G4Media.ro

Culegerea de flori sau urzici în pădurile de la marginea municipiului Botoşani,…

Culegerea de flori sau urzici în pădurile de la marginea municipiului Botoşani, interzisă din cauza pestei porcine

Autorităţile au interzis populaţiei să meargă la cules de flori sau urzici în pădurile de la periferia municipiului Botoşani, după ce mai mulţi mistreţi au fost confirmaţi cu pestă porcină africană, potrivit unei hotărâri adoptate de Comitetul Local pentru Combaterea Bolilor (CLCB), citat de Agerpres.

Măsura a fost adoptată după ce, la sfârşitul săptămânii trecute, două scroafe şi şapte purcei au fost găsiţi morţi în zona pădurii Lebăda. Testele prelevate de la cele două scroafe, dar şi de la doi dintre purcei au fost confirmate ca fiind pozitive. Ulterior, alţi doi mistreţi infectaţi au fost găsiţi morţi la mică distanţă de locul în care au fost găsite scroafele şi purceii.

„Vizita oamenilor în păduri în zona respectivă pentru a culege urzici, floricele, sau pur şi simplu ca mod de relaxare, ar trebui să fie oprită, pentru că este foarte dificil ca toţi cei care vin acolo să ştie despre toate aceste măsuri”, a declarat directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), Mihai Ţurcanu.

De asemenea, autorităţile au cerut proprietarilor fondurilor de vânătoare să intensifice, în această perioadă, vânătoarea la mistreţi.

În acelaşi timp, sacrificarea porcilor în gospodării şi comercializarea acestora a fost interzisă pentru o perioadă de şapte zile, timp în care va fi făcută recenzarea tuturor porcinelor.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. De ce vă e frică, că mor mistreții și nu mai are mistrețul șef tiriac ce vâna? Sau să nu mai mănânce omul urzici că, conține fier și verdeața crescută natural e un adevărat pansament pt sistemul degradat? Marș ftvămg de ne mer nici!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.