrare 4 pastile pe zi arbidol de 200 la 6 ore .
   Credeți sau nu , problema voastră . Nu credeți in vaccin , nu credeți nici in medicamente , e la fel alegerea voastră . Eu spun din propria experiență , si nu cred ca e vrăjeala !!

  • Ionut…. e fix ca pe vremea dictatorului cand i se spunea populatiei ca wiskey-ul e rau, are gust de plosnite. Ciudatenia sta doar in faptul ca acum se face propaganda asta cu un produs din zona ailalta ale celor care ne fereau de wiskey si kent si alte produse vestice periculoase pe vremuri.

   Si oamenii ajunsesera sa faca lucruri inimaginabile pentru o sticla de wiskey. Confirm ce spui si eu m-am tratat cu arbidol dar am remarcat un fapt interesant. De cand cu propaganda impotriva lui in presa pretul a crescut fantastic. Inainte se gasea la preturi decente sub 90 lei cutia. Acum se vinde cu 300. Tot ce reusesc acesti oameni cu toata propaganda e doar sa creeze o piata neagra pe care acest produs devine din ce in ce mai scump… deci mai dorit.

 35. Noi am luat Arbidol in a 4-a zi de simptome respectiv a 2-a zi de simptome. Ne-am negativizat după 4 respectiv 3 zile de luat arbidol. Practic acest medicament inhiba virusul sa se multiplice. Căutați pe google ca sunt destule studii care ne arata ca este eficient în cazurile ușoare pana la medii. Dacă te tratezi la timp scapi. Multa sănătate va doresc.

 36. Ăștia care va vaccinați ca oile, va las link, luați de citiți. O sa va vaccinați până vă ia dreaq, la fiecare 6 luni. Acum va ofticați că v-ați băgat mizeria aia in voi și Iatrati pe toate forumurile și rețelele de socializare, poate poate ii convingeți și pe nenorociții de nevaccinați să dea cu join la turma voastra. Sa va puneți reminder că acuș trec 6 luni și iar va înțepaț !
  https://www.imuno-medica.ro/noutati/Studiu-israelian-imunitatea-naturala-este-de-27-de-ori-mai-puternica-decat-cea-indusa-de-vaccinurile-anti-COVID-42?fbclid=IwAR2Ka09qbwGw0HxNCdhCyMeIKjHxJK17SPwfguNeBVYz12n2CjqFNrODuUQ

 37. Despre Arbidol sunt studii ca ar fi cat de cat eficient. Se ia doar daca ai iesit pozitiv, desigur.
  DAR , atentie, medicii nostri romani critica Arbidol dar au aprobat Favipiravir care are efecte genetice adverse dovedite. Mai precis inhiba o enzima (ARN polimeraza) si poate produce malformatii la cei care vor sa aiba copii. De ce se interzice Arbidolul si se permite un medicament periculos genetic?
  Cei care iau decizii ar trebui sa raspunda.