G4Media.ro

Cu peste 13.000 de cazuri de infectare, Elveţia încă are capacitate liberă…

Cu peste 13.000 de cazuri de infectare, Elveţia încă are capacitate liberă la terapie intensivă/ Ministrul Sănătății: Nicio secţie ATI nu este copleşită. Putem ventila mecanic mai mulţi oameni, dar sperăm că populaţia va rămâne disciplinată

Elveţia a ajuns sâmbătă la 13.377 cazuri de infectare cu coronavirus şi la 242 de decese, în timp ce Ministerul elveţian al Sănătăţii afirmă că temerile sale cele mai rele încă nu s-au materializat şi există în continuare o capacitate de tratare a pacienţilor la terapie intensivă, relatează agenţia Reuters, citată de Agerpres.

Elveţia este a şasea ţară europeană în ordinea numărului infectărilor cu noul coronavirus, dar raportat la populaţia sa de numai 8,6 milioane ea este aproximativ la fel de afectată de pandemie ca Italia şi Spania, având însă proporţional mai puţine decese decât aceste două ţări ale căror sisteme sanitare sunt saturate.

Unităţi medicale ale armatei elveţiene au fost desfăşurate pentru a ajuta spitalele în mai multe regiuni, inclusiv în regiunea Ticino care se învecinează cu Italia, şi s-a început folosirea produselor farmaceutice păstrate în resursele strategice.

În pofida numărului foarte mare de îmbolnăviri, oficialii elveţieni afirmă că există în continuare paturi pentru terapie intensivă, dificultăţi fiind întâmpinate mai ales în procurarea unor materiale sanitare şi medicamente, cum este cazul analgezicelor puternice.

”Cele mai rele prognoze pe care le-am făcut cu câteva săptămâni în urmă încă nu s-au materializat”, a declarat la o conferinţă de presă responsabilul pentru comunicare al Ministerului elveţian al Sănătăţii, Daniel Koch. Acesta a precizat că în prezent 280 de pacienţi ”care luptă pentru viaţa lor” sunt la terapie intensivă, dar sistemul sanitar elveţian are în total peste 1.000 de ventilatoare pentru respiraţie asistată, astfel că poate face faţă unei creşteri a cazurilor în stare gravă.

”Nicio secţie ATI nu este copleşită. Toate încă mai au capacitate liberă. Putem ventila mecanic mai mulţi oameni, dar sperăm că populaţia va rămâne disciplinată. Aceasta este singura cale de a evita o situaţie în care mult mai mulţi pacienţi vor avea nevoie să fie ventilaţi”, a insistat oficialul elveţian, făcând referire la măsurile de izolare şi distanţare socială necesare prevenirii agravării epidemiei.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Si aici sunt banii dumneavoastra, maica!

 2. In Elvetia doar cazurile grave sunt internate. Cunosc o persoana care locuieste in Elvetia, a fost diagnosticata cu Coronavirus, are 40 de ani si sta izolata acasa!
  Dar la ei se respecta legea, daca ti-a zis sa stai in casa, chiar stai nu iesi la plimbare cu cainele, bicicleta, nu mergi in alt oras sa iti iei scoici Saint-Jacques ca ai tu pofte!

  • In ce fel plimbarea cainelui aduce vreun prejudiciu oricui ?

  • Domnule RealGogu, comentariul dumneavoastra in situatia nu de fata ci pan-demica ma face sa cred ca suntem cetateanul perpetuu turmentat !
   (personajul lui Caragiale)

 3. Ministrul Koch minte. Persoana de 78 de ani, febra peste 39 grade, data afara din spital in Geneva. Se zbate intre viata si moarte de cateva zile, ambulanta refuza sa intervina si ii repeta sa stea in casa.

 4. Cum reusesc astia sa se descurce ? Sunt mai destepti ?

 5. aici (în Elveția) nu mai crede nimeni statisticile oficiale și vedem efortul enorm depus de autorități pentru a păstra calmul și aparențele. Bătrânii sunt întrebați deja de câteva zile dacă doresc să fie conectați la aparate în cazul în care ajung la ATI (sau lăsați să moară). N-au luat nici un fel de măsuri la început pentru a împiedica răspândirea virusului iar presa locală spune că ar fi cel puțin de 10 ori mai multe cazuri decât cele confirmate. Dacă nu ești bătrân și/sau în stare gravă nu-ți fac testul și nici măcar nu te consultă, atât doar îți spun să stai acasă. Om vedea când s-o sparge buba peste câteva zile cum va fi…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.