G4Media.ro

Cu cât vor fi plătiți medicii și angajații din sănătate implicați în…

sursa foto: Facebook/ MApN

Cu cât vor fi plătiți medicii și angajații din sănătate implicați în campania de vaccinare / Ordonanța de urgență va fi aprobată astăzi de Guvern

Guvernul are pe ordinea de zi a ședinței în format online de vineri ordonanța de urgență privind unele măsuri pentru recrutarea și plata personalului implicat în procesul de vaccinare împotriva COVID 19, fiind stabilite tarife între 25 și 100 de lei pe oră pentru registratori, asistenți și medici.

Ce prevede proiectul de OUG:

Pentru activitatea prestată în cadrul centrelor de vaccinare împotriva COVID 19 personalul medico-sanitar și registrator, cu excepția personalului delegat sau detașat, beneficiază de plată pentru timpul efectiv lucrat la un tarif orar diferențiat în baza contractului de prestări servicii, după cum urmează:

a) 100 lei/oră pentru medici;
b) 50 lei/oră pentru asistenți medicali;
c) 25 lei/oră pentru registratori.

Pentru activitatea prestată de medicii de familie cu liste proprii aflaţi în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate în vederea informării, programării la vaccinare, monitorizării și raportării reacțiilor adverse pentru persoanele aflate pe listele proprii, aceștia beneficiază de un tarif pe serviciu după cum urmează:

a) pentru primii 25% din numărul total al persoanelor înscrise pe lista proprie, eligibile la vaccinare: 30 lei/serviciu
b) peste pragul de 25% prevăzut la lit. a), tariful pe serviciu se ajustează după cum urmează :
– pentru intervalul dintre 25,001% – 45% din numărul total al persoanelor înscrise pe lista proprie, eligibile la vaccinare: 40 lei/serviciu
– pentru intervalul dintre 45,001% – 65% din numărul total al persoanelor înscrise pe lista proprie, eligibile la vaccinare: 50 lei/serviciu
– pentru intervalul de peste 65% din numărul total al persoanelor înscrise pe lista proprie, eligibile la vaccinare: 60 lei/serviciu.

Medicii de familie beneficiază pentru serviciile acordate persoanelor care nu au un medic de familie, sau pentru care medicul de familie nu asigură aceste servicii în termen de maxim 20 zile de la demararea fiecarei etape de vaccinare, stabilită prin instrucțiunile emise de președintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), de următoarele tarife :

a) pentru activitatea prestată de medicii de familie în vederea informării, programării la vaccinare, monitorizării și raportării reacțiilor adverse – 15 lei /serviciu
b) în cazul in care medicul de familie realizeaza în cabinetul propriu activitățile prevazute la litera a) și vaccinarea propriu-zisă – de 30 lei/serviciu

Ordonanța de urgență tranșează și disputa publică dintre primari și ministrul Sănătății privind plata personalului din centrele de vaccinare.

OUG stabilește că banii pentru plata personalului medico-sanitar și registrator se finanțează prin legea bugetului de stat pe anul 2021:

a) în bugetele locale;
b) prin transferuri de la bugetul Ministerului Sănătăţii către bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate.

Cheltuielile curente și de capital în vederea operaționalizării centrelor de vaccinare împotriva COVID 19 se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătăţii, în limita sumelor aprobate cu această destinaţie prin legile bugetare anuale, prin transferuri către bugetele locale prin introducerea unui nou articol bugetar la capitolul ”Sănătate”.

Citește aici proiectul integral al Ordonanței de Urgență

Sursa foto: MApN/Facebook

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Care ziceați ba pe aici ca usrplusmisapnl face reforma și nu arunca cu banii? Mai erau unii care spuneau ca securica voiculescu o sa reformeze sistemul de sănătate! Bravo stimabile! 800 lei/zi*22(ca nu muncim sâmbătă și duminica) = 17600 lei doar pentru medici(eroii in alb, deh). Ia vedeti pe ce se duc banii din impozite și taxe.

  • Pentru un vaccin???
   Păi ei oricum au salarii si sporuri.
   Doamne Dumnezeule ce risipa.

   In Romania pensia minima e 800 lei
   In Romania salariul minim este 1360 lei.

 2. Pai si normal cum sa nu ameninte medicii de familie ca renunta la pacienti cand ei in perioada asta castiga si 60 de RON per pacient pentru 5 minute de munca. Bravo!!!!

 3. Sa dea injectorul (medicul) jumatate la injectat (pacient)!

 4. Mai înainte puțin, PNL se preface că rămâne perplex când i-a dat CCR într-o decizie că sursa de finanțate pentru pensiile speciale este Bugetul de Stat!!!! Înțeleg ca „s-a creat un precedent”, sau ce?!

 5. Le dai bani in plus daca fac munca suplimentara, dar ăștia lucrează în timpul programului normat și platit. Mita

  • Deci îi „stimulează” tot pe cei cu salariile maxime! Ăștia sunt de 2 ani la maximul grilei prevazut pentru anul 2022!!!
   S-a întors lumea cu capul în jos și curul în sus!
   Amaratului îi dă în plus la salariul minim 41 de lei PE LUNA!!! La ăștia vorbim de 100 lei PE ORA!
   VIZIUNE LIBERALA!!!

 6. Și să-mi spună careva care-i diferența între „stăpânii pomenilor”, P.S.D.-ul, și ăștia???
  Cu ce greșesc cei ce spun PNL=PSD!?

  • PSD pe zi ce trece devine salvarea României.
   In lumina ultimelor decizii politice PNL-USRPLUS-UDMR.

   PSD si AUR vor conduce România cat de curând,nu exclud suspendarea lui Johannis si alegeri anticipate.

   Tara Fierbe…..

   Ps Îl iubim pe Vasile Citu în continuare, valceanul nostru destept si reformist.

 7. Sistemul nostru medical este format din mercenari ,care nu văd decat banul ,iar guvernele noastre de orice culoare politica ar fi,pentru a compensa lipsa competenței lor,arunca cu banii contribuabilului in acest sistem medical putred.
  Nu stiu câți din guvern au lucrat vreodată in sistemul privat sa vadă si cum se fac acesti bani.
  Personal cred ca niciunul.
  Mare rusine pt medici ca au ajuns la asa grad de obediență si la așa lipsa de demnitate.Daca ar sti Hipocrate ce se întâmplă s-ar răsuci in mormânt.

 8. Nu sunt de acord sa fie platite cadrele medicale . Ei isi fac meseria. Nu este normal asa ceva. Nu le sunt de ajuns salariile care le au? Sa nu mai vorbim de banii pe care ii fac pe langa salar. Alte persoane au ramas fara servici de cand cu pandemia, sau altii stau acasa cu salar de 75% si deabia se descurca de la o luna la alta. Se dau bani tot la cei care au? Nu pot sa cred asa ceva.

 9. Dare de Mită mi se pare.
  Abuz în serviciu.
  Servirea clientelei politice
  Fonduri europene atrase neconform.

  Corupția e în Guvern.