G4Media.ro

CTRL + Z – un spectacol sensibil despre adultul copil

CTRL + Z – un spectacol sensibil despre adultul copil

Spectacolul „CTRL + Z” este spectacolul care a deschis festivalul Bucharest Fringe 2021, maratonul teatrului independent. „CTRL + Z” a avut premiera cu sala plină și a fost difuzat și online pentru publicul larg.

Această producție ne ridică diverse întrebări despre viață și moarte, autorul ne întreabă tăios – ce părere aveți despre moarte? Într-o lume năpădită de artificial și superficial, se mai poate găsi vreo dâră de lumină și conexiune umană? Textul scris de actorul și dramaturgul Dan Boldea este unul puternic prin care se simte voința artistului de a afirma un univers personal, fără compromisuri – un text sincer și fără perdea.

Ana Maria Țîrlea, regizorul acestui spectacol, ridică întrebări adiacente textului prin conceptul regizoral și prin amprenta proprie – ea propune o discuție serioasă despre raportul cu Divinitatea, despre neputinţa omului de a iubi, despre identitatea sexuală și despre criza valorilor spiritului și mai ales, despre sfârșitul copilăriei. „Frica a devenit curaj, iar asta a născut cele mai frumoase emoții.” – a declarat Ana Maria Țîrlea despre procesul de lucru.

Sursa: Teatrul Apropo

Cine e tata? Mamă, mă auzi? – două întrebări recurente ale spectacolului care te pun pe gânduri. Atât spațiul scenic cât și spațiul personal al actorilor devine pe parcursul spectacolului o combinație neverosimilă de haos și aparentă ordine.

Alexandra Bob și Dan Boldea, actorii care înterpretează acest personaj hibrid, acest personaj cu două capete – dual, această ființă complexă lipsită de gen, reușesc să împletească prin talentul și priceperea lor actoricească firele dramaturgiei și ale regiei și să dăruiască publicului o experiență unică, plină de sensibilități proprii.

„Sa lucrez la acest spectacol, în primul rând, a fost o oportunitate de a mă juca, de a face ceea ce-mi place.” – a declarat Alexandra Bob, lucru care s-a simțit cu siguranță și care a trecut dincolo de rampă.

Spectacolul poate fi urmărit atât online cât și la Teatrul Apropo în următoarea perioadă.

Regia: Ana Maria Țîrlea
Dramaturgia: Dan Boldea
Cu: Alexandra Bob și Dan Boldea
Scenografia: Ana Maria Obogeanu
Asistent de proiect: Iustin Filip

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Asta e teatru bun sau teatru crestin ortodox? Daca nu-mi spuneti cum l-a descris Sosoaca, de unde sa imi dau seama ce mai zice Stiinta™?